Приходите от туризъм тази година ще надхвърлят 3.5 милиарда, прогнозира Румен Драганов

Румен Драганов
БГНЕС

2 милиарда и 800 милиона евро приходи само за летния сезон очаква туристическият бранш, прогнозира в интервю за „Хоризонт“ Румен Драганов - директор на института за анализи и оценки в туризма.

За цялата година приходите от тази дейност ще надхвърлят 3 и половина милиарда.

През 2017-а страната ни ще бъде посетена от 11 и половина  милиона чуждестранни туристи, което, в сравнение с миналата година, е с един милион и 100 хиляди повече.
Ниското заплащане на кадрите обаче остава проблем в туризма, каза Драганов.

Водещото в момента оттук нататък е загубата на конкуретноспособност на българския туристически продукт по отношение на заплащането на труда и нищо друго. Имаме качеството, имаме нещата. Не плащаме достатъчно.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иля Заславски: "Газпром" използва манипулативни техники, за да си осигури пазарно присъствие

"Газпром" използва манипулативни техники, за да си осигури пазарно присъствие, заяви Иля Заславски от фондация "Свободна Русия" на конференция, посветена на руските газови проекти в Европа. Експертът предупреди, че руският газов гигант има сериозен интерес към изграждането на газовия разпределителен център "Балкан".  Сериозното присъствие на..

публикувано на 28.06.17 в 13:58
Андрей Делчев

Андрей Делчев: Манипулиращият софтуер е във ведомствените бензиностанции

Твърденията на Борисов за манипулиращ софтуер се отнасят за ведомствените бензиностанции, за които ние тръбим от години. Когато най-накрая държавата намери капацитет и се обърна и към тях, и започна да ги проверява, видя това, което ние твърдим, че се случва – че или въобще нямат фискални апарати и нямат връзка с НАП, или ги манипулират...

публикувано на 27.06.17 в 14:39

"Гугъл" ще обжалва глобата от 2.4 млрд евро, наложена от ЕК

 "Гугъл" не е съгласен с решението на Европейската комисия да наложи глоба от 2.4 милиарда евро на компютърната компания и ще го обжалва. С цялото ни уважение, не сме съгласни със заключенията на комисията , съобщи вицепрезидентът на компанията Кент Уокър , цитиран от Ройтерс.    По-рано еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер обяви..

публикувано на 27.06.17 в 13:50

Икономистът Георги Ангелов: По-строг лимит на плащанията в брой ще ограничи сивата и черната икономика

Премахването на разплащанията в брой звучи радикално, но още по-радикално звучи около 80-90% от парите в обръщение са в най-едрите банкноти, с които никой не отива да пазарува в магазина – 500 евро, 1000 франка. Най-големите банкноти са най-масови, защото се използват за избягване на данъци, за сивата икономика, за черната икономика, за..

публикувано на 26.06.17 в 17:51

Софтуерът на бензиностанциите за връзка с НАП масово се манипулира

Софтуерът на бензиностанциите за връзка с приходната агенция масово се манипулира, показват проверки на данъчните, ГДБОП и ДАНС.  Това съобщи премиерът Бойко Борисов в коментар на допълнителното отпускане на безлимитно гориво за полицейските служители: И всъщност към данъчните отиват цифри, които изобщо нямат общо с продадените количества. От..

публикувано на 26.06.17 в 17:10