Проверки на полицията и Агенцията по приходите установиха редица нарушения в "Слънчев бряг"

Снимка: БУЛФОТО

Проверките на полицията и Агенцията по приходите в "Слънчев бряг" установиха нови нарушители и през изминалата нощ. Отнета беше озвучителната апаратура на още една открита дискотека в курорта.

Данъчни нарушения, манипулация на данни за оборотите, издаване на неистински касови бонове, както и редица други нарушения са установени в "Слънчев бряг" при съвместните проверки на полицията и приходната агенция през изминалата нощ. Агенцията по храните установи нови случаи на продукти с неясен произход, както и такива с изтекъл срок на годност. В някои от обектите се работи без здравни книжки и трудови договори. Констатирани са нарушения на изискванията за пожарна безопасност. Проверките са под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов. Резултатите от тях ще бъдат обобщени в Координационния съвет по туризъм.

Проверките и спирането на музиката в едно от популярните заведения провокираха недоволството на туристи. 

Държавата има много по-сериозни проблеми, пречите на туризма, с тези думи беше посрещнат вицепремиерът Валери Симеонов.

ВИЖТЕ ОЩЕ
паяци паяк

Семейство от Благоевград осъди общинската фирма "Паркинги и гаражи"

Семейство от Благоевград осъди общинската фирма "Паркинги и гаражи" за неправомерно репатриране на автомобила им, който престоя повече от година на наказателния паркинг.  На 5-ти октомври миналата година, репатриращият автомобил на фирма „Паркинги и гаражи“-Благоевград вдига семейната кола на Силвия и Димитър Домозетски , паркирана пред блока им...

публикувано на 18.10.17 в 19:43
Валентин Радев

Валентин Радев: Много е важно да изчистим "гнилите ябълки" от МВР

Няма застраховани служители от проверки в МВР, дори и на високи постове. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев след заседанието на ресорната комисия в парламента. Ние сами го правим. Никой не ни ги показва отвън. Ние сами се прочистваме. Няма друга структура в държавата, която сама да залавя тези, които нарушават закона. Аз имам няколко..

публикувано на 18.10.17 в 19:37

От Александровска болница искат център за трансплантация на стволови клетки

От Александровска болница искат към нея да бъде създаден център за трансплантация на стволови клетки. У нас се извършват 30 костно-мозъчни трансплантации годишно, съобщи директорът на болницата доц. Константин Ангелов и уточни, че броят им ще нарасне значително, ако има такъв център в България: Ако направим центъра в Александровска болница, ще..

публикувано на 18.10.17 в 19:07

Повечето възрастни жители на Източните Родопи са болни, установиха специалисти

Повечето възрастни жители на Източните Родопи са болни. Те масово пият неефективни лекарства за високо кръвно налягане, които са евтини, но не лекуват. Това е установил кардиологът от Александровска болница д-р Павел Николов . Той беше част от екипа от специалисти, който извърши безплатни профилактични прегледи на възрастни тютюнопроизводители в района..

публикувано на 18.10.17 в 19:00

Промениха мястото на срещата на върха на ЕС заради токсични изпарения

Токсични изпарения от кухненските канали принудиха организаторите на срещата на върха на ЕС да променят мястото за провеждането ѝ, съобщи Ройтерс.  Сградата "Европа", известна също и като "Яйцето", отвори врати през януари, но беше евакуирана два пъти за по-малко от седмица заради оплаквания на кухненския персонал от изпаренията от каналите...

публикувано на 18.10.17 в 18:22