Проверки на полицията и Агенцията по приходите установиха редица нарушения в "Слънчев бряг"

Снимка: БУЛФОТО

Проверките на полицията и Агенцията по приходите в "Слънчев бряг" установиха нови нарушители и през изминалата нощ. Отнета беше озвучителната апаратура на още една открита дискотека в курорта.

Данъчни нарушения, манипулация на данни за оборотите, издаване на неистински касови бонове, както и редица други нарушения са установени в "Слънчев бряг" при съвместните проверки на полицията и приходната агенция през изминалата нощ. Агенцията по храните установи нови случаи на продукти с неясен произход, както и такива с изтекъл срок на годност. В някои от обектите се работи без здравни книжки и трудови договори. Констатирани са нарушения на изискванията за пожарна безопасност. Проверките са под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов. Резултатите от тях ще бъдат обобщени в Координационния съвет по туризъм.

Проверките и спирането на музиката в едно от популярните заведения провокираха недоволството на туристи. 

Държавата има много по-сериозни проблеми, пречите на туризма, с тези думи беше посрещнат вицепремиерът Валери Симеонов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Възстановено е движението на влаковете в участъка Долна махала – Карлово

Възстановено е движението на влаковете в участъка Долна махала – Карлово.  Движението на влаковете беше спряно сутринта заради свличане на скална маса от южната страна на тунела, близо до спирка Песнопой. Часове наред пътниците се извозваха с автобуси.  Аварийни екипи на Националната компания "Железопътна инфраструктура" разчистиха..

обновено на 22.03.18 в 15:46

За измамите с козметика

Ако търсите вечна младост, можете да я откриете в интернет, където многобройни сайтове рекламират "чудесата“, които можете да постигнете само срещу 100-150 лева и само за месец да се опънат всичките ви бръчки. Така правели в Холивуд, а еликсирът бил покорил всички европейски градове, а най-накрая и ние можем да му се радваме. От снимки на..

публикувано на 22.03.18 в 15:17

Усложнена е обстановката в страната

Обстановката в страната се усложнява заради снеговалеж и вятър. Остават в сила предупрежденията за опасно време. Оранжев е кодът за цяла Северна България , както и за Софийско , Пернишко и Кюстендилско . За утре такъв код е обявен за всички области от Плевен и Ловеч до Шумен и Силистра . В тези райони днес и утре ще има значителни..

обновено на 22.03.18 в 15:15
Сирийски войници в покрайнините на град Харастра в Източна Гута преди старта на евакуацията на бунтовници и техни семейства.

Сразени сирийски бунтовници напускат град в Източна Гута

Сирийски бунтовници и техните семейства започнаха да напускат днес ключов град в Източна Гута в първата сделка за евакуация от анклава край Дамаск, предаде АФП. Държавната телевизия обяви малко след обед, че „547 души са напуснали Хараста досега, включително 88 бойци“. Бунтовниците и придружаващите ги цивилни се качили в автобуси и..

публикувано на 22.03.18 в 15:05

Автобус и ТИР катастрофираха на пътя Бяла – Русе на разклона за град Две могили

Верижна катастрофа е станала на пътя Бяла – Русе на разклона за град Две могили. Автобус на фирма "Етап" се е блъснал в движещ се пред него ТИР. Няколко души от автобуса са леко ранени.  Движението се отклонява през град Две могили. От Русе са изпратени три линейки. Движението в района е затруднено.  Очаквайте подробности.

публикувано на 22.03.18 в 14:58