Борисов е оптимист за съдебната система

| обновено на 19.05.17 в 15:47
БГНЕС

По повод разговора си с Лозан Панов, премиерът Бойко Борисов каза, че е оптимист за съдебната система, но е важно по никакъв начин да не се обслужват политически партии:

Ще намерим най-доброто възможно решение. Реформата в съдебната система няма да бъде дума, защото хората искат бърз процес и справедливост и ако съдиите започнат да наблюдават и да се самоконтролират, защото никой друг не може да контролира. Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието преди години и като кърлежи се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система. И това го казах и на господин Панов.

Премиерът присъства на първата копка на новите къщи в Хитрино. Те ще се изградят на мястото на разрушените от влаковата катастрофа от 10-и декември миналата година, когато загинаха 7 души. 
Бойко Борисов каза, че е против всеки, който си позволява шега по темата Холокост и концентрационни лагери: 
До вчера "Патриотите" за госпожа Нинова, с цялото си уважение към нея и БСП, казваха, че са единственият им възможен партньор. Само за 10 дена, защото дойдоха и направихме ние правителство, станаха фашисти и какво ли не. Разбира се, аз съм против всеки, който може да си позволи дори шега на тема Холокост, концентрационни лагери и така нататък, е неприемливо. Борисов допълни, че са неприемливи и шегите с лагерите в Белене и Скравена.
Свързани новини

"Мимикрия на реформа" нарече последните конституционни промени Лозан Панов

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Срещата беие по искане на Панов. "Мимикрия на реформа" нарече последните конституционни промени председателят на ВКС след срещата си с..

обновено на 19.05.17 в 13:45
ВИЖТЕ ОЩЕ

Премиерите на Азербайджан и България откриха редовната въздушна линия между двете страни

Премиерът Бойко Борисов и азербейджанския му колега Артур Расизаде откриха новата въздушна линия между София - Баку. Полетите по нея ще се изпълняват всеки вторник, а директната въздушна линия беше договорена през 2015 година при..

обновено на 16.01.18 в 09:03

Ръководството на БСП – Плевен иска отмяна на мораториума за „Белене“

Ръководството на БСП в Плевен настоява на днешното заседание на парламентарната група на левицата, да се обсъди темата за АЕЦ "Белене". В писмо до лидера Корнелия Нинова се иска бързо внасяне на предложение в Народното събрание /НС/ за отмяна..

публикувано на 16.01.18 в 08:28

Еврокомисарят по разширяването приветства ратифицирането на Договора за добросъседство между България и Македония

Като повратна точка в добросъседските отношения за целия регион на Западните Балкани и важна стъпка в правилната посока по пътя на Македония към ЕС, определи вчерашната ратификация от парламента в Скопие на договора за добросъседство с България,..

обновено на 16.01.18 в 07:32
Михай Тудосе

Премиерът на Румъния Михай Тудосе подаде оставка

Премиерът на Румъния Михай Тудосе подаде оставка, след като изгуби политическата подкрепа на лидерите на своята Социалдемократическа партия. Напускането идва след вътрешнопартиен конфликт на Тудосе с председателя на партията Ливиу Драгня ...

публикувано на 16.01.18 в 07:00

Палестинският Централен съвет също е недоволен от решението на Доналд Тръмп за Ерусалим

Палестинският Централен съвет прикани Организацията за освобождение на Палестина да оттегли признаването на държавата Израел в отговор на решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, предаде Франс прес...

публикувано на 16.01.18 в 03:58