Кметът на Добрич обеща по-малко ВиК аварии и по-ниска цена на водата

Община Добрич

На официална церемония днес беше даден старт на проекта за подобряването на водния сектор в град Добрич. Символичната първа копка направи министърът на околната среда и водите Нено Димов. Проектът е на стойност от близо 115 милиона лева и е най-големият, реализиран досега в Община Добрич.

Проектът за водния цикъл на Добрич се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Околна среда" и предвижда рехабилитация на близо 80 километра водопроводи, полагани преди 1970 година. Очакват ни трудни две години, докато траят ремонтните дейности, заяви кметът на Община Добрич Йордан Йорданов и обясни какво ще има града след завършването на проекта.

Съвсем нова инфраструктура, чиста питейна вода, по-малко ВиК аварии и по-ниска цена.

Добрич е сред първите градове на България по загуба на вода, сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Над 80% от водата не стига до своите клиенти. Този интегриран проект показва подход, който опазва околната среда, който дава по-добро качество на живот на гражданите.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Български гражданин загина при инцидент в курорта Будва

Български гражданин загина в черногорския курортен град Будва, след като сърбин с джет се блъсна във водното му колело. Инцидентът е станал вчера към 20.00 часа местно време край плажа Яз, съобщава белградският вестник "Блиц". Сърбинът е задържан и ще остане в ареста за 72 часа с решение на прокурор в Котор.

публикувано на 24.07.17 в 10:52

10 години от освобождаването на българските медицински сестри в Либия

Днес се навършват 10 години от освобождаването на българските медицински сестри след дългия и тежък процес в Либия. На 24 юли 2007 година френският президент Никола Саркози официално обявява, че представителите на Франция и Евросъюза са постигнали споразумение с либийското правителство българските медицински сестри и палестинският лекар..

публикувано на 24.07.17 в 10:32

За първи път в Гърция граждани нападнаха и пребиха полицаи

Двамата полицаи, нападнати от роми, са в болница. Арестувани са всички, посегнали на служителите на реда. В Гърция досега не се беше случвало граждани да посегнат и бият полицаи, които изпълняват задълженията си. Случаят се разследва. Синдикатът на полицаите изрази загриженост от нарастващата агресия в ромския квартал на град Лариса. В..

публикувано на 24.07.17 в 10:29

Спешната детска линейка на "Пирогов" транспортира първия си пациент

Спешната детска линейка, която болница "Пирогов" получи като дарение, вече извърши първия специализиран транспорт на пациент. Шестмесечно бебе е откарано до Летище София. Екипът на "Пирогов" придружи детето и родителите по време на полета и при настаняването в клиниката, в която бебето ще бъде лекувано.

публикувано на 24.07.17 в 10:19

Мъж се удави в морето край Созопол

Морето край Созопол взе поредната си жертва.  Мъж на средна възраст се е удавил в района на нудисткия плаж до Харманите вчера. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 24.07.17 в 09:54