Стоителен работник пострада в Благоевград

Снимка: Радио Видин

Строителен работник е пострадал в Благоевград по време на работа с помпа за бетон. Инцидентът  е станал  малко след 16 часа  на строителен обект в  близост до един от  новите паркове в града. 35 годишният Иван Стоянов от санданското село Каменица е  насочвал  тръбата  на машината, изливаща бетон в  основите на обекта.  Най- вероятно, вследствие на запушване на ръкава, мъжът губи контрол и съоръжението го изхвърля на разстояние около четири метра. При пристигането на екип на Спешна помощ мъжът е бил в безсъзнание. От направения скенер не се виждат сериозни травми, съобщиха от  Спешното отделение на благоевградската болница, където мъжът е оставен за наблюдение и допълнителни изследвания.  Инспекцията по труда е започнала проверка на обекта за спазване на изискванията за безопасност, както и на  трудовото законодателство във фирмата, строяща жилищната сграда.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови 75 работни места одобри комисията по регионална заетост в Кърджали

Нови 75 работни места одобри комисията по регионална заетост в Кърджали. Те се разкриват по линия на програмата за заетост, която ще стартира от 1 юни. От нея могат да се възползват трайно безработни, хора без работа над 50 години, младежи, както и такива без квалификация или в неравностойно положение.  В следващите 6 месеца те ще бъдат наети в..

публикувано на 25.04.18 в 16:57

Расте броят на отпадналите от образователната система ученици в Добрич

Броят на отпадналите от образователната система ученици в град Добрич продължава да расте, според годишния отчет на Общинската програма за закрила на детето. За учебната 2016/2017 година напусналите преждевременно училище деца са 235.  За сравнение през учебната 2015/2016 година отпадналите от образователната система ученици в Добрич са били  212, а през..

публикувано на 25.04.18 в 16:44
Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова на пускането на свобода на спасени редки птици в Стара Загора.

Редки птици от Спасителния център в Стара Загора бяха пуснати на свобода

Редки птици, спасени и отглеждани в Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани“  в Стара Загора, днес бяха пуснати на свобода. Центърът е сред организациите, които успешно реализират проекти в сферата на биоразнообразието. Заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, заедно с делегация от Европейската комисия,..

публикувано на 25.04.18 в 15:49

Четвърти месец продължава извозването с цистерни на отпадни води от регионалното депо край Ямбол

Четвърти месец продължава извозването с цистерни на отпадни води от регионалното депо край Ямбол. Жителите на района се оплакват от замърсяването, което съпътства дейностите. На квотен принцип петте общини, които депонират битови отпадъци на регионалното сметище, извозват инфилтратните води до пречиствателната станция в Сливен, тъй като..

публикувано на 25.04.18 в 15:43

Родителите на момче от Пазарджик сигнализираха, че детето им е жертва на полицейско насилие

Родителите на 17-годишно момче от Пазарджик сигнализираха в "Хоризонт", че детето им е жертва на полицейско насилие.   Преди три дни синът им, който учи в езиковата гимназия на града, е бил задържан с още двама съученици след сигнал за откраднат телефон. Неприятният инцидент се е разиграл на 20-и април около 23.30 часа. 18-годишният..

обновено на 25.04.18 в 15:34