Председателят на НС се включи в колоездачната обиколка за купа "Васил Левски"

БГНЕС

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се включи в колоездачната обиколка за купа "Васил Левски", организирана от областната администрация в Ловеч по повод 180-ата годишнина от рождението на Апостола, която отбелязваме утре.

В двата етапа на обиколката от Карлово до Ловеч състезатели от всички колоездачни клубове от страната и десетки любители на  колоезденето, изминаха 180-километровия маршрут през места, свързани с живота и делото на Апостола. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се включи в обиколката от Къкринското ханче до Ловеч.

Левски е в нас и колкото повече му подражаваме, толкова по-добре. Това е безспорната фигура в българската история. Това е и обединителната фигура, зад която стоим всички и се прекланяме. Затова реших да приема поканата на организаторите на тази обиколка. Като за начало се получи великолепно. Като участник мисля, че е по-различно, не само да връчиш наградите, но и да съпреживееш, макар и един етап само.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Български гражданин загина при инцидент в курорта Будва

Български гражданин загина в черногорския курортен град Будва, след като сърбин с джет се блъсна във водното му колело. Инцидентът е станал вчера към 20.00 часа местно време край плажа Яз, съобщава белградският вестник "Блиц". Сърбинът е задържан и ще остане в ареста за 72 часа с решение на прокурор в Котор.

публикувано на 24.07.17 в 10:52

10 години от освобождаването на българските медицински сестри в Либия

Днес се навършват 10 години от освобождаването на българските медицински сестри след дългия и тежък процес в Либия. На 24 юли 2007 година френският президент Никола Саркози официално обявява, че представителите на Франция и Евросъюза са постигнали споразумение с либийското правителство българските медицински сестри и палестинският лекар..

публикувано на 24.07.17 в 10:32

За първи път в Гърция граждани нападнаха и пребиха полицаи

Двамата полицаи, нападнати от роми, са в болница. Арестувани са всички, посегнали на служителите на реда. В Гърция досега не се беше случвало граждани да посегнат и бият полицаи, които изпълняват задълженията си. Случаят се разследва. Синдикатът на полицаите изрази загриженост от нарастващата агресия в ромския квартал на град Лариса. В..

публикувано на 24.07.17 в 10:29

Спешната детска линейка на "Пирогов" транспортира първия си пациент

Спешната детска линейка, която болница "Пирогов" получи като дарение, вече извърши първия специализиран транспорт на пациент. Шестмесечно бебе е откарано до Летище София. Екипът на "Пирогов" придружи детето и родителите по време на полета и при настаняването в клиниката, в която бебето ще бъде лекувано.

публикувано на 24.07.17 в 10:19

Мъж се удави в морето край Созопол

Морето край Созопол взе поредната си жертва.  Мъж на средна възраст се е удавил в района на нудисткия плаж до Харманите вчера. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 24.07.17 в 09:54