Писателката Ина Вълчанова отличена с наградата на ЕС за литература

Ина Вълчанова

Българската писателка Ина Вълчанова е сред 12-те лауреати на тазгодишната Награда на ЕС за литература, съобщи Еврокомисията.
Институцията подпомага съвременни автори като наградата е съинициатива с издателската индустрия.

Освен автор на литературни произведения, Ина Вълчанова работи като журналист, продуцент и преводач.
Дълги години тя работи в Българското национално радио.

Официалното представяне на 12-те наградени автори ще бъде на 23 май на церемония в Брюксел.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Музеи на Рилската железница и на Балабановата фабрика се появиха в Кочериново

След години трудности много перипетии - дори и правно-съдебни, в кв. Бараково край Кочериново бяха открити два музейни комплекса, разположени на десетки декари площ. Единият е за движилата се преди повече от половин век / до 1961 год./ Рилска железница. На места по Рилското корито още личат останките и оцелели "следи" от съоръжения на..

публикувано на 28.06.17 в 14:36
Крег Бейли

Биг бендът на БНР закрива сезона с музиката на Рей Чарлз в изпълнение на Крейг Бейли и Петър Салчев

Биг бендът на Българското национално радио ще закрие сезон 2017/2018 с концерт на открито от 18.30 ч. пред Народния театър "Иван Вазов". На сцената ще излязат саксофонистът Крейг Бейли и певецът Петър Салчев , за да представят музиката на Рей Чарлз. Програмата е изцяло с музика на Бейли, написана специално за Рей Чарлз. В интервю за БНР Бейли сподели:..

публикувано на 28.06.17 в 12:44

Силистра е на път да остане без духов оркестър

Силистра е на път да остане без духов оркестър заради промени структурни промени в Общината, които налагат музикантите да работят на половин щат, с което те не са съгласни. Ръководителят на духовия оркестър Йордан Георгиев обясни, че предложението на кмета се дължи на финансовите проблеми в общината, а предложението за съкращение на щатни бройки е..

публикувано на 28.06.17 в 12:38

Късометражен филм за "Столипиново" е селектиран за участие на фестивала в Маями

Сред селектираните за участие на фестивала в Маями е и късометражен филм за "Столипиново". Един от създателите на творбата - Борис Бъндев, припомни за предаването "Преди всички" по "Хоризонт", че е решил да направи произведението, след като посетил махалата и решил да живее известно време там. Заедно с партньора му в начинанието, Росен, не..

публикувано на 28.06.17 в 12:04

"Спирит оф Бургас“ е на път да остане в историята

Фестивалът "Спирит оф Бургас“ е на път да остане в историята на Бургас. Втора година нито една музикална компания не се наема да организира фестивала. Упорито се говори и, че въпреки многохилядната публика, която се събира на централния плаж в морския град, мащабното музикално събитие не може да покрие разходите по организацията и инвестираните..

публикувано на 27.06.17 в 15:38