Врачанският митрополит Григорий отслужи молебен за зрелостниците

Врачанският митрополит Григорий
Снимка: БТА

Молебен за здраве и благополучие на зрелостниците от училищата във Враца беше отслужен в катедралата в града от Врачанския митрополит Григорий. Той подари икона на всеки от зрелостниците и се обърна към тях с думите:

Който и път за изберете в бъдеще най-важното е да останете честни, отговорни и доблестни хора. Ние ви благославяме! Не скъпете сили, труд и знания, преобразявайте тази свят, за да бъде той по-добър.

Зрелостниците и техните родители казаха, че са приятно изнанадани от тази инициатива на църквата, която се случва за първи път.ВИЖТЕ ОЩЕ

Творците от музикалните състави на БНР ще протестират пред МС

За трети пореден ден творците от музикалните състави на БНР ще протестират с искане за достойно заплащане. Те настояват за увеличаване на бюджета на Българското национално радио със сума, която да позволи ръст на възнагражденията им с 50 %. След като предишните дни изразиха недоволството си пред сградите на обществената медия и..

обновено на 25.04.18 в 07:31

Преглед на печата

С приетите промени в Закона за енергетиката "КЕВР получава огромни правомощия при проверка на търговците на ток, ако има съмнения, че борсовият пазар се манипулира по някакъв начин". Това съобщава на първата си страница вестник "Сега". КЕВР ще има достъп до записи на телефонни разговори, до компютърни данни и системи, до sms-и, до съобщения и т.н...

публикувано на 25.04.18 в 07:00

Безплатни прегледи на деца и възрастни за имунни дефицити ще се правят до 27 април

До 27 април в Клиника по педиатрия на Александровска болница се провеждат безплатни прегледи на деца и възрастни за имунни дефицити. Сред най-честите признаци на първичен имунен дефицит са чести инфекции на синусите, продължително лечение с антибиотици, две или повече пневмонии в рамките на една година, забавено физическо развитие при..

публикувано на 25.04.18 в 04:40

"Спортът в антична Тракия" може да бъде разгледан до 2 септември в София

Изложба на тема "Спортът в антична Тракия" беше открита снощи в Националния археологически институт с музей към БАН. Тя показва мястото и ролята на спорта в тракийското общество, населявало българските земи през предримския и римския период.  Изложбата е по повод избора на София за Европейска столица на спорта през тази година.  "Определено..

обновено на 25.04.18 в 03:43

До края на май Варна ще се сдобие със синя зона

Синята зона във Варна ще бъде обособена до края на месец май тази година. Това съобщи директорът на общинското предприятие "Паркинги и синя зона" Младен Иванов, както и уточни, че п одготовката започва от днес с ремонтни дейности по улица “Батак” и полагане на хоризонтална маркировка. "Целта е в момента е полагането на маркировка и кърпене на..

публикувано на 25.04.18 в 03:06