Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново жители на саниран блок, този път в Смолян, изразиха недоволство от качеството на изпълнението

Снимка: Светослав Цветанов

Сигнал на слушателя Тодор Тодоров от смолянския квартал Райково до програма „Хоризонт“ предизвика необичайна проверка на място от инвеститорския контрол, строителния надзор и изпълнителя за санирането на най-големия на най-големия блок в града на ул.„Наталия“ 9 бл. „Извора".  Санираният блок е пред завършване и вече има акт 15. Разгънатата му застроена площ е 8 059,20 квадратни метра. Договорът, с който е възложена инженеринговата поръчка е на стойност 1 431 313 лв. с ДДС. В блока има 41 жилища и едно заведение за обществено хранене. Тодор Тодоров, който обитава един от апартаментите изрази голямо недоволство от качеството на извършените дейности и поиска цялостна проверка на блока.

Инж. Марияна Цекова зам.-кмет на община Смолян събра екип от експерти и пристигна на място.  Има дребни детайли, които трябва да се оправят, но те са съвсем дребни, заяви тя, след като огледа блока. Тодоров обаче не беше в апартамента си  по време на проверката и  достъп до мястото нямаше.

Александър Вирчев - управител на консорциума „Уондър билд – Русев и Ко“, изпълнител на проекта каза:

Имаме поне пет протокола как сме идвали и той не осъществява достъп.

Тодоров е един от строителите на блока едно време и, ако стените са криви, е по негова вина.

Контрольорът за живущите в блока инж. Минка Берова коментира:

По време на целия строеж непрекъснато сме осъществявали контакт. Имахме много забележки, които бяха отстранени. Имаме някои дребни забележки, които пак ги обсъдихме с господин Вирчев. Например една врата не се отваря достатъчно добре… Поет е ангажимент за отстраняването на нередностите, допълни тя

Общо за около 80 000 лв. са направените допълнителни неща извън проекта, каза управителят на консорциума Александър Вирчев. Сред даренията са домофонни уредби, иззиждане на допълнителни стени и др.

Зам.-кметът инж. Мария Цекова е категорична:

Има и гаранционни срокове по договорите, така че няма как да избяга никой




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Потърпевши: Да ти санират блока е ходене по мъките

Санирането на старите панелни блокове е едно от нещата, с които управляващи и опозиция си мерят електоралната подкрепа. Във Велико Търново от началото на програмата до сега са обновени само четири жилищни блока, по още толкова се работи. Да ти..

публикувано на 28.04.17 в 15:55
ВИЖТЕ ОЩЕ

Либерализацията на пазара на ток на едро се отлага с година

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро.   Решението беше взето със 152 гласа "за" - на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", "БСП за България" и ИТН. 35 депутати от ПП-ДБ се въздържаха, а други 7 от..

публикувано на 25.04.24 в 15:44

Близки на деца, загинали на пътя, се събраха в София преди делото за смъртта на Филип

Близки на деца, загинали на пътя, се събраха пред столичната Съдебна палата преди началото на разпоредителното заседание по делото за смъртта на 15-годишния Филип.  Обвинен, че е блъснал дете на пешеходна пътека до МВР, отива на съд Детето..

публикувано на 25.04.24 в 15:42
Людмила Петкова

Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама на хазарт

Забраната на реклама на хазартни игри в медиите бе приета на първо четене в бюджетната комисия в парламента. Ден преди депутатите да излязат във ваканция заради предизборната кампания, в ресорната комисия бе разгледано предложението за промени в Закона..

публикувано на 25.04.24 в 15:36

Случаите на коклюш в Кюстендилска област вече са 12

12 са вече случаите на коклюш в Кюстендилска област, казаха за БНР от РЗИ. Те са в четири общини - Кюстендил, където са 7, три в Дупница и по един в Бобов дол и Трекляно. В най-малката община случаят е от февруари. Случаите с коклюш в региона..

публикувано на 25.04.24 в 15:11
Румен Димитров

Шефът на "Гробищни паркове" не възнамерява да подава оставка

Изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен Димитров е категоричен, че няма да подава оставка. Тя му беше поискана от общинските съветници от ГЕРБ - СДС, които твърдят, че е назначил на работа Марин..

публикувано на 25.04.24 в 15:09
Богдан Боцев

Депутатът Богдан Боцев се отказва от участие в изборите

Депутатът от Гоце Делчев Богдан Боцев, който бе народен представител от БСП в четири парламента, се отказва от участие в предстоящите предсрочни избори. Той се връща в Общината като заместник-кмет. Въпреки че от години водач на листата на БСП е..

публикувано на 25.04.24 в 15:06

"Синя България" посочи идеите, формациите и лицата, които обединява

Икономистът Никола Янков е едно от лицата, които решиха да се включат в екипа на "Синя България". "Тя е единствената дясна формация в политическото състезание в момента. Стои зад идеите да се предифинира ролята на държавата в..

публикувано на 25.04.24 в 14:52