Цвета Караянчева: Делян Добрев е човек, много важен за парламента

Цвета Караянчева
Снимка: БГНЕС


Битка между парламентарната група на ГЕРБ и президента няма. Това подчерта в предаването 12+3" на програма "Хоризонт" Цвета Караянчева, заместник-председател на Народното събрание и представител на ГЕРБ.

Той трябва да обърне внимание на чувствата и мислите, които му се втълпяват. И да си промени риториката. Президентът да не се увлича от говоренето на г-жа Нинова. Да остави военната риторика там, където е и неговата униформа.

Караянчева смята, че рейтингът на президента не пада, тъй като той не взема често важни решения за страната.

Но той не трябва да се отнася като мащеха към нашите избиратели, които са гласували за ГЕРБ. Ще намерим общ език с него, стига той да го иска. Предстои консултативен съвет при президента и трябва да излезем с общо решение.

Скандала в Хасково Цвета Караянчева коментира така:

Добри Беливанов за две години не е направил нищо.
Ние повдигнахме темата. Цялото областно ръководство в Хасково поиска оставката му. В тази драма няма жертви. Жалко за скандала. Беливанов не изпълни предизборните си обещания. Не мога да кажа кое взриви обстановката.

Всички народни представители на БСП имат депеша - да обикалят по регионите и да събират информация за народните представители от ГЕРБ, за да ги злепоставят. Всичко това ще се реши в съда.

Още утре може да се разгледа оставката на Делян Добрев в парламента, каза още Цвета Караянчева.

Делян Добрев е изключителен професионалист и човек, много важен за парламента.
Искаме оставката на Беливанов. Ние вече нямаме кмет в община Хасково.

Бившият кмет на  община Хасково Георги  Иванов каза в същото предаване, че е правилно Делян Добрев  да си подаде оставката  и г-н Борисов правилно е постъпил като му я е поискал.
Това не е атака на БСП, те имат двама съветници, които през цялото време гласуват с ГЕРБ. Това е битка на тези, които работиха за ГЕРБ по време на изборите, но след това бяха низвегнати и не им се даде това, което чувстваха, че им се полага. Абсолютно вътрешно-партийна битка на ГЕРБ. Всички са назначени без конкурси. Главната архитекстка,   която остана  леко  настрана също е без конкурс.
Георги Иванов смята, че повод за разрива между Добрев и Беливанов е решението на  Беливанов да проведе конкурси за държавните служители.
 Иинтервютата  на Даниела Големинова с Цвета Караянчева и Георги Иванов можете да чуете от звуковите файлове.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Извънреден председателски съвет днес заради чумата по животните

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънреден председателски съвет в Народното събрание заради чумата по животните. По време на заседанието ще се обсъди и решението ѝ за създаване на временна анкетна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства в транспортния сектор, за които обявилият гладна стачка Николай..

обновено на 17.07.18 в 04:48
Минчо Казанджиев

Специализираният съд ще заседава по делото срещу бившия кмет на Ловеч Минчо Казанджиев

Специализираният наказателен съд ще гледа днес делото срещу бившия кмет на Ловеч - три мандата, Минчо Казанджиев, който е обвинен в безстопанственост в особено големи размири.  Обвинението срещу Казанджиев е повдигнато от Окръжната прокуратура в Ловеч заради закупено от общината атракционно влакче за 360 000 лева по проект, финансиран с европейски..

публикувано на 17.07.18 в 04:47

Камарата на общините одобри проектозакона за митническите правила след Брекзит

Британският премиер Тереза Мей получи одобрение в Камарата на общините за проектозакон, целящ създаването на независими митнически правила след Брекзит, предадe Ройтерс. "За" проекта на Закон за презграничната търговия гласуваха 318 народни представители, а "против" - 285. Текстовете ще позволят на правителството да събира митнически такси за..

публикувано на 17.07.18 в 02:12

Сирийската армия напредва към Голанските възвишения, Путин и Тръмп гарантират сигурността на Израел

Правителствената армия е спечелила големи успехи в днешната си офанзива срещу бунтовниците в Югозападна Сирия, съобщава Сирийският център за наблюдение на човешките права. Завзети са били четири града в провинция Дара като на повечето места бунтовниците са се предали сами след масирани бомбардировки. Армията вече контролира 90 процента от провинцията,..

публикувано на 16.07.18 в 23:13
Тръмп и Путин дадоха съвместна пресконференция в Хелзинки

В САЩ критикуват изказванията на Тръмп след срещата с Путин

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е подложен на непрекъснат бараж от критики и обвинения от Вашингтон заради поведението си днес след срещата във финландската столица Хелзинки с президента на Русия Владимир Путин. Конгресмени, сенатори, бивши шефове на разузнавателни агенции са шокирани от признанието на Тръмп, че вярва повече на..

публикувано на 16.07.18 в 22:56