Тръмп настоява за данъчна реформа

ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп и неговата Републиканска партия продължават разяснителната си кампания около данъчната реформа, съобщава Ройтерс. Администрацията на Тръмп предлага намаляване на данъците за бизнеса и физическите лица.

По думите на президента реформата ще помогне най-вече на средната класа, като по изчисления на негови икономически съветници средното американско домакинство ще си увеличи доходите с 4000 долара. Един от начините да се постигне това, каза Тръмп, е да се сложи край на политиката, която обезсърчава американските компании да внасят приходите си от дейност в чужбина обратно в САЩ.

Нуждаем се от данъчна система, която е справедлива за работещите и семействата и насърчава компаниите да останат в Америка, да се развиват в Америка и да инвестират в Америка, заяви Тръмп в Пенсилвания. 
Това е първата цялостна реформа на данъчния кодекс на САЩ от 1986 г. насам. Републиканците се надяват, тя да бъде приета до януари.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът в Пазарджик ще се гледа делото срещу кмета на община Септември за укриване на данъци

В Окръжен съд - Пазарджик ще се гледа делото срещу кмета на община Септември Марин Рачев , обвинен в укриване на данъци в големи размери. Обвинението е за периода 2005-2006 година, когато Марин Рачев е бил едноличен търговец. На първото заседание НАП предяви граждански иск срещу Рачев за начисляването на лихви към главницата, която е 115..

публикувано на 23.10.17 в 08:53

Устойчивото туристическо развитие обсъждат бизнесът и местната власт в Ловеч

В Ловеч започва петата работна среща между бизнеса и местната власт, на която ще се обсъжда устойчивото туристическо развитие. Организатор е Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТТ/. В първия ден на форума ще се дискутира управлението на туристическите дестинации относно ролите и отговорностите на държавната,..

публикувано на 23.10.17 в 08:37

Ахмед Юсеин: Католическите свещеници, които учат в чужбина, също ли са радикални?

Идеята за лицензиране на дипломите на проповедници, завършили в чужбина и въвеждане на разрешителен режим за чужденци да извършват религиозна дейност у нас  не е осъществима. Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Ахмед Юсеин, бивш депутат и  замeстник- председател на комисията за правата на човека и вероизповеданията в..

публикувано на 23.10.17 в 08:02
Цецка Цачева

Синдикати искат от Цачева по-високи заплати и по-добри условия на труд в затворите

Министърът на правосъдието Цецка Цачева и представители на Синдиката на служителите в затворите в България /ССЗБ/ и синдикат "Охрана" ще обсъдят исканията за увеличение на заплатите и подобряване на условията на труд в системата на дирекциите "Охрана" и "Изпълнение на наказанията". Срещата идва след поредица от писма на ССЗБ, в които се..

публикувано на 23.10.17 в 08:01

Зорница Русинова ще посети Троянския манастир

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще посети Троянския манастир „Успение Богородично“, за да провери изпълнението на проект „Нова заетост за строителни работници“. Проектът се реализира от Троянската света обител и е финансиран от  оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.Чрез него е осигурена..

публикувано на 23.10.17 в 08:00