Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Павлов за "Вездесъщият": Когато го гледах на прожекция с публика, разбрах, че е нещо специално

А. Лютова: Филмът е много актуален и третира проблем от последните десетилетия

Снимка: БНР

Актьорът Велислав Павлов играе главната роля и влиза в образа на Емил, а Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Анастасия Лютова (във филма – "Ния"), Тони Минасян, Ирмена Чичкова му партнират в най-новия игрален филм на режисьора Илиян Джевелеков – "Вездесъщият".

Историята разказва за един писател, работещ в рекламна агенция, който в опит да осмисли живота си, решава да заснеме хората около себе си с десетки скрити камери. Скоро разбира, че всичко, което виждаме на повърхността, няма нищо общо с реалността в ежедневието им…

Докато го снимах, докато четох сценария, виждах някои неща, които се получаваха, и знаех, че има много добри неща и че може да бъде нещо много специално. След това, когато го видях на „Златна роза“ на прожекцията с публика, защото това е важното – да чуеш как диша, тогава разбрах, че е нещо специално, каза в "Преди всички" Велислав Павлов.

Филмът е много актуален и третира проблем, който се появява в последните десетилетия, каза Анастасия Лютова:

Мисля, че преди това хората не са предполагали колко могат да се пристрастят към този тип познаване на другия – ти си скрит зад някакъв профил, зад някакво око на камера.

Павлов сподели и за работата си на сцената и пред камерата:

Различно е много, но по един много странен начин се храни едно от друго. Като актьор да си на сцена, пред други, дава една особена сила и опит и смелост, но по някакъв начин дава и увереност, защото пред камерата също трябва докрай разголване и честност, и силата, и спокойствието, че можеш това да го правиш пред хора на сцена – това храни някак си. Чисто технически е различна играта на сцена и пред камера, но за мен едното захранва другото. 

В звуковия файл можете да чуете интервюто на Силвия Великова с Велислав Павлов и Анастасия Лютова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Израелската опера в Тел Авив

Премиера на “Орфей и Евридика“ в Телавивската опера

Традиция е преди всяко представление на Телавивската опера да има образователна лекция за създателите и изпълнителите на дадена опера, за ролята й в развитието на музикалното изкуство. Изнасят я критици, диригенти, режисьори, но преди премиерата на "Орфей и Евридика" на Глук лекторът беше тенор от хора. На незапознатите с тази певческа формация..

обновено на 25.04.24 в 16:47

В “Опера в киното“ гледаме дебюта на Соня Йончева на Арена ди Верона в “Травиата“

Започнаха прожекциите на “Травиата“ от поредицата “Опера в киното“. На 20-и април беше първата прожекция в Синема Сити в София, Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора. Следващите две ще бъдат на 24-и април и на 8-и май. Имаме възможността да гледаме дебюта на българската оперна дива Соня Йончева в цял оперен спектакъл на Арена ди Верона през..

обновено на 25.04.24 в 15:36
Сцена от „Великият Гетсби“

"Великият Гетсби" – новият балетен хит на сцената на Софийската опера

В едното от двете най-големи събития в областта на музикално-сценичните изкуства, заедно с “ Фантомът на операта “, които белязват ярко столичния афиш през месец април, се превърна премиерата на Националния ни балет на “Великият Гетсби“ – спектакъл на знаменития хърватски хореограф Лео Муич по музика на Гершуин, Бърнстейн, Барбър и други..

обновено на 25.04.24 в 14:21

Илона Иванова – гласът на Алфира в Baldur's Gate 3

Музиката на българския композитор Борислав Славов към видео играта Baldur's Gate 3 спечели наградата на BAFTA /Британската академия за филмово и телевизионно изкуство/. По този повод специален гост в предаването за музикално-сценични изкуства “ Каста дива “ беше младата звезда на Националния музикален театър “Стефан Македонски“ Илона Иванова,..

публикувано на 25.04.24 в 13:52
Марко Ганчев

Марко Ганчев: Сарказмът е дружески шарж към живота

"12 тома стихотворения - това е един най-обикновен отчет за изпълнението на един проект в областта на културата . Нали всичко на проекти върви сега." Това каза пред БНР Марко Ганчев - писател, поет, сатирик, който днес ще представи събрани най-добрите си произведения в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". "Трудна работа беше..

публикувано на 25.04.24 в 09:45
Библиотека под дърветата

"Библиотека под дърветата" събира любителите на книгата в Южния парк

От десет дни много софиянци са привлечени от  "Библиотека под дърветата", която се намира в Южния парк.  Ентусиасти превърнаха стара каравана в "Библиотека под дърветата" Един от инициаторите за създаването й е Михаил Нинов . Той вижда изхвърлени до кофата за боклук книги. Хрумва му, че може да се направи място, където те да бъдат..

публикувано на 24.04.24 в 19:49