Врачанският митрополит Григорий отслужи молебен за зрелостниците

Врачанският митрополит Григорий
Снимка: БТА

Молебен за здраве и благополучие на зрелостниците от училищата във Враца беше отслужен в катедралата в града от Врачанския митрополит Григорий. Той подари икона на всеки от зрелостниците и се обърна към тях с думите:

Който и път за изберете в бъдеще най-важното е да останете честни, отговорни и доблестни хора. Ние ви благославяме! Не скъпете сили, труд и знания, преобразявайте тази свят, за да бъде той по-добър.

Зрелостниците и техните родители казаха, че са приятно изнанадани от тази инициатива на църквата, която се случва за първи път.ВИЖТЕ ОЩЕ

Собственици на малки бензиностанции излизат на протест в София в четвъртък

Собственици на малки бензиностанции излизат на национален протест в четвъртък - 21 юни пред Народното събрание, решиха на национална среща във Велико Търново Сдружението на превозвачите и Сдружението на малките търговци на горива. Недоволството им е срещу проектозакона за търговията с горива и нефтопродукти. Планират се протестни шествия..

обновено на 18.06.18 в 18:39

ВиК-Смолян изследва водата в Чепеларе заради замътване

Вследствие на обилните валежи през последните дни питейната вода в Чепеларе е замътена в ниска и средна зона, които се захранват от извор „Св. Дух“. От ВиК-Смолян съобщават, че при обилни валежи се получава замътване на водата, но обичайно не се променят характеристиките ѝ. Замътването е само механично, но препоръчват водата да не се използва за..

публикувано на 18.06.18 в 18:23

Камион се вряза в дърводелски цех в село Горски извор, шофьорът е починал на място

Камион се вряза в дърводелски цех в димитровградското село Горски извор. Инцидентът е станал към 17 часа. Шофьорът на камиона е починал на място, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ. По първоначална информация няма пострадали работници в цеха.

публикувано на 18.06.18 в 18:13
Кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски

Кметът на село Войнягово задържан с подкуп

Кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски е арестуван с подкуп. Полицаи са го задържали на паркинг в Карлово. Парите са били преброени от разследващите, след което той е бил отведен в Районното управление. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 18.06.18 в 17:43

Задържаха контрабандни филтъри и хартия за цигари на “Капитан Андреево”

Над 3 милиона контрабандни цигарени филтри и над 2,6 милиона броя хартия за цигари са задържани на граничния пункт “Капитан Андреево”. При проверка на товарен автомобил на изходящо трасе е извършен контрол с електронна везна, като е установена разлика в декларирания товар по документи. След преглед с рентгенов апарат в багажното помещение е открита..

публикувано на 18.06.18 в 17:28