Египет въвежда нови правила за влизане в страната за граждани на Катар

БГНЕС

Египет въвежда нови правила за влизане в страната на граждани на държавата Катар. От жителите на емирството ще се изисква предварително да получават входни визи за определен срок. 

Новите правила влизат в сила от 20 юли и важат за всички летища, сухопътни и морски пунктове за пресичане на границата с Египет.

Изключения се правят за членове на семейства на египтяни, както и за катарски студенти, учещи в египетски университети. Те могат да получат 3-месечна входна туристическа виза при кацане на едно от египетските летища.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Еманюел Макрон

Рейтингът на президентът на Франция Еманюел Макрон е спаднал

Рейтингът на френския президент Еманюел Макрон е спаднал с 10 процента през юли, сочи проучване на "Ифоп". Това е най-сериозният спад за нов президент от 1995 г. насам при мандата на Жак Ширак . Последното изследване е публикувано в "Журнал дьо диманш" и показва, че през юли 54 процента от французите са били доволни от Макрон. През юни процентът е..

публикувано на 23.07.17 в 15:22
Файез ал Сарадж

Либийският премиер Файез ал Сарадж и командир Халифа Хафтар ще преговарят в Париж във вторник

Командир Халифа Хафтар , който контролира Източна Либия, и премиерът на подкрепяното от ООН либийско правителство Файез ал Сарадж ще се срещнат във вторник в Париж. Това предаде Ройтерс, като се позова на дипломатически източник. Двамата ще разговарят за споразумение за разрешаване на кризата в страната. Преговорите са организирани от Франция...

публикувано на 23.07.17 в 14:05
Красимир Каракачанов

Кр. Каракачанов: Трудностите, които трябва да преодолява армията, са свързани с недооценяването на ролята и значението и

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов , който преди дни наблюдава многонационалните учения, в които участваха и български военни, определи твърденията, че армията ни може да изпълнява само частично функциите, възложени и от Конституцията, като „политически спекулации“. В интервю в ефира на „Хоризонт“ Каракачанов подчерта, че е оттеглил..

публикувано на 23.07.17 в 13:55
Стоян Мирчев

Стоян Мирчев: Не вярвам, че ГЕРБ ще създаде закон, който да се бори наистина с корупцията

БСП се подготвя да предложи свой антикорупционен закон, който ще бъде представен през септември в Народното събрание, заяви депутатът от Парламентарната група “БСП за България" Стоян Мирчев в предаването „Неделя 150“ на „Хоризонт“. Според него основанията за това са, че с разработвания в момента антикорупционен законопроект ГЕРБ не предлага нищо..

публикувано на 23.07.17 в 13:47
Цецка Цачева

Цецка Цачева: Новият антикорупционен проектозакон - на публично обсъждане след седмица и приет до края на годината

До края на този месец проектът за нов антикорупционен закон трябва да бъде обявен за публично обсъждане, този ангажимент пое министърът на правосъдието Цецка Цачева в интервю за предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“. По този начин според нея през септември законопроектът ще бъде на вниманието на народните представители и депутатите от всички..

обновено на 23.07.17 в 12:35