Цвета Караянчева: Делян Добрев е човек, много важен за парламента

Цвета Караянчева
Снимка: БГНЕС


Битка между парламентарната група на ГЕРБ и президента няма. Това подчерта в предаването 12+3" на програма "Хоризонт" Цвета Караянчева, заместник-председател на Народното събрание и представител на ГЕРБ.

Той трябва да обърне внимание на чувствата и мислите, които му се втълпяват. И да си промени риториката. Президентът да не се увлича от говоренето на г-жа Нинова. Да остави военната риторика там, където е и неговата униформа.

Караянчева смята, че рейтингът на президента не пада, тъй като той не взема често важни решения за страната.

Но той не трябва да се отнася като мащеха към нашите избиратели, които са гласували за ГЕРБ. Ще намерим общ език с него, стига той да го иска. Предстои консултативен съвет при президента и трябва да излезем с общо решение.

Скандала в Хасково Цвета Караянчева коментира така:

Добри Беливанов за две години не е направил нищо.
Ние повдигнахме темата. Цялото областно ръководство в Хасково поиска оставката му. В тази драма няма жертви. Жалко за скандала. Беливанов не изпълни предизборните си обещания. Не мога да кажа кое взриви обстановката.

Всички народни представители на БСП имат депеша - да обикалят по регионите и да събират информация за народните представители от ГЕРБ, за да ги злепоставят. Всичко това ще се реши в съда.

Още утре може да се разгледа оставката на Делян Добрев в парламента, каза още Цвета Караянчева.

Делян Добрев е изключителен професионалист и човек, много важен за парламента.
Искаме оставката на Беливанов. Ние вече нямаме кмет в община Хасково.

Бившият кмет на  община Хасково Георги  Иванов каза в същото предаване, че е правилно Делян Добрев  да си подаде оставката  и г-н Борисов правилно е постъпил като му я е поискал.
Това не е атака на БСП, те имат двама съветници, които през цялото време гласуват с ГЕРБ. Това е битка на тези, които работиха за ГЕРБ по време на изборите, но след това бяха низвегнати и не им се даде това, което чувстваха, че им се полага. Абсолютно вътрешно-партийна битка на ГЕРБ. Всички са назначени без конкурси. Главната архитекстка,   която остана  леко  настрана също е без конкурс.
Георги Иванов смята, че повод за разрива между Добрев и Беливанов е решението на  Беливанов да проведе конкурси за държавните служители.
 Иинтервютата  на Даниела Големинова с Цвета Караянчева и Георги Иванов можете да чуете от звуковите файлове.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33