Проверки на полицията и Агенцията по приходите установиха редица нарушения в "Слънчев бряг"

Снимка: БУЛФОТО

Проверките на полицията и Агенцията по приходите в "Слънчев бряг" установиха нови нарушители и през изминалата нощ. Отнета беше озвучителната апаратура на още една открита дискотека в курорта.

Данъчни нарушения, манипулация на данни за оборотите, издаване на неистински касови бонове, както и редица други нарушения са установени в "Слънчев бряг" при съвместните проверки на полицията и приходната агенция през изминалата нощ. Агенцията по храните установи нови случаи на продукти с неясен произход, както и такива с изтекъл срок на годност. В някои от обектите се работи без здравни книжки и трудови договори. Констатирани са нарушения на изискванията за пожарна безопасност. Проверките са под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов. Резултатите от тях ще бъдат обобщени в Координационния съвет по туризъм.

Проверките и спирането на музиката в едно от популярните заведения провокираха недоволството на туристи. 

Държавата има много по-сериозни проблеми, пречите на туризма, с тези думи беше посрещнат вицепремиерът Валери Симеонов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Българчето, пострадало при инцидент в Калабрия, е в стабилно състояние

10-годишно българче е било простреляно при убийство на криминално проявен италианец в град Семинара, в югоизточната област Калабрия. Детето е в стабилно състояние, съобщи Министерството на външните работи. Италианската агенция АНСА предаде, че детето е било вчера с 39-годишния Джузепе Фабио Джофре, когато вчера двама души открили стрелба срещу тях с..

публикувано на 22.07.18 в 23:31
Румен Порожанов

Дребните преживни животни в Шарково са умъртвени по хуманен начин

Всички дребни преживни животни в боляровското село Шарково бяха умъртвени по хуманен начин, за да се предотврати разпространението на чума, съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов Към момента трите стада - две с по 15 овце и едно с около 140 кози, от които само половината регистрирани, са умъртвени по хуманен начин, съобщи Румен Порожанов...

публикувано на 22.07.18 в 19:10

Бодигард на Макрон отива на съд за побой над демонстранти

Бодигард на френския президент Еманюел Макрон е изправен пред съда, след като видеозаписи го уличиха в побой над демонстранти на 1 май. Случаят предизвика вълна от обществено недоволство във Франция. Френският съд започна разследване срещу Александр Бенала, вече бившия служител по сигурността на Елисейския дворец, за насилие и вмешателство..

публикувано на 22.07.18 в 18:05

Движението по АМ "Хемус" към Варна е ограничено

Заради катастрофа мако преди 16  ч. бяха въведени са промени в движението във варненския участък на магистрала "Хемус" . Движението от и към Варна се пренасочваше през първокласния път Русе - Варна, след като камион, натоварен със зърно, се преобърна на магистралата край Нови Пазар. Пострадали няма. Трасето  се почиства. Движението е ограничено..

обновено на 22.07.18 в 18:01

Бивш национален състезател: За практическата подготовка на начинаещи мотоциклетисти са необходими повече часове

Повече часове за практическа подготовка са необходими за начинаещите мотоциклетисти, смята бившия национален състезател Михаил Михайлов, който е инструктор-треньор по мотоциклетизъм. В момента законодателството предвижда 20 кормилни часа учебна практика, които Михайлов смята за недостатъчни:   "Би трябвало да се увеличат часовете, особено..

публикувано на 22.07.18 в 17:04