Кристин Лагард: Икономиката набира обороти

Кристин Лагард
ЕПА/БГНЕС

Във Вашингтон започват редовните пролетни срещи на Световната банка и Международния валутен фонд. Часове преди началото им ръководителката на МВФ Кристин Лагард заяви, че икономиката набира обороти. 

Лагард припомни, че Фондът прогнозира за текущата година растеж на световната икономика от 3,5 на сто, което е много по-добре от миналогодишните показатели. По думите ѝ, за да запазят набраната скорост, държавите по света трябва да развиват търговията и като цяло да запазят международното сътрудничество.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андрей Делчев

Андрей Делчев: Манипулиращият софтуер е във ведомствените бензиностанции

Твърденията на Борисов за манипулиращ софтуер се отнасят за ведомствените бензиностанции, за които ние тръбим от години. Когато най-накрая държавата намери капацитет и се обърна и към тях, и започна да ги проверява, видя това, което ние твърдим, че се случва – че или въобще нямат фискални апарати и нямат връзка с НАП, или ги манипулират...

публикувано на 27.06.17 в 14:39

"Гугъл" ще обжалва глобата от 2.4 млрд евро, наложена от ЕК

 "Гугъл" не е съгласен с решението на Европейската комисия да наложи глоба от 2.4 милиарда евро на компютърната компания и ще го обжалва. С цялото ни уважение, не сме съгласни със заключенията на комисията , съобщи вицепрезидентът на компанията Кент Уокър , цитиран от Ройтерс.    По-рано еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер обяви..

публикувано на 27.06.17 в 13:50

Икономистът Георги Ангелов: По-строг лимит на плащанията в брой ще ограничи сивата и черната икономика

Премахването на разплащанията в брой звучи радикално, но още по-радикално звучи около 80-90% от парите в обръщение са в най-едрите банкноти, с които никой не отива да пазарува в магазина – 500 евро, 1000 франка. Най-големите банкноти са най-масови, защото се използват за избягване на данъци, за сивата икономика, за черната икономика, за..

публикувано на 26.06.17 в 17:51

Софтуерът на бензиностанциите за връзка с НАП масово се манипулира

Софтуерът на бензиностанциите за връзка с приходната агенция масово се манипулира, показват проверки на данъчните, ГДБОП и ДАНС.  Това съобщи премиерът Бойко Борисов в коментар на допълнителното отпускане на безлимитно гориво за полицейските служители: И всъщност към данъчните отиват цифри, които изобщо нямат общо с продадените количества. От..

публикувано на 26.06.17 в 17:10

НАП отново ще организира лотария с касови бележки

Националната агенция за приходите ще организира втора лотария с касови бележки от есента, съобщи за "Хоризонт" говорителят на ведомството Росен Бъчваров . Голямата награда ще бъде 50 000 лева. Първата лотария с касови бележки беше изключително успешна в две направления, категоричен е Росен Бъчваров:  Успяхме да информираме..

публикувано на 26.06.17 в 15:52