Екатерина Захариева се срещна в Брюксел с унгарския си колега

Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Екатерина Захариева се срещна в Брюксел с унгарския си колега Петер Сиярто

Двамата обсъдиха двустранните отношения, възможностите за по-задълбочено сътрудничество в енергетиката и икономиката, както и перспективите пред Западните Балкани. Те подчертаха, че трябва да се ускори работата по регионалните енергийни проекти, коeто да позволи диверсификация на маршрутите и на източниците за доставка.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Могерини призова Русия, Турция и Иран да работят за стихване на бойните действия в Сирия

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини призова Русия, Турция и Иран да работят за стихване на бойните действия в Сирия: „За да бъдем ефективни в хуманитарната си дейност, ние се нуждаем от достъп до хората, а за да имаме достъп, трябва да имаме благоприятни условия в страната. Все още..

публикувано на 24.04.18 в 17:37

ЕИСК: Разширяването на ЕС е в интерес на Западните Балкани, но и на самия съюз

Разширяването на ЕС е в интерес на Западните Балкани, но и на самата общност, се посочва в становище на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК). Изключително важно е присъединяването на Западните Балкани да продължи да бъде един от приоритетите на ЕС, посочва докладчикът по становището на Комитета Андрей Зорко. Популяризирането на..

публикувано на 24.04.18 в 17:11

Всяка държава от ЕС трябва да имама списък с услуги и оператори, които да сътрудничат при кибератаки

През ноември всяка държава от Европейския съюз трябва да има списък с основни услуги и оператори, които да уведомяват и да сътрудничат при кибератаки. Това подчерта еврокомисарят по дигитална икономика и общество Мария Габриел на конференция в Европейския парламент за борба с кибертероризма. Тя обяви, че се подготвя Агенцията на Европейския съюз за..

публикувано на 24.04.18 в 16:44

Валери Симеонов: И това лято ще има проверки за шума в заведенията по морето

Националният фронт за спасение на България предлага отново да се пуши в обособени помещения в заведенията. Вицепремиерът и лидер на партията Валери Симеонов съобщи още, че и това лято ще има проверки за шума в заведенията по морето: "За лятото въпросът, свързан с шума, е пряко свързан и с щабовете, които ще продължат да действат и това лято. Ще..

публикувано на 24.04.18 в 16:30
 Георги Свиленски, БСП

БСП внася искане за оставката на Емил Христов като зам.-председател на НС

Парламентарната група на "БСП за България" ще внесе утре в деловодството на парламента искане за оставката на заместник-председателя на парламента Емил Христов. Това обяви депутатът от БСП Георги Свиленски. Причината за искането е, че според БСП Христов, не е допуснал миналата седмица в сградата на Народното събрание протестиращи родители на деца с..

публикувано на 24.04.18 в 15:49