Отборното предизвикателство TRACE се провежда в 3 града в подкрепа на деца, лишени от родителски грижи

Благотворителната кампания в подкрепа на деца, лишени от родителски грижи TRACE се провежда за четвърта поредна година в три града у нас – Варна, Пловдив и София. Тази година със средствата ще бъдат закупени спортни артикули и игри, които развиват логическото мислене на децата.

За предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Анелия Парапанова от организаторите сподели, че форматът  на състезание по лов на съкровища е предназначен за възрастни хора и семейства с малки деца, но участват всякакви хора. До 100 човека на ден могат да участват в предизвикателствата, разделени на отбори от по 5. Те получават карта на района, а целта им е да открият улики и да решат логически задачи, които да им помогнат е да намират съкровището. За финалистите от трите града е предвиден допълнителен финал.

Напълно достатъчно е да имат ентусиазма и желанието да се впуснат в едно приключение. Добре е да бъдат физически здрави, за да могат да издържат на нашето трасе, тъй като продължителността на състезанието е 4 часа.

Важно е в съревнованието, че всяко едно предизвикателство е направено по начин, че те заедно, петимата, трябва да са в много добър екип и комуникация, за да могат да го минат. Няма предизвикателство, което един да го свърши,  а другите да чакат отстрани, да им бъде скучно или да не могат да участват. Затова и ние много държим да съберат отборите предварително, да се регистрират като отбор, за да знаят, че това са хората, на които разчитат по време на трасето.

Бетина Стефанова, която също е от организаторите, коментира, че различни спортни отбори, а големи семейства се впускат в състезанието заради уникалното преживяване, което не могат да си осигурят сами;

Това, което остава през годините, е балансът, който гоним, между физическо, логическо, семейно и отборно. Но, всяка година съревнованието е напълно различно именно заради нашите фенове от първата година, които постоянно ни напомнят да се развиваме, да мислим за нови предизвикателства, за нови загадки, тъй като те участват всеки път за тях трябва да е ново.

Всеки един отбор минава през между 8 и 15 различни предизвикателства и всяко едно всяка година е ново. Но, формата, като усещане и това, което им дава, е нещо, което се стараем да запазим.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Тунел

Повдигнаха обвинения срещу 6-има от Пътната агенция за смърт в тунел "Ечемишка"

20 месеца след като жена загина от паднала греда от старо осветително тяло в един от тунелите на магистрала „Хемус“ – „Ечемишка“, прокуратурата повдигна обвинения на бившите изпълнителни директори на Агенция „Пътна инфраструктура“ – Лазар Лазаров и Дончо Атанасов, и на още четирима служители на Агенцията. Те ще отговорят за това, че при..

обновено на 13.12.18 в 11:13

Кубрат няма да остане без вода

Проблемът с водата в Кубрат е решен вчера на извънредно заседание на Общинския съвет, заяви председателят му Хюсеин Юмеров в предаването „Хоризонт до обед“. Преди дни стана ясно, че Кубрат е застрашен да остане без вода заради неплатени задължения към местното енергодружество. „Общинският съвет прие изготвен споразумителен протокол. Той беше..

публикувано на 13.12.18 в 11:12
Изглед към мястото на катастрофата в Анкара.

9 загинали и 47 в болница след жп катастрофа в Анкара

Броят на жертвите на днешната влакова катастрофа в Турция продължава да расте, като по най-нови данни загиналите вече са девет души, предаде БТА, позовавайки се на турската частна телевизия НТВ. Няма данни за пострадали български граждани при тежката железопътна катастрофа тази сутрин в Анкара, съобщи Министерството на външните работи...

обновено на 13.12.18 в 11:08

Преглед на чуждестранния печат

Западни издания коментират получения снощи от британския премиер Тереза Мей вот на доверие от депутатите консерватори. „Тереза Мей оцеля. Положението е толкова лошо, че трябва да сме благодарни и на това“, пише „Гардиън“. „Тереза Мей получи доверието на депутатите консерватори, но сделката ѝ за Брекзит все още е изложена на опасност“, пише..

публикувано на 13.12.18 в 10:31

Безводие във Варна, Добрич, Стара Загора

Реконструкция на бул. „Васил Левски“ и изграждане на връзки на магистрален водопровод от фирма „Хидрострой“ предизвика вчера спиране на водата в голяма част от Варна. От фирмата се оправдават, че е трудно свързването на тръби .  „Правим всичко възможно до около 17-18 часа да се опитаме да пуснем водата. Сложността на водопровода е, че се..

обновено на 13.12.18 в 10:26