Великобритания ще публикува серия от документи относно стратегията си за Брекзит

ЕПА/БГНЕС

Британското правителство ще публикува серия от документи относно стратегията си за Брекзит преди третия кръг преговори с Брюксел в края на август, предаде ДПА. Министърът за Брекзит Дейвид Дейвис посочи, че документите ще са важна следваща стъпка към излизането от Европейския съюз, за което британският народ гласува миналата година.

Един от текстовете ще бъде за бъдещата граница между Северна Ирландия и Република Ирландия. Следващ набор от документи ще бъде публикуван преди срещата на Европейския съвет през октомври, когато евролидерите се очаква да решат дали има достатъчно напредък в преговорите с Лондон.

Разговорите между Великобритания и ЕС, които започнаха през юни, досега не са довели до никакви конкретни резултати. Брюксел отказва да води преговори за бъдещите отношения с Лондон, докато не бъдат уредени проблемите, свързани с британското напускане, включително сметката по развода.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мартин Шулц отхвърли варианта за нови избори в Германия

Лидерът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц отхвърли варианта за нови избори в Германия.  На провеждащия се в Бон конгрес той призова съпартийците си да одобрят започване на коалиционни преговори с пратията на канцлера Ангела Меркел .  Междувременно, ДПА отбелязва, че френският президент Еманюел Макрон е засилил натиска..

публикувано на 21.01.18 в 16:13

БСП: Акцизната информационна система е била манипулирана с цел укриване на ДДС, акцизи и мита

БСП твърди, че акцизната информационна система е била манипулирана с цел укриване на ДДС, акцизи и мита. От паритята изнесоха данни, за които се твърди, че са от разсекретения доклад на ДАНС за дейността на системата по сигнал от 2015 година.  Социалистите показаха два разсекретени документа. Единият е справка от ДАНС по постановление на Софийска..

публикувано на 21.01.18 в 16:05

Ердоган: Операцията в Африн ще бъде завършена в много кратки срокове

В речта си на митинг в Бурса турският президент предупреди турските кюрдски организации да не призовават за улични демонстрации, които ще бъдат посрещнати от турските сили за сигурност. Междувременно, турските специални части и бронирани машини са навлезли на около пет километра навътре в сирийската област Африн. Бойците от Свободната сирийска..

публикувано на 21.01.18 в 15:04

Германия и Франция се подготвят да сключат нова двустранна спогодба

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон искат да задълбочат германо-френското сътрудничество и да дадат на ЕС тласък към по-тясна интеграция.  Ще направим това, за да сближим още повече хората в нашите страни. Също и за да дадем на Европа нов стимул, да я направим още по-силна , каза Меркел в съвместно изявление, което..

публикувано на 21.01.18 в 14:02

В. Вацев: Радев е в изключително печеливша позиция

Първите дванайсет месеца на президента Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60 на сто и на недоверие - около и под 30 процента, според „Галъп интернешънъл“. Има обаче една сигнална лампа, каза в „Неделя 150“ Първан Симеонов – изпълнителен директор на „Галъп Интернешънъл“: Като гледаме стартовите години на няколкото..

публикувано на 21.01.18 в 11:55