Иван Димов: Творческият елемент има много важно място при обучението на децата

Иван Димов
Снимка: БГНЕС

За да бъдат успешно приложени информационните технологии в образованието, управляващите трябва да си сътрудничат с учени и преподаватели. Това препоръчаха участниците в световния форум "Едюсъмит", който събра в София изследователи и преподаватели от различни държави.

Участниците препоръчаха младите хора да се разглеждат не само като потребители, но и като активни творци при използването на технологиите, а заместник-министърът на образованието Иван Димов подчерта, че творческият елемент има много важно място при обучението на децата:

Въвличането на децата в творческия процес, активирането на техните умения да измислят нещо ново на базата, макар и на минимална информация, която те имат, води до изключително успешни резултати. Нека не забравяме за негативните последици, до които могат да доведат новите цифрови подходи в обучението. Трябва много сериозно да се мисли за алтернативи, за екология в цифровизацията - каза заместник-министърът на образованието Иван Димов.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Вицепрезидентът Илияна Йотова нарече Българския културен институт

Работи се по създаването на Български културен институт, който да издава дипломи на завършилите в чужбина наши сънародници

Работи се по създаването на Български културен институт, който да издава дипломи на завършилите в чужбина наши сънародници, които искат да учат висше образование у нас. Това съобщи във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на 41-вия Международен семинар по българистика във Великотърновския университет.  Вицепрезидентът нарече..

публикувано на 16.07.18 в 14:48

Глиган е нападнал 79-годишна туристка в ПП "Сините камъни"

Глиган е нападнал 79-годишна туристка от Сливен в местността Долапите в природен парк „Сините камъни“. Жената е получила нараняване в областта на бедрото. Пострадалата е изведена от планината от спасителен екип на противопожарната служба. Инцидентът станал в неделя около обед. Дивото прасе се появило внезапно на туристическата пътека. То..

публикувано на 16.07.18 в 14:40

Изнесено съдебно заседание по делото "Хитрино"

Изнесено съдебно заседание по делото "Хитрино" се проведе днес. По време на него бяха представени веществени доказателства, които се съхраняват в двора на Окръжната следствена служба.  При трагедията в село Хитрино загинаха 7 души, десетки бяха ранени. Обвиняеми са двамата машинисти – Димитър Михнев и Радослав Петков.  Двете страни в..

публикувано на 16.07.18 в 13:54

Хасковлия "изгоря" с над 10 000 евро след авантюра в хотелска стая

За кражба на пари от хотелска стая в Хасково съобщават от пресцентъра на полицията. 49-годишен мъж от града заявил, че малко след полунощ на 14 юли установил липсата на 10 000 евро, 900 лева и лични документи, след като поканеното от него момиче в стаята му си тръгнало.​

публикувано на 16.07.18 в 13:49
Любомир Аламанов

Л. Аламанов: Огромен комуникационен проблем от страна на БАБХ при кризата с чумата по животните

„Огромен комуникационен проблем“ и „огромно недоглеждане“ от страна на администрацията и на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Това отбеляза като основен фактор при случая с евтаназирането на хиляди преживни животни в Ямболско заради чума пиар експертът Любомир Аламанов в предаването „12+3“ по „Хоризонт“. Eксперти от Европейската..

публикувано на 16.07.18 в 13:35