Цвета Караянчева: Делян Добрев е човек, много важен за парламента

Цвета Караянчева
Снимка: БГНЕС


Битка между парламентарната група на ГЕРБ и президента няма. Това подчерта в предаването 12+3" на програма "Хоризонт" Цвета Караянчева, заместник-председател на Народното събрание и представител на ГЕРБ.

Той трябва да обърне внимание на чувствата и мислите, които му се втълпяват. И да си промени риториката. Президентът да не се увлича от говоренето на г-жа Нинова. Да остави военната риторика там, където е и неговата униформа.

Караянчева смята, че рейтингът на президента не пада, тъй като той не взема често важни решения за страната.

Но той не трябва да се отнася като мащеха към нашите избиратели, които са гласували за ГЕРБ. Ще намерим общ език с него, стига той да го иска. Предстои консултативен съвет при президента и трябва да излезем с общо решение.

Скандала в Хасково Цвета Караянчева коментира така:

Добри Беливанов за две години не е направил нищо.
Ние повдигнахме темата. Цялото областно ръководство в Хасково поиска оставката му. В тази драма няма жертви. Жалко за скандала. Беливанов не изпълни предизборните си обещания. Не мога да кажа кое взриви обстановката.

Всички народни представители на БСП имат депеша - да обикалят по регионите и да събират информация за народните представители от ГЕРБ, за да ги злепоставят. Всичко това ще се реши в съда.

Още утре може да се разгледа оставката на Делян Добрев в парламента, каза още Цвета Караянчева.

Делян Добрев е изключителен професионалист и човек, много важен за парламента.
Искаме оставката на Беливанов. Ние вече нямаме кмет в община Хасково.

Бившият кмет на  община Хасково Георги  Иванов каза в същото предаване, че е правилно Делян Добрев  да си подаде оставката  и г-н Борисов правилно е постъпил като му я е поискал.
Това не е атака на БСП, те имат двама съветници, които през цялото време гласуват с ГЕРБ. Това е битка на тези, които работиха за ГЕРБ по време на изборите, но след това бяха низвегнати и не им се даде това, което чувстваха, че им се полага. Абсолютно вътрешно-партийна битка на ГЕРБ. Всички са назначени без конкурси. Главната архитекстка,   която остана  леко  настрана също е без конкурс.
Георги Иванов смята, че повод за разрива между Добрев и Беливанов е решението на  Беливанов да проведе конкурси за държавните служители.
 Иинтервютата  на Даниела Големинова с Цвета Караянчева и Георги Иванов можете да чуете от звуковите файлове.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гутериш приветства споразумението между Русия и Турция за сирийската провинция Идлиб

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш приветства постигнатото споразумение между президентите на Русия и Турция за сирийската провинция Идлиб, предаде РИА Новости. Той е удовлетворен от споразумението между Владимир Путин и Реджеп Ердоган за създаване на демилитаризирана буферна зона в района на Идлиб от 15 октомври. Целта е да се предотврати..

публикувано на 19.09.18 в 10:50

НС гласува новите министри в четвъртък

В началото на днешния работен ден в пленарната зала, депутатите гласуваха докладите за дейността на съдилищата през 2016 и 2017 година. Докладите трябваше да бъдат гласувани миналата седмица, заедно с тези за дейността на ВСС и на Прокуратурата, но, по предложение на ДПС, гласуването беше отложено заради отсъствието на председателя на Висшия..

обновено на 19.09.18 в 10:14

Румен Радев е подписал указа, който спираше назначението на Младен Маринов като министър

Президентът Румен Радев е подписал указа, който спираше назначението на главния секретар Младен Маринов като министър на вътрешните работи, потвърди източник на "Хоризонт" от правителството. От прессекретариата на президента също потвърдиха, че указът за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар е подписан.

обновено на 19.09.18 в 09:29

Северна и Южна Корея подписаха споразумение за понижаване на напрежението

Лидерите на Северна и Южна Корея подписаха обща декларация във втория ден от срещата си в Пхенян. На обща пресконференция Мун Дже-ин каза, че Ким  Чен-ун се е съгласил да се предприемат конкретни стъпки към ядрено разоръжаван. Севернокорейските ядрени инсталации ще се демонтират за постоянно в присъствието на международни експерти.  В..

обновено на 19.09.18 в 09:28
Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев

Явор Нотев: Очакванията са през тази седмица правителството да заработи в пълен състав

Очакванията са през тази седмица правителството да заработи в пълен състав, т.е. на мястото на подалите оставки министри, да има назначени нови водачи на съответните ресорни министерства. Това каза заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев от „Обединени патриоти“ в интервю за предаването „Преди всички“. Нотев обясни, че Младен..

публикувано на 19.09.18 в 08:55