Държавни ценни книжа на Фондовата борса от октомври

Държавни ценни книжа ще могат да се търгуват на Фондовата борса от октомври, съобщиха от борсовия оператор.

Това реално означава, че вътрешният дълг, поет от финансовото министерство, ще може да се търгува на вторичен пазар и да бъде достъпен за всеки инвестиционен инструмент. Търговията ще се извършва на регулирания пазар.

Към момента държавните ценни книжа се търгуват единствено на първичен пазар и се купуват от най-често от банки, пенсионни и застрахователни дружества, защото са считани за един от най-сигурните инструменти за инвестиции.

Темата е разгледана в звуковия файл.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Калоян Стайков

ИПИ: Публичните разходи у нас – все повече и все по-неефективни

Публичните разходи у нас – все повече и все по-неефективни, това показва анализ на Института за пазарна икономика. Част от обществените сектори у нас продължават да гълтат пари, без да подобряват услугите, които предоставят, дори ги влошават. Калоян Стайков от Института за пазарна икономика посочи кои са най-проблемните от тях:..

публикувано на 24.07.17 в 10:04

Последните четири години са едни от най-успешните за инвестиции в имотния пазар у нас

Последните четири години са едни от най-успешните за инвестиции в имотния пазар. Очаква се тенденцията да се задържи през тази и следващата година, заяви в предаването "Преди всички" Ирена Перфанова  – председател на Националното сдружение "Недвижими имоти": Още от 2013-2014 година пазарът е доста добър за инвестиции в недвижими имоти..

публикувано на 24.07.17 в 09:36

Български компании и учени обсъждат възможности за партньорство с института "Фраунхофер"

Български стартиращи компании и учени ще обсъдят възможностите за бизнес партньорство с германския институт " Фраунхофер ". Представители на германския институт ще демонстрират пред прохождащи български родни фирми възможностите за сътрудничество в областта на комерсиализацията на стоки и услуги на пазара в Германия. Тема на форума ще са възможностите..

публикувано на 24.07.17 в 08:27

Годишна среща на търговско-икономическите съветници

Министерството на икономиката организира годишна среща на търговско-икономическите съветници. Форумът ще бъде открит от министър Емил Караниколов и от министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова в "София Тех Парк".  В годишната среща участие ще вземат още заместник-министрите на икономиката и представители на..

публикувано на 24.07.17 в 08:12

МВФ запазва прогнозите си за световната икономика

Международният валутен фонд запазва прогнозите си за световната икономика за тази и следващата година , предаде Ройтерс. В актуализираната версия на доклада "Световни икономически прогнози" МВФ съобщава, че растежът на световния брутен вътрешен продукт ще бъде 3,5 процента до края на годината и  3,6 през 2018-а. Преразгледани към повишение са..

публикувано на 24.07.17 в 08:07