Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асад посети руската военновъздушна база "Хмеймим" в провинция Латакия

Снимка: EPA/BGNES
Президентът на Сирия Башар Асад посети руската военновъздушна база "Хмеймим" в провинция Латакия, предаде сирийската осведомителна агенция Сана. Асад заяви, че най-лошото в сирийския конфликт вече е в миналото. Той се срещна с началника на руския генерален щаб Валерий Герасимов, след което разгледа създадената през септември 2015г. база.

От началото на операцията в Сирия руската авиация е извършила повече от 20 000 бойни полета и е нанесла 80 000 удара по позиции на терористите, посочва агенция "Новости".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Защита" на протестно автошествие в София

Националният синдикат "Защита" протестира с автошествие в София. Сред исканията на протестиращите, които се събраха в центъра на столицата, бяха повишаване на заплатите в медицинските заведения, както и настояване за първа категория на труд за работещите в центровете за спешна медицинска помощ и спешните отделения на лечебните заведения. Красимир..

публикувано на 28.03.24 в 18:44
Марчел Чолаку

Румъния променя цените на тока и природния газ в полза на потребителите

Румънското правителство ще запази тавана на цените на енергията и природния газ и ще ги промени в полза на потребителите, като се съобрази с тенденцията за намаляване на цените на енергията и газа на европейско равнище. Това е обявил румънският премиер Марчел Чолаку на правителствено заседание, предаде БТА като цитира агенция Аджерпрес. От 1..

публикувано на 28.03.24 в 18:34
Плакат на събитието

Семинар във ФЖМК за влиянието на финансирането от хазартните игри върху журналистиката и обществото

" Състоянието на медиите и разследващата журналистика - влияние на финансирането от хазартните игри върху журналистиката и обществото ".  Това е темата на семинар по проект "Поп-култура, поп-политика: дигиталният обрат" на Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ "Св. Климент Охридски". Организатори на форума са доц. Жана Попова..

публикувано на 28.03.24 в 18:27

Починал е психологът и Нобелов лауреат Даниел Канеман

В сряда на 90-годишна възраст е починал Даниел Канеман, американско-израелски психолог, чиито прозрения за често проблематичния процес на вземане на решения от хората му донесоха Нобелова награда за икономика. Това съобщи Дойче Веле. Канеман и дългогодишният му сътрудник Амос Тверски направиха много за развенчаването на широко разпространеното..

публикувано на 28.03.24 в 18:03
Президентът на Русия Владимир Путин

Путин: Ако Ф-16 за защита на Украйна излитат от летища в други страни, те ще станат легитимни мишени

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия нямала никакви агресивни намерения и нарече "пълни глупости" и "бълнуване" предположенията, че след Украйна ще нападне и някоя страна-членка на НАТО. Късно снощи руските медии разпространиха видео кадри от посещение на Путин при военни пилоти в Тверска област, с които руският президент споделил..

публикувано на 28.03.24 в 17:54

Украйна поиска от НАТО повече системи за противовъздушна отбрана

Украйна поиска от западните си съюзници в Алианса повече системи и оборудване за противовъздушна отбрана на заседание на Съвета НАТО - Украйна, след вълна от руски ракетни нападения по критична и енергийна инфраструктура.  Украйна е свалила почти всички дронове, с които Русия е атакувала през нощта В социалната мрежа X министърът на отбраната..

публикувано на 28.03.24 в 17:45

Израелската армия съобщи за около 200 ликвидирани терористи в болница в Газа

Израелската армия продължава офанзивата си срещу "Хамас" в Ивицата Газа на фона на все по-големия международен натиск за прекратяване на огъня заради задълбочаващата се хуманитарна криза.  Според ООН Израел пречи на доставките на помощи и използва глада като оръжие, което е равносилно на военно престъпление.  Фолкер Тюрк: Гладът в Газа..

публикувано на 28.03.24 в 17:38