Електронна платформа в Пловдив ще се следи за деца, които не са в училище или са в риск от отпадане

Снимка: Петя Генова

В Пловдивска област започва пилотен проект за съвместна работа на институциите, който цели да бъдат обхванати и задържани в образователната система  всички деца и ученици в задължителната училищна и предучилищна възраст. 

Проектът има за цел да създаде единна електронна платформа, чрез която ще се следи за деца, които не са включени в образователната система или са в риск от отпадане от училище. Информацията ще бъде използвана от експертните екипи от различните институции, които ще обхождат семействата и ще предприемат съответните мерки за всеки конкретен случай.  

Идеята е да се повиши и ефикасността на процедурата за отпускане на помощи, а също и да се координират действията при налагане на санкции спрямо родителите, които не изпълняват задълженията си по Закона за училищното и предучилищно възпитание и Закона за закрила на детето. 

Администратори на електронната система, която трябва да заработи в началото на месец септември, ще са Регионалното управление на образованието и Областната администрация .

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Български гражданин загина при инцидент в курорта Будва

Български гражданин загина в черногорския курортен град Будва, след като сърбин с джет се блъсна във водното му колело. Инцидентът е станал вчера към 20.00 часа местно време край плажа Яз, съобщава белградският вестник "Блиц". Сърбинът е задържан и ще остане в ареста за 72 часа с решение на прокурор в Котор.

публикувано на 24.07.17 в 10:52

10 години от освобождаването на българските медицински сестри в Либия

Днес се навършват 10 години от освобождаването на българските медицински сестри след дългия и тежък процес в Либия. На 24 юли 2007 година френският президент Никола Саркози официално обявява, че представителите на Франция и Евросъюза са постигнали споразумение с либийското правителство българските медицински сестри и палестинският лекар..

публикувано на 24.07.17 в 10:32

За първи път в Гърция граждани нападнаха и пребиха полицаи

Двамата полицаи, нападнати от роми, са в болница. Арестувани са всички, посегнали на служителите на реда. В Гърция досега не се беше случвало граждани да посегнат и бият полицаи, които изпълняват задълженията си. Случаят се разследва. Синдикатът на полицаите изрази загриженост от нарастващата агресия в ромския квартал на град Лариса. В..

публикувано на 24.07.17 в 10:29

Спешната детска линейка на "Пирогов" транспортира първия си пациент

Спешната детска линейка, която болница "Пирогов" получи като дарение, вече извърши първия специализиран транспорт на пациент. Шестмесечно бебе е откарано до Летище София. Екипът на "Пирогов" придружи детето и родителите по време на полета и при настаняването в клиниката, в която бебето ще бъде лекувано.

публикувано на 24.07.17 в 10:19

Мъж се удави в морето край Созопол

Морето край Созопол взе поредната си жертва.  Мъж на средна възраст се е удавил в района на нудисткия плаж до Харманите вчера. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 24.07.17 в 09:54