Разследване за корупция срещу длъжностни лица от община Асеновград провеждат служители на ДАНС

Д-р Емил Караиванов, кмет на Асеновград
БГНЕС

Разследване за корупция срещу длъжностни лица от община Асеновград провеждат служители на ДАНС и икономическа полиция под наблюдението на Пловдивската окръжна прокуратура. 

Извършени са разпити и претърсвания на различни адреси в София, Пловдив и Асеновград. Назначени са и експертизи.

Разследващите са посетили и общината. Всички поискани документи са им предоставени, заяви кметът Емил Караиванов.
Свързани са с обществени поръчки, със строителство и други въпроси с проекти и оттам нататък очаквам прокуратурата да си свърши работата.

От своя страна председателят на Общинския съвет Светлозар Шуманов подчерта, че проверяващите са изискали и документацията, свързана с две решения на местния парламент. 
Едното беше за един пункт на една фирма, на която разрешиха да направи подвижен гараж на една кооперация и второто беше, че ще теглим 9 милиона безлихвен кредит за така наречения воден цикъл, който се извършва в Асеновград.
Всичко е законосъобразно, коментира Шуманов като каза, че проверката не го притеснява. Работата по случая е в активна фаза, уточниха от  прокуратурата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иванка Иванова: В между 6 и 18% от досъдебните производства се ползва безплатна правна помощ

Амбиция да бъде разширен кръгът от лица, които имат достъп до безплатна правна помощ и подобряване на качеството на предоставянето ѝ обявиха от Министерството на правосъдието на форум, посветен на стандартите за качество в работата на адвокатите в досъдебната фаза на наказателните производство. Институт „Отворено общество“ е партньр на..

публикувано на 16.01.18 в 09:33

Вулканът Майон на Филипините започна да изпуска лава

Вулканът Майон на Филипините започна да изпуска лава, а експерти предупредиха, че до дни или седмици може да има и силно изригване. Около 15 000 души вече напуснаха застрашения район, в който е обявена степен на опасност. Майон се намира на 340 км., от югоизточно от столицата Манила, като през последните години вулканът е изригвал..

публикувано на 16.01.18 в 09:13
Христо Казанджиев

Христо Казанджиев: Общинските власти си затварят очите за незаконните кариери

Хората са неосведомени по процесите, касаещи концесиите, а през последните години държавата в много голяма степен занемари просветителската дейност относно политиките в сферата на подземните природни богатства. Това мнение изрази в предаването "Преди всички" Христо Казаднжиев , експерт от Българския енергиен и минен форум и бивш директор на „Природни..

публикувано на 16.01.18 в 09:12

Австралия търси помощ за спасяването на Големия бариерен риф

Правителството на Австралия обяви международен конкурс за над един милион евро за спасяването на Големия бариерен риф, предават световните агенции. Властите се надяват на иновативни решения за опазването на коралите и възстановяването на повредените рифове, заяви австралийският министър на околната среда Джош Фрайдънбърг . Големият бариерен риф е..

публикувано на 16.01.18 в 08:43

"Къща на ужасите" открита в Калифорния

13 братя и сестри, сред които и съвсем малки деца, бяха открити завързани от собствените си родители в калифорнийското градче Перис. Сигналът в полицията е даден от една от жертвите, 17-годишно момиче, успяло да избяга. Двамата родители, на 57 и 49 г., не успели да обяснят на полицията, защо децата им са вързани и държани гладни и на тъмно...

публикувано на 16.01.18 в 08:30