Приходите от туризъм тази година ще надхвърлят 3.5 милиарда, прогнозира Румен Драганов

Румен Драганов
БГНЕС

2 милиарда и 800 милиона евро приходи само за летния сезон очаква туристическият бранш, прогнозира в интервю за „Хоризонт“ Румен Драганов - директор на института за анализи и оценки в туризма.

За цялата година приходите от тази дейност ще надхвърлят 3 и половина милиарда.

През 2017-а страната ни ще бъде посетена от 11 и половина  милиона чуждестранни туристи, което, в сравнение с миналата година, е с един милион и 100 хиляди повече.
Ниското заплащане на кадрите обаче остава проблем в туризма, каза Драганов.

Водещото в момента оттук нататък е загубата на конкуретноспособност на българския туристически продукт по отношение на заплащането на труда и нищо друго. Имаме качеството, имаме нещата. Не плащаме достатъчно.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Норд стрийм"-2 подписа споразумения с пет европейски компании за финансиране на "Северен поток"-2

Консорциумът "Норд стрийм"-2 подписа споразумения с пет европейски компании за финансиране на 50 процента от проекта за газопровод "Северен поток"-2, като всяка от тях ще отпусне до 950 милиона евро.  Това съобщи руският газов холдинг "Газпром", цитиран от ТАСС. Споразуменията са подписани с френската Анжи, австрийската О Ем Ви, англо-холандската..

публикувано на 24.04.17 в 18:08

Искрен Пенчев: Да скъсаме с мантрата, че сме невзрачна страна, молеща инвеститорите

Ситуацията в навечерието на съставянето на нов редовен кабинет не е никак лоша. И фискът, и производството, заедно с безработицата бележат положителна промяна. Това отбеляза в интервю за предаването "Нещо повече" Искрен Пенчев , преподавател в Икономическия университет във Варна. В анализ на стартовата позиция пред новото правителство той посочи:..

публикувано на 24.04.17 в 17:53

Трудовите злополуки намаляват

88 смъртни случаи е имало през миналата година в резултат на трудови злополуки, 17 от които са станали на път към работа. Синдикалисти от КТ "Подкрепа" и представители на правителството почетоха паметта на жертвите на трудови злополуки пред паметника в парка зад музея "Земята и хората" в София. 28-и април се отбелязва като ден на жертвите от трудови..

публикувано на 24.04.17 в 15:55

България ще иска още информация, преди да излезе с позиция по предложенията на "Газпром"

България ще поиска отстъпки по договорите си с "Газпром", но все още няма да преговаря за намаляване на цените на природния газ. Това стана ясно след среща при премиера Огнян Герджиков , в която участва и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов . Руската газова компания е предложила редица отстъпки за страните от Централна и Източна Европа заради..

обновено на 24.04.17 в 15:01

Българската фондова борса предлага промени в начина на изчисляване на SOFIX

Българската фондова борса предлага промени в начина на изчисляване на основния борсов индекс SOFIX.  Една от съществените промени, предлагани от Българската фондова борса, е  свързана с избора на компаниите, влизащи в основния индекс SOFIX. Всяка от 15-те емисии акции ще трябва да има пазарна стойност на фрий-флоута - т.е. на свободно търгуваните акции,..

публикувано на 24.04.17 в 14:07