Стоителен работник пострада в Благоевград

Снимка: Радио Видин

Строителен работник е пострадал в Благоевград по време на работа с помпа за бетон. Инцидентът  е станал  малко след 16 часа  на строителен обект в  близост до един от  новите паркове в града. 35 годишният Иван Стоянов от санданското село Каменица е  насочвал  тръбата  на машината, изливаща бетон в  основите на обекта.  Най- вероятно, вследствие на запушване на ръкава, мъжът губи контрол и съоръжението го изхвърля на разстояние около четири метра. При пристигането на екип на Спешна помощ мъжът е бил в безсъзнание. От направения скенер не се виждат сериозни травми, съобщиха от  Спешното отделение на благоевградската болница, където мъжът е оставен за наблюдение и допълнителни изследвания.  Инспекцията по труда е започнала проверка на обекта за спазване на изискванията за безопасност, както и на  трудовото законодателство във фирмата, строяща жилищната сграда.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Собственици на малки бензиностанции излизат на протест в София в четвъртък

Собственици на малки бензиностанции излизат на национален протест в четвъртък - 21 юни пред Народното събрание, решиха на национална среща във Велико Търново Сдружението на превозвачите и Сдружението на малките търговци на горива. Недоволството им е срещу проектозакона за търговията с горива и нефтопродукти. Планират се протестни шествия..

обновено на 18.06.18 в 18:39

ВиК-Смолян изследва водата в Чепеларе заради замътване

Вследствие на обилните валежи през последните дни питейната вода в Чепеларе е замътена в ниска и средна зона, които се захранват от извор „Св. Дух“. От ВиК-Смолян съобщават, че при обилни валежи се получава замътване на водата, но обичайно не се променят характеристиките ѝ. Замътването е само механично, но препоръчват водата да не се използва за..

публикувано на 18.06.18 в 18:23

Камион се вряза в дърводелски цех в село Горски извор, шофьорът е починал на място

Камион се вряза в дърводелски цех в димитровградското село Горски извор. Инцидентът е станал към 17 часа. Шофьорът на камиона е починал на място, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ. По първоначална информация няма пострадали работници в цеха.

публикувано на 18.06.18 в 18:13
Кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски

Кметът на село Войнягово задържан с подкуп

Кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски е арестуван с подкуп. Полицаи са го задържали на паркинг в Карлово. Парите са били преброени от разследващите, след което той е бил отведен в Районното управление. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 18.06.18 в 17:43

Задържаха контрабандни филтъри и хартия за цигари на “Капитан Андреево”

Над 3 милиона контрабандни цигарени филтри и над 2,6 милиона броя хартия за цигари са задържани на граничния пункт “Капитан Андреево”. При проверка на товарен автомобил на изходящо трасе е извършен контрол с електронна везна, като е установена разлика в декларирания товар по документи. След преглед с рентгенов апарат в багажното помещение е открита..

публикувано на 18.06.18 в 17:28