Тръмп настоява за данъчна реформа

ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп и неговата Републиканска партия продължават разяснителната си кампания около данъчната реформа, съобщава Ройтерс. Администрацията на Тръмп предлага намаляване на данъците за бизнеса и физическите лица.

По думите на президента реформата ще помогне най-вече на средната класа, като по изчисления на негови икономически съветници средното американско домакинство ще си увеличи доходите с 4000 долара. Един от начините да се постигне това, каза Тръмп, е да се сложи край на политиката, която обезсърчава американските компании да внасят приходите си от дейност в чужбина обратно в САЩ.

Нуждаем се от данъчна система, която е справедлива за работещите и семействата и насърчава компаниите да останат в Америка, да се развиват в Америка и да инвестират в Америка, заяви Тръмп в Пенсилвания. 
Това е първата цялостна реформа на данъчния кодекс на САЩ от 1986 г. насам. Републиканците се надяват, тя да бъде приета до януари.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10 души достигна броят на загиналите в следствие на мощната буря "Фридерике" в Европа

10 души достигна броят на загиналите в следствие на мощната буря "Фридерике" в Европа, съобщи ДПА. Стихията с ветрове, които достигаха скорост от над 200 км в час, предизвика смущения във въздушния и железопътния транспорт и взе жертви в Белгия, Холандия, Италия и Германия.

публикувано на 19.01.18 в 07:53

Бебе загина и 17 души бяха ранени, след като кола се вряза в пешеходци в Рио де Жанейро

Бебе загина и 17 души бяха ранени, след като кола се вряза в пешеходци на  крайбрежната улица до плажа Копакабана в Рио де Жанейро, съобщиха световните агенции.  Полицията разследва случая, но няма данни случилото се да е терористична атака. 41-годишният шофьор на колата е задържан. Той е заявил, че е получил епилептична криза и и в колата му са били..

публикувано на 19.01.18 в 07:33

Преглед на печата

Раднево бие по заплати Пловдив, а Козлодуй - София, пише вестник 24 часа . По данни от ново изследване на Института за пазарна икономика в 20 икономически центъра се произвежда 85% от продукцията на страната, там влизат 81% от чуждите инвестициите. Две сравнително малки общини, в които обаче има развита енергетика - Раднево и Козлодуй, бият по средни..

публикувано на 19.01.18 в 07:08
панда панди

Двойка гигантски панди пристигнаха във Финландия от Китай

Финландия получи от Китай две гигантски панди като подарък за 100-годишнината от своята независимост. 4-годишният Хуа Бао и 3-годишната Цзин Баобао бяха посрещнати тържествено на летището в Хелзинки. Пандите бяха прекръстени на Пири и Луми - сняг и валеж на фински. В зоологическата градина "Ахтари" в централна Финландия те ще живеят в..

публикувано на 19.01.18 в 03:58

Скелетът на коня на Наполеон може да бъде разменен с "Гоблена от Байо"

Скелетът на коня на Наполеон и прочутият Розетски камък са сред артефактите, които са възможни обекти за размяна на културни ценности, в случай, че Франция даде на заем историческия "Гоблен от Байо" на Великобритания, съобщава. "Таймс". Британският музей в Лондон, където се съхранява Розетският камък, е най-вероятното място, където ще бъде..

публикувано на 19.01.18 в 03:45