Най-малко 11 души загинаха след сблъсъци в Кения

ЕПА/БГНЕС

Най-малко 11 души загинаха по време на сблъсъци, станали след обявяване на резултатите от изборите в Кения, които опозицията оспорва, предаде Франс прес. 

От петък вечерта започнаха сблъсъци между демонстранти, привърженици на конкурента на преизбрания президент и полицията в западната част на страната и в бедните квартали на столицата Найроби, които са бастиони на опозицията.

Ухуру Кениата беше преизбиран за президент на Кения.

ВИЖТЕ ОЩЕ
паяци паяк

Семейство от Благоевград осъди общинската фирма "Паркинги и гаражи"

Семейство от Благоевград осъди общинската фирма "Паркинги и гаражи" за неправомерно репатриране на автомобила им, който престоя повече от година на наказателния паркинг.  На 5-ти октомври миналата година, репатриращият автомобил на фирма „Паркинги и гаражи“-Благоевград вдига семейната кола на Силвия и Димитър Домозетски , паркирана пред блока им...

публикувано на 18.10.17 в 19:43
Валентин Радев

Валентин Радев: Много е важно да изчистим "гнилите ябълки" от МВР

Няма застраховани служители от проверки в МВР, дори и на високи постове. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев след заседанието на ресорната комисия в парламента. Ние сами го правим. Никой не ни ги показва отвън. Ние сами се прочистваме. Няма друга структура в държавата, която сама да залавя тези, които нарушават закона. Аз имам няколко..

публикувано на 18.10.17 в 19:37

От Александровска болница искат център за трансплантация на стволови клетки

От Александровска болница искат към нея да бъде създаден център за трансплантация на стволови клетки. У нас се извършват 30 костно-мозъчни трансплантации годишно, съобщи директорът на болницата доц. Константин Ангелов и уточни, че броят им ще нарасне значително, ако има такъв център в България: Ако направим центъра в Александровска болница, ще..

публикувано на 18.10.17 в 19:07

Повечето възрастни жители на Източните Родопи са болни, установиха специалисти

Повечето възрастни жители на Източните Родопи са болни. Те масово пият неефективни лекарства за високо кръвно налягане, които са евтини, но не лекуват. Това е установил кардиологът от Александровска болница д-р Павел Николов . Той беше част от екипа от специалисти, който извърши безплатни профилактични прегледи на възрастни тютюнопроизводители в района..

публикувано на 18.10.17 в 19:00

Промениха мястото на срещата на върха на ЕС заради токсични изпарения

Токсични изпарения от кухненските канали принудиха организаторите на срещата на върха на ЕС да променят мястото за провеждането ѝ, съобщи Ройтерс.  Сградата "Европа", известна също и като "Яйцето", отвори врати през януари, но беше евакуирана два пъти за по-малко от седмица заради оплаквания на кухненския персонал от изпаренията от каналите...

публикувано на 18.10.17 в 18:22