Изложба, посветена на 80-годишнината на Симеон Сакскобургготски

Снимка: Еленица Маринова

Документална изложба, посветена на 80-годишнината от рождението на Симеон Сакскобургготски, се открива днес в Държавната агенция "Архиви". Експозицията включва документи от личния архив на царя, както и част от неговата кореспонденция с европейски институции, емигрантски и културни организации.

От звуковия файл чуйте репортажа на Еленица Маринова.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Велко Кънев

Откриват изложбата "Велко Кънев-разгневени монолози" в градинката пред Народния театър

Изложбата "Велко Кънев-разгневени монолози" ще бъде открита следобед в градинката пред Народния театър "Иван Вазов". Тя е посветена на 70-та годишнина от рождението на актьора, който почина преди 7 години, и е част от програмата на 13-ия Софийски театрален салон. Експозицията включва документи, снимки, рецензии, интервюта и отзиви от архивите на..

публикувано на 19.03.18 в 08:45

"София филм фест" ще бъде закрит в кино "Люмиер" с документалния проект "Окупация 1968“

Основната програма на "София филм фест" ще бъде закрита тази вечер в кино "Люмиер" с документалния проект "Окупация 1968“. Филмите са дело на петима режисьори, сред които Стефан Командарев и Евдокия Москвина. Мартичка Божилова, която е продуцент на проекта, разказва:  "Мен ме провокира възможността да представим темата по различен..

публикувано на 18.03.18 в 09:27

Спектакълът „Кралят Елен“ открива Софийския театрален салон тази вечер

Спектакълът „Кралят Елен“ по Карло Гоци на режисьора Анастасия Събева открива Софийския театрален салон тази вечер от 19 часа в театър „Азарян“ в НДК. По време на Салона ще бъдат представени постановките, номинирани за наградите за сценични изкуства „Икар“, които Съюзът на артистите в България ще връчи на 27 март. Софийският театрален салон е част..

публикувано на 18.03.18 в 03:39

Две български ленти на кинофестивал в Чикаго, показващ европейско кино

С филма “Посоки” на режисьора Стефан Командарев в Чикаго започна 21-ят фестивал на европейското кино, който е най-големият в Северна Америка. Режисьорът отправи кратко видео послание към зрителите в двата салона на филмовия център, които показаха филма едновременно. До 5 април на жителите и гостите на Ветровития град е предоставена възможността..

публикувано на 17.03.18 в 14:07
Великотърновци слушат поезия от автомат в парка

Автомат във Велико Търново възпроизвежда 21 творби на български и европейски поети

Автомат за слушане на поезия е поставен в парк „Марно поле“ във Велико Търново. Джубоксът за стихове пристигна по идея на Чешкия културен център.  Машината за възпроизвежда 21 творби на български и европейски автори в оригинал и с превод. Устройството има бутони, с които всеки може да пусне и да слуша безплатно любимите си стихотворения...

публикувано на 17.03.18 в 13:49