Масова евакуация в Москва заради множество бомбени заплахи

Снимка: архив

Повече от 10 000 души са евакуирани от търговски центрове, гари и университети в Москва, след "почти едновременни" предупреждения за експлозиви.

В момента на евакуация са подложени 20 обекта.

Източник е заявил пред ТАСС, че изглежда става дума за телефонен тероризъм, но въпреки това ще трябва да се провери достоверността на съобщенията. Обажданията са започнали по едно и също време и са продължили и след започване на евакуациите.

Специални екипи и кучета разузнавачи проучват сградите.

Сред засегнатите обекти са три от най-големите гари в руската столица, над десет търговски центъра и поне три университета, сред които Първият московски държавен медицински университет и Московският държавен институт.

Епидемия на фалшиви сигнали за бомби обхвана Русия от миналата седмица. РИА съобщава, че повече от 45 000 души са били евакуирани от обществени места в 22 руски града вчера и добавя, че повечето от обажданията изглежда идват от Украйна.

Фалшивите сигнали за тероризъм са наказуеми с до пет години затвор според руския закон.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Либийски танкер е задържан на пристанището в Бургас от три месеца

Заради съдебни спорове, от 3 месеца либийски танкер е задържан на бургаското пристанище. Първоначално корабът е бил арестуван, а сега Морската администрация в Бургас е издала забрана той да напуска пристанището.  Плавателният съд е собственост на националната танкерна компания на Либия. Пристигнал е в страната на 20 ноември. Първоначално танкерът е..

публикувано на 22.02.18 в 21:58

Децата с диабет в Плевенско нарастват, медицински лица отказват да им поставят инсулин

Тревожно расте броят на децата, болни от диабет в Плевенска област. Това стана ясно на проведената днес дискусия  под наслов “Запознай се с диабета“. Форумът събра в Плевен неправителствени организации, представители на институции, на местната власт и пациенти.  Между 12 и 20 деца се регистрират в Плевенска област като диабетно болни на година , каза..

публикувано на 22.02.18 в 21:54

Общинският съвет в Свищов поиска държавна подкрепа за Стопанската академия

Общинският съвет в Свищов гласува декларация в подкрепа на Стопанската академия "Димитър Ценов" в града. Документът е адресиран до народните представители, правителството и Министерството на образованието. В него се настоява за увеличение на държавния планов прием във висшето училище за следващата академична година. През последните 8 години чрез..

публикувано на 22.02.18 в 21:45

В Сливен отложиха създаването на общинска полиция

Общинският съвет Сливен отложи за следващия месец гласуването на предложение за създаване на общинска полиция. Предложението беше оттеглено от вносителя  Момчил Пантелеев с аргумента, че трябва да бъде прецизирано.  Аз оставам с впечатлението, че принципно колегите ще подкрепят такова предложение, след като бъде приведено във форма, която да свърши..

публикувано на 22.02.18 в 21:40

Общините в Кюстендилска област не могат да се договорят с Перник за извозването на боклука

Общините в област Кюстендил, които от началото на годината останаха без сметища, все още не са се договорили с община Перник за използване на тамошното депо за отпадъци. Причината са високите изисквания и таксата за депониране, която допълнително оскъпява услугата.  Нито една от шестте общини - Бобовдол, Сапарева баня, Бобошево, Рила, Кочериново и..

публикувано на 22.02.18 в 21:36