Разследване за корупция срещу длъжностни лица от община Асеновград провеждат служители на ДАНС

Д-р Емил Караиванов, кмет на Асеновград
БГНЕС

Разследване за корупция срещу длъжностни лица от община Асеновград провеждат служители на ДАНС и икономическа полиция под наблюдението на Пловдивската окръжна прокуратура. 

Извършени са разпити и претърсвания на различни адреси в София, Пловдив и Асеновград. Назначени са и експертизи.

Разследващите са посетили и общината. Всички поискани документи са им предоставени, заяви кметът Емил Караиванов.
Свързани са с обществени поръчки, със строителство и други въпроси с проекти и оттам нататък очаквам прокуратурата да си свърши работата.

От своя страна председателят на Общинския съвет Светлозар Шуманов подчерта, че проверяващите са изискали и документацията, свързана с две решения на местния парламент. 
Едното беше за един пункт на една фирма, на която разрешиха да направи подвижен гараж на една кооперация и второто беше, че ще теглим 9 милиона безлихвен кредит за така наречения воден цикъл, който се извършва в Асеновград.
Всичко е законосъобразно, коментира Шуманов като каза, че проверката не го притеснява. Работата по случая е в активна фаза, уточниха от  прокуратурата.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почина един от пострадалите при аварията в "Стомана"- Перник

Един от двамата тежко пострадали работници при производствената авария миналата седмица в "Стомана"- Перник е починал вчера. Пещ за топене на метал се взриви в четвъртък в "Стомана"-Перник и двамата работници бяха изпръскани с течния метал.  От "Пирогов" съобщиха за БНР, че вторият  работник остава в реанимацията в тежко състояние, но неговите..

публикувано на 23.05.17 в 17:40

38 процента от пенсионерите ще получават 200 лева пенсия от октомври

Близо 38 процента от възрастните хора у нас ще получават минимална пенсия след първи октомври тази година. Това ще стане, след като от тази дата минималната пенсия за стаж ще е  200 лева . В резултат на увеличението на минималната пенсия за стаж на 180 лева от първи юли 31,1 на сто от възрастните ще получават минимална пенсия. Реално увеличение ще..

публикувано на 23.05.17 в 17:35

Аделина Игнатова: Никой в Манчестър не си е останал у дома от страх, хората си помагат

В момента всички в Манчестър се обединяват и всеки се опитва да помогне с каквото може. Провеждат се множество акции на съвсем обикновени хора, които предлагат жилищата си за настаняване на хора, останали без подслон и на такива, пристигнали от други градове. Таксиметрови фирми осигуряват безплатен превоз. Дарява се кръв, а пред пунктовете..

публикувано на 23.05.17 в 17:22

Хидроизолацията на наводнения блок в Мездра ще е готова до седмица

До седмица ще бъде готова хидроизолацията на жилищната сграда в Мездра, в която се появи теч при саниране. Заместник-министърът на регионалното развитие Малина Крумова е проверила проблема на място и е получила уверение от строителя, че реконструкцията на блока ще приключи в рамките на предвидените срокове. Малина Крумова е подчертала, че контролът по..

публикувано на 23.05.17 в 17:11
Св.св. Кирил и Методий

110 учители и ученици получиха награди по повод 24 май в Ловеч

Регионалното управление на образованието в Ловеч награди над 110 изявили се през годината учители и ученици по повод утрешния ден на българската просвета и култура. Директорът на професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване в Тетевен Зоя Петрова беше удостоена с почетният знак на регионалното управление на образованието в Ловеч...

публикувано на 23.05.17 в 16:55