Отново уран над допустимите норми във водата на три пловдивски села

Наличие на уран, малко над допустимите норми, е открито във водата на три пловдивски села - Пъдарско, Болярино и Драгойново. От Регионалната здравна инспекция се позоваха на резултати от проби, предоставени им от ВиК. 

В и К дружеството е тествало водата в частна лаборатория в Бухово, уточни директорът на здравната инспекция в Пловдив д-р Ваня Танчева- Манчева. В късния следобед са уведомени кметовете на населените места да се предприемат съответните мерки.

Забраняваме водата за пиене и за готвене. Става дума за увеличения, които са в рамките на старите норми, минимални. За сега се спира водата до получаване на втори резултат.

В понеделник ще бъдат взети нови проби. Те ще бъдат изследвани в Националния център по радиобиология.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава издирването на оцелели, след като свлачище затрупа китайско село

Продължава издирването на оцелели, след като земни маси затрупаха китайско село в югоизточната китайска провинция Съчуан, съобщава агенция Синхуа, цитирана от ДПА. Под тоновете кал вече са открити телата на 15 загинали. Над 110 души са обявени за изчезнали в резултат на свлачището. В спасителната операция участват около 3 200 души, кучета..

публикувано на 25.06.17 в 08:49
Бомбен атентат

12 убити и над 20 ранени при атентат в иракския град Мосул

Най-малко 12 души са били убити, а над 20 ранени при експлозия в иракския град   Мосул, съобщи РИА Новости, като цитира  AFP. Иракски военни медици са съобщили, че  атентатор-самоубиец се е взривил в тълпа от бежанци, които се опитвали да напуснат обсадения град. Сред жертвите имало много жени и деца. Телевизионният канал Press TV съобщи,..

публикувано на 25.06.17 в 08:45

Радио парк фестът на БНР продължава с още изненади

И днес от 9,30 часа столичани могат да посетят Радио парк феста на БНР в Южния парк. На откритото студио на БНР на Голяма поляна децата ще могат да участват в спортни игри "Преди всички" и да чуят песните на Радиодецата. Любителите на народната музика ще могат да се насладят на "Копаница - тропаница" на Оркестъра за народна музика на БНР. Детски игри..

публикувано на 25.06.17 в 08:39

Взрив в мина в Колумбия уби 11 миньори, а двама са безследно изчезнали

Най-малко 11 миньори загинаха и двама изчезнаха безследно при експлозия в каменовъглена мина в Колумбия, съобщиха осведомителните агенции. Според местните власти взривът е причинен от газ метан. Засега на повърхността са извадени телата само на трима от загиналите.

публикувано на 25.06.17 в 08:33

Сблъсъци във Великобритания по време на протести, организирани от крайнодесните

До сблъсъци се стигна в някои от големите британски градове между крайнодесни и антифашистки демонстранти. В Лондон, Бирмингам и Ливърпул полицията затвори много улици. Стотици полицаи са по улиците на трите града във връзка с протестните демонстрации, организирани от крайнодясната Лига за британска защита. На лондонския площад "Трафалгар" се стигна до..

обновено на 25.06.17 в 08:19