Електронна платформа в Пловдив ще се следи за деца, които не са в училище или са в риск от отпадане

Снимка: Петя Генова

В Пловдивска област започва пилотен проект за съвместна работа на институциите, който цели да бъдат обхванати и задържани в образователната система  всички деца и ученици в задължителната училищна и предучилищна възраст. 

Проектът има за цел да създаде единна електронна платформа, чрез която ще се следи за деца, които не са включени в образователната система или са в риск от отпадане от училище. Информацията ще бъде използвана от експертните екипи от различните институции, които ще обхождат семействата и ще предприемат съответните мерки за всеки конкретен случай.  

Идеята е да се повиши и ефикасността на процедурата за отпускане на помощи, а също и да се координират действията при налагане на санкции спрямо родителите, които не изпълняват задълженията си по Закона за училищното и предучилищно възпитание и Закона за закрила на детето. 

Администратори на електронната система, която трябва да заработи в началото на месец септември, ще са Регионалното управление на образованието и Областната администрация .

ВИЖТЕ ОЩЕ

Британската полиция арестува още трима във връзка с атентата в метрото

Британската полиция съобщи, че е арестувала още трима души във връзка с атентата в лондонското метро в петък, предаде ВВС. Така общият брой на задържаните за атаката, при която бяха ранени 30 човека, вече е пет. И тримата заподозрени са били арестувани в Нюпорт в южната част на Уелс. Според ръководителя на звеното по антитероризъм в..

публикувано на 20.09.17 в 17:25

Голям пожар в близост до село Ясна поляна

Голям пожар гори в близост до село Ясна поляна, община Приморско. Кметът Георги Георгиев е на място, а пожарникарите правят всичко възможно огънят да не достигне до самото населено място. В момента духа силен вятър, който постоянно сменя посоката си, огънят- също. Пламъците достигат 20 метра , каза кметът Георгиев. По думите му..

публикувано на 20.09.17 в 17:22

Валентин Радев не смята, че има конфликт между синдикатите и ръководството на МВР

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев не смята, че има конфликт между полицейските синдикати и ръководството на МВР. Той каза това по повод писмото на синдикатите в МВР до премиера Бойко Борисов , в което според тях министърът ги е заплашил заради протестите им. Полицейските синдикати възприемат като зле прикрита заплаха изказване..

публикувано на 20.09.17 в 16:58

РИОСВ: Няма замърсяване на река Огоста край Монтана

Няма замърсяване на река Огоста край Монтана, е заключението на Регионалната инспекция по околната среда и водите в града. Изследването е направено заради открита мъртва риба в реката преди 10 дни. Причината за мъртвата риба все още е неясна, взети са допълнителни проби за изследване, обявиха от инспекцията.

публикувано на 20.09.17 в 16:48

С 2,7 млн. лв. ремонтират 52 детски площадки и междублокови пространства в София

2,7 милиона лева от бюджета на София тази година се инвестират в ремонт и възстановяване на 52 детски площадки и междублокови пространства. 18 вече са завършени. Една от тях е в район "Красно село". Теодора Анастасова , жител на квартала, разказа, че от 20 години чакат изграждане на площадка пред блока им: Искам да се направят тези бордюри,..

публикувано на 20.09.17 в 16:38