Писателката Ина Вълчанова отличена с наградата на ЕС за литература

Ина Вълчанова

Българската писателка Ина Вълчанова е сред 12-те лауреати на тазгодишната Награда на ЕС за литература, съобщи Еврокомисията.
Институцията подпомага съвременни автори като наградата е съинициатива с издателската индустрия.

Освен автор на литературни произведения, Ина Вълчанова работи като журналист, продуцент и преводач.
Дълги години тя работи в Българското национално радио.

Официалното представяне на 12-те наградени автори ще бъде на 23 май на церемония в Брюксел.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Филмът "Човек на вярата" за лечителя Алекс Орбито ще има още прожекции в София и страната

Снощи в Дома на киното в София се състоя прожекция на документалния филм за филипинския лечител Алекс Орбито "Човек на вярата". В предаването "12+4" главният редактор на "Списание 8" Ганета Сагова разказа за идеята:  Филмът "Човек на вярата" първоначално тръгна с идеята да бъде филм за Алекс Орбито, един невероятен лечител, който живее във..

публикувано на 16.08.17 в 15:52

Инициаторите на "Изпей "Обичам те" на български" призовават повече музиканти към участие

Инициаторите на Националната кампания: "Изпей "Обичам те" на български" – група "Хоризонт", ще говорят публично, за да призоват повече музиканти към участие и да разкажат повече подробности за инициативата, която преминава под формата на безплатни концерти в градовете. За предаването "Преди всички" музикантът Валери Славчев сподели, че се пее..

публикувано на 14.08.17 в 13:53
Фотоколаж: Силвия Петрова

Артистичният директор на Фондация "Пловдив 2019" отрече обвиненията на колектив "Кино Космос"

Колектив "Кино Космос", който стоеше зад възраждането на емблематичното кино в Пловдив, обяви в петък, че оттегля доверието си и всички свои проекти от Община Пловдив. Според екипа на организацията титлата "Европейска столица на културата" се прахосва, а общинската фондация, която се занимава с организацията, е партийно зависима. Решението идва..

публикувано на 14.08.17 в 12:23

Празникът "Панагия" започна в Кюстендилско с ритуално замесване на пити с мълчана вода

Със замесване с така наречената "мълчана вода" на Богородична пита в двора на манастира "Св.Лука" над с. Граница в Кюстендил започна празникът “Панагия” или "Въздигането на хляба", съобщават от отдел "Култура" на Общината.  Празникът се провежда за десета поредна десета година, а кулминацията е на 15 август –  Голяма Богородица.  По..

публикувано на 13.08.17 в 20:15

Доброволци пресъздадоха битката при Ахелой

Годишнината от битката при Ахелой беше отбелязана днес край Омуртаговия мост до Велики Преслав с освещаване на бойните знамена и мащабна възстановка на историческите събития от преди 1100 години.  Организатори на проявата са и участници от регионалните клубове "Традиция" от цялата страна. Археологическият музей във Велики Преслав, народно читалище..

публикувано на 13.08.17 в 19:23