Приходите от туризъм тази година ще надхвърлят 3.5 милиарда, прогнозира Румен Драганов

Румен Драганов
БГНЕС

2 милиарда и 800 милиона евро приходи само за летния сезон очаква туристическият бранш, прогнозира в интервю за „Хоризонт“ Румен Драганов - директор на института за анализи и оценки в туризма.

За цялата година приходите от тази дейност ще надхвърлят 3 и половина милиарда.

През 2017-а страната ни ще бъде посетена от 11 и половина  милиона чуждестранни туристи, което, в сравнение с миналата година, е с един милион и 100 хиляди повече.
Ниското заплащане на кадрите обаче остава проблем в туризма, каза Драганов.

Водещото в момента оттук нататък е загубата на конкуретноспособност на българския туристически продукт по отношение на заплащането на труда и нищо друго. Имаме качеството, имаме нещата. Не плащаме достатъчно.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

МФ: Неефективните данъчни преференции и облекчения могат да се заменят с нови

Има възможност за усъвършенстване на преференциите и облекченията в данъчната система, сочи анализ на Министерството на финансите.  Целта е да се стимулират инвестициите, научната дейност и енергийната ефективност, пише в анализа. Преди това, обаче, трябва да бъде изготвена оценка на разходите и ползите, които ще последват от всяка промяна. Също така е..

публикувано на 22.05.17 в 22:01

Ирак и Саудитска Арабия удължават с девет месеца срока за по-ниски добиви на петрол

Два от водещите износители на петрол - Ирак и Саудитска Арабия, се съгласиха да удължат с девет месеца срока, в който ще поддържат по-ниско ниво на добивите си. От януари тази година страните от ОПЕК намалиха добивите си с милион и двеста хиляди барела дневно, за да спрат понижението на цените. Шестмесечният срок на споразумението изтича на 1 юли...

публикувано на 22.05.17 в 21:55

От БНБ са отговорили на искането на президента за разсекретяване на стенограмата за КТБ

БНБ е изпратила до президента Румен Радев писмено становище по искането му за разсекретяване на стенограмата от консултациите за Корпоративна търговска банка, състояли се при предшественика му Росен Плевнелиев преди три години.  В Българската народна банка е пристигнало писмо от президента Румен Радев с искане за съгласие за разсекретяване на..

публикувано на 22.05.17 в 20:12

Григор Здравков: Правят се показни акции, остават много въпросителни

Не знам някой митничар да е наказан или отстранен от работа за това, че е пропуснал 420 килограма хероин. Иначе е перфектно - спасени са стотици човешки животи. Това коментира в предаването "Нещо повече" бившият митничар Григор Здравков от Българска легия "Антимафия". Той анализира случая с рекордното количество наркотици , засечено в камион на..

публикувано на 22.05.17 в 17:24

БНБ издаде предварително одобрение за сливането на ОББ и СИБАНК

БНБ издаде предварително одобрение за сливането на Обединена българска банка и СИБАНК. Предварителното одобрение е издадено при условията на поетите от белгийската група Кей Би Си ангажименти за осигуряване на стабилно и надеждно развитие на Обединена българска банка, допълват от БНБ. Кей Би Си в момента е собственик на СИБАНК. Сделката беше..

публикувано на 22.05.17 в 15:12