ТИР с олио се запали на пътя Шумен – Търговище

Снимка: Радио Шумен

ТИР, натоварен с олио, се запали следобед на пътя Шумен – Търговище, близо до село Градище. Пострадали няма.

Сигналът за инцидента е подаден след 13,30 ч. На мястото се отзовали два екипа на пожарната. Пътуващите в тира, шофьор на 56 години и собственик на фирма, са невредими, без наранявания. Те са успели да откачат влекача и да го спасят от пожара. Изгорели са каросерията на тира и превозваният товар над 20 тона олио, собственост на фирма от Пазарджик, която е извършвала превоза между Добрич и София. След инцидента движението в посочения участък около Градище бе пренасочено от екипи на полицията. 

Още преди 16,30 ч. движението по пътя Шумен – Търговище беше възстановено.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Британската полиция арестува още трима във връзка с атентата в метрото

Британската полиция съобщи, че е арестувала още трима души във връзка с атентата в лондонското метро в петък, предаде ВВС. Така общият брой на задържаните за атаката, при която бяха ранени 30 човека, вече е пет. И тримата заподозрени са били арестувани в Нюпорт в южната част на Уелс. Според ръководителя на звеното по антитероризъм в..

публикувано на 20.09.17 в 17:25

Голям пожар в близост до село Ясна поляна

Голям пожар гори в близост до село Ясна поляна, община Приморско. Кметът Георги Георгиев е на място, а пожарникарите правят всичко възможно огънят да не достигне до самото населено място. В момента духа силен вятър, който постоянно сменя посоката си, огънят- също. Пламъците достигат 20 метра , каза кметът Георгиев. По думите му..

публикувано на 20.09.17 в 17:22

Валентин Радев не смята, че има конфликт между синдикатите и ръководството на МВР

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев не смята, че има конфликт между полицейските синдикати и ръководството на МВР. Той каза това по повод писмото на синдикатите в МВР до премиера Бойко Борисов , в което според тях министърът ги е заплашил заради протестите им. Полицейските синдикати възприемат като зле прикрита заплаха изказване..

публикувано на 20.09.17 в 16:58

РИОСВ: Няма замърсяване на река Огоста край Монтана

Няма замърсяване на река Огоста край Монтана, е заключението на Регионалната инспекция по околната среда и водите в града. Изследването е направено заради открита мъртва риба в реката преди 10 дни. Причината за мъртвата риба все още е неясна, взети са допълнителни проби за изследване, обявиха от инспекцията.

публикувано на 20.09.17 в 16:48

С 2,7 млн. лв. ремонтират 52 детски площадки и междублокови пространства в София

2,7 милиона лева от бюджета на София тази година се инвестират в ремонт и възстановяване на 52 детски площадки и междублокови пространства. 18 вече са завършени. Една от тях е в район "Красно село". Теодора Анастасова , жител на квартала, разказа, че от 20 години чакат изграждане на площадка пред блока им: Искам да се направят тези бордюри,..

публикувано на 20.09.17 в 16:38