Отново уран над допустимите норми във водата на три пловдивски села

Наличие на уран, малко над допустимите норми, е открито във водата на три пловдивски села - Пъдарско, Болярино и Драгойново. От Регионалната здравна инспекция се позоваха на резултати от проби, предоставени им от ВиК. 

В и К дружеството е тествало водата в частна лаборатория в Бухово, уточни директорът на здравната инспекция в Пловдив д-р Ваня Танчева- Манчева. В късния следобед са уведомени кметовете на населените места да се предприемат съответните мерки.

Забраняваме водата за пиене и за готвене. Става дума за увеличения, които са в рамките на старите норми, минимални. За сега се спира водата до получаване на втори резултат.

В понеделник ще бъдат взети нови проби. Те ще бъдат изследвани в Националния център по радиобиология.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почина един от пострадалите при аварията в "Стомана"- Перник

Един от двамата тежко пострадали работници при производствената авария миналата седмица в "Стомана"- Перник е починал вчера. Пещ за топене на метал се взриви в четвъртък в "Стомана"-Перник и двамата работници бяха изпръскани с течния метал.  От "Пирогов" съобщиха за БНР, че вторият  работник остава в реанимацията в тежко състояние, но неговите..

публикувано на 23.05.17 в 17:40

38 процента от пенсионерите ще получават 200 лева пенсия от октомври

Близо 38 процента от възрастните хора у нас ще получават минимална пенсия след първи октомври тази година. Това ще стане, след като от тази дата минималната пенсия за стаж ще е  200 лева . В резултат на увеличението на минималната пенсия за стаж на 180 лева от първи юли 31,1 на сто от възрастните ще получават минимална пенсия. Реално увеличение ще..

публикувано на 23.05.17 в 17:35

Аделина Игнатова: Никой в Манчестър не си е останал у дома от страх, хората си помагат

В момента всички в Манчестър се обединяват и всеки се опитва да помогне с каквото може. Провеждат се множество акции на съвсем обикновени хора, които предлагат жилищата си за настаняване на хора, останали без подслон и на такива, пристигнали от други градове. Таксиметрови фирми осигуряват безплатен превоз. Дарява се кръв, а пред пунктовете..

публикувано на 23.05.17 в 17:22

Хидроизолацията на наводнения блок в Мездра ще е готова до седмица

До седмица ще бъде готова хидроизолацията на жилищната сграда в Мездра, в която се появи теч при саниране. Заместник-министърът на регионалното развитие Малина Крумова е проверила проблема на място и е получила уверение от строителя, че реконструкцията на блока ще приключи в рамките на предвидените срокове. Малина Крумова е подчертала, че контролът по..

публикувано на 23.05.17 в 17:11
Св.св. Кирил и Методий

110 учители и ученици получиха награди по повод 24 май в Ловеч

Регионалното управление на образованието в Ловеч награди над 110 изявили се през годината учители и ученици по повод утрешния ден на българската просвета и култура. Директорът на професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване в Тетевен Зоя Петрова беше удостоена с почетният знак на регионалното управление на образованието в Ловеч...

публикувано на 23.05.17 в 16:55