Проверки на полицията и Агенцията по приходите установиха редица нарушения в "Слънчев бряг"

Снимка: БУЛФОТО

Проверките на полицията и Агенцията по приходите в "Слънчев бряг" установиха нови нарушители и през изминалата нощ. Отнета беше озвучителната апаратура на още една открита дискотека в курорта.

Данъчни нарушения, манипулация на данни за оборотите, издаване на неистински касови бонове, както и редица други нарушения са установени в "Слънчев бряг" при съвместните проверки на полицията и приходната агенция през изминалата нощ. Агенцията по храните установи нови случаи на продукти с неясен произход, както и такива с изтекъл срок на годност. В някои от обектите се работи без здравни книжки и трудови договори. Констатирани са нарушения на изискванията за пожарна безопасност. Проверките са под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов. Резултатите от тях ще бъдат обобщени в Координационния съвет по туризъм.

Проверките и спирането на музиката в едно от популярните заведения провокираха недоволството на туристи. 

Държавата има много по-сериозни проблеми, пречите на туризма, с тези думи беше посрещнат вицепремиерът Валери Симеонов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ново земетресение в района на границата между Иран и Ирак

Ново земетресение стана в района на границата между Иран и Ирак, предаде Франс прес. Сеизмологичният център към Техеранския университет съобщи, че трусът е бил с магнитуд 6, Геофизичният институт на САЩ - с 5,4. И според двата института епицентърът на земетресението е бил близо до иракския град Халабджа. За момента няма съобщения за жертви. На 12 ноември..

публикувано на 12.12.17 в 01:08

Румънци протестираха след гласуването на спорни закони за правосъдието

Стотици румънци се събраха на протест пред сградата на парламента, след като по-рано депутатите гласуваха изменения в статута на съдиите и прокурорите и промени в закона за Националната агенция по прозрачността, съобщава информационният сайт Зиаре. Двата закона са част от спорен пакет изменения в правосъдното законодателство, който предизвика вълна от..

публикувано на 12.12.17 в 01:02

В Австрия няма да има абсолютна забрана на пушенето в заведенията

Бъдещите партньори в новото правителство на Австрия от Австрийската народна партия и Австрийската партия на свободата, са потвърдили намерението си да отменят абсолютната забрана за пушене в заведенията, която трябва да влезе в сила през май 2018 година.  Посетителите на ресторанти и барове ще могат да пушат в определените за целта зони. В Австрия..

публикувано на 12.12.17 в 00:56

Поредна телефонна измама в столицата

56-годишна жена е дала близо 10 000 лева на телефонни измамници. Случаят е от днес и се разследва от полицията в София. Жената е бил измамена по схемата за съдействие на МВР. Полицията издирва извършителите.

публикувано на 11.12.17 в 19:47

На седем души ще бъдат повдигнати обвинения за незаконен реекспорт на скъпоструващи лекарства

На седем души ще бъдат повдигнати обвинения във връзка с акцията за незаконен реекспорт на скъпоструващи лекарства. От прессъобщение на Специализираната прокуратурата става ясно, че е започнало предявяването на обвиненията на привлечените към наказателна отговорност лица, а информация за разследването ще бъде дадена утре. Миналата събота след..

обновено на 11.12.17 в 18:39