Бизнесменът Васил Божков купи Телефонната палата в София

Васил Божков
Снимка: БГНЕС

Телефонната палата в София вече е собственост на акционерно дружество, свързано с бизнесмена Васил Божков.

Имотът беше продаден от Българската телекомуникационна компания като актив, който не е ключов за дейността й. Новите собственици на една от знаковите сгради в центъра на София, със статут на паметник на културата, съобщиха, че тя ще бъде дом за уникални експонати и колекции в областта на изкуството и световното културно-историческо наследство.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стотици великотърновци и туристи се събраха на Самоводската чаршия, за да спазят традицията на Еньовден

Православната църква празнува днес рождението на Свети Йоан Кръстител или Еньовден. В народните вярвания, при изгрева на Еньовден билките имат най-голяма лечебна сила и затова се берат рано сутринта. Стотици великотърновци и туристи се събраха на старинната Самоводска чаршия, за да спазят традицията да минат за здраве под венец от 77 билки...

публикувано на 24.06.18 в 11:20

КНСБ: Решенията в законопроекта за личната помощ се разминават дори с очакванията на протестиращите

„Ние не сме отхвърлили личната помощ като институт, а напротив. Мястото на личната помощ обаче е в Закона за социалните услуги и в Закона за хората с увреждания“. Това каза в предаването „Неделя 150“ Адриана Стоименова, зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. „В Глава 3, в момента се пише Законът за..

публикувано на 24.06.18 в 11:11

Проф. Евелина Славчева: Недоволството на метеоролозите е потушено временно

Временно беше потушено недоволството на метеоролозите, заяви в предаването „Неделя 150“ проф. Евелина Славчева, председател на Общото събрание на БАН.       „Напрежението във вида, в който се видя публично, всъщност може би е още по-дълбоко вътре в института и изобщо в институтите на Академията, независимо от позитивните тенденции, които..

публикувано на 24.06.18 в 10:18

Александър Спасов е победителят при бегачите в ултрамаратона "Витоша 100"

Александър Спасов е победителят при бегачите в ултрамаратона "Витоша 100", известен още като "Обиколката на Витоша".  Александър Спасов от Ихтиман измина разстоянието от близо 100 километра за 8 часа и 12 минути. На второ и трето място се класираха Ивайло Атанасов и Тодор Пенков. При жените все още няма достигнали до финала. Бегачите тръгнаха в..

публикувано на 24.06.18 в 09:25

Празникът Еньовден е наситен с богата обредност

Над 53 хиляди души у нас имат имен ден на Еньовден - деня, в който православната църква празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител Господен. Празникът е наситен с богата обредност и е свързан с лечебната сила на билките. За лек или наслада интересът към лечебните растения е все така актуален. Освен за традиционната отвара, напоследък расте..

публикувано на 24.06.18 в 08:40