Цвета Караянчева: Делян Добрев е човек, много важен за парламента

Цвета Караянчева
Снимка: БГНЕС


Битка между парламентарната група на ГЕРБ и президента няма. Това подчерта в предаването 12+3" на програма "Хоризонт" Цвета Караянчева, заместник-председател на Народното събрание и представител на ГЕРБ.

Той трябва да обърне внимание на чувствата и мислите, които му се втълпяват. И да си промени риториката. Президентът да не се увлича от говоренето на г-жа Нинова. Да остави военната риторика там, където е и неговата униформа.

Караянчева смята, че рейтингът на президента не пада, тъй като той не взема често важни решения за страната.

Но той не трябва да се отнася като мащеха към нашите избиратели, които са гласували за ГЕРБ. Ще намерим общ език с него, стига той да го иска. Предстои консултативен съвет при президента и трябва да излезем с общо решение.

Скандала в Хасково Цвета Караянчева коментира така:

Добри Беливанов за две години не е направил нищо.
Ние повдигнахме темата. Цялото областно ръководство в Хасково поиска оставката му. В тази драма няма жертви. Жалко за скандала. Беливанов не изпълни предизборните си обещания. Не мога да кажа кое взриви обстановката.

Всички народни представители на БСП имат депеша - да обикалят по регионите и да събират информация за народните представители от ГЕРБ, за да ги злепоставят. Всичко това ще се реши в съда.

Още утре може да се разгледа оставката на Делян Добрев в парламента, каза още Цвета Караянчева.

Делян Добрев е изключителен професионалист и човек, много важен за парламента.
Искаме оставката на Беливанов. Ние вече нямаме кмет в община Хасково.

Бившият кмет на  община Хасково Георги  Иванов каза в същото предаване, че е правилно Делян Добрев  да си подаде оставката  и г-н Борисов правилно е постъпил като му я е поискал.
Това не е атака на БСП, те имат двама съветници, които през цялото време гласуват с ГЕРБ. Това е битка на тези, които работиха за ГЕРБ по време на изборите, но след това бяха низвегнати и не им се даде това, което чувстваха, че им се полага. Абсолютно вътрешно-партийна битка на ГЕРБ. Всички са назначени без конкурси. Главната архитекстка,   която остана  леко  настрана също е без конкурс.
Георги Иванов смята, че повод за разрива между Добрев и Беливанов е решението на  Беливанов да проведе конкурси за държавните служители.
 Иинтервютата  на Даниела Големинова с Цвета Караянчева и Георги Иванов можете да чуете от звуковите файлове.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андрей Новаков

Андрей Новаков: Пречка пред приемането на бюджета на ЕС бяха средствата за Турция

Средствата за Турция, които ЕС отпуска за бежанците, са били основната пречка пред бюджета на ЕС за следващата година, каза за „Хоризонт“ евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, който участва в преговорите за неговото формиране: "Там нямаше абсолютно никакво разбирателство като дори на моменти в петък делегацията на ЕП напусна преговорите. Дотолкова..

публикувано на 21.11.18 в 04:17
Франс Тимерманс

Тимерманс: В Полша все още има "системен риск" за върховенството на закона

Полша не прави нищо във връзка със забележките на Европейската комисия относно нейната съдебна реформа и спазването на върховенството на закона, заяви пред евродепутати заместник-председателят на комисията Франс Тимерманс, цитиран от ДПА. Брюксел и Варшава са в конфликт от края на 2015 г. заради реформите на националконсервативното полско..

публикувано на 21.11.18 в 01:13

Директорът на Програмата на ООН за околната среда подаде оставка след критики за неоправдани разходи

Директорът на Програмата на ООН за околната среда Ерик Сулхайм подаде оставка след критики заради неоправдани негови разходи за командировки, предаде "Франс прес". Бившият норвежки министър на околната среда оглавяваше програмата, базирана в кенийската столица Найроби, от юни 2016 г. Счетоводна проверка установи, че Сулхайм е направил разходи за..

публикувано на 21.11.18 в 01:11

Съпротива срещу руския кандидат за президент на Интерпол

Русия отрече обвиненията, че иска за използва Интерпол като инструмент срещу политическите си противници, като държи начело на организацията да застане генерал от руската полиция. С това, Москва предизвика остра реакция сред критиците на Кремъл, предаде "Франс прес". Предупрежденията към представителите на страните в международната полицейска..

публикувано на 21.11.18 в 01:09

САЩ наложиха санкции на ирански, руски и сирийски висши представители и институции

Вашингтон огласи санкции срещу девет ирански, руски и сирийски висши представители и институции. Причината е участието им в сложна мрежа, която дала възможност на Иран да продава петрол на сирийския режим. Той пък в замяна участва във финансирането на палестинската групировка "Хамас" и ливанската "Хизбула", смятани от САЩ за терористични организации,..

публикувано на 21.11.18 в 01:07