Спечелете юбилейния двоен албум на Стефан Еленков

| обновено на 09.11.17 в 18:10


На 10-и ноември /петък/ от 18.30 ч. в Мраморната зала на Руския културно-информационен център ще бъде представено ново издание на българския музикален пазар – юбилеен двоен диск, посветен на 80-годишнината от рождението и 20-годишнината от смъртта на големия български бас Стефан Еленков.

Той беше 30 г. солист на Софийската опера и успя да пее в 108 оперни театри по света. Пял е „Хованщина“ в Миланската Скала, записвал е „Пуритани“ в „Ковънт Гардън“, гостувал е в Метрополитън опера в Ню Йорк, в Парижката Гранд опера, в Балшой театър и още, и още… Този албум всъщност съдържа двете му плочи, които издаде приживе в България – с арии от руски опери /“Борис Годунов“, „Хованщина“, „Княз Игор“, „Евгений Онегин“…/ и с популярни руски песни /“Ой, ти, Волга“, „Ах, Настася“, „Легенда за 12 разбойника“…/. Отдавна искахме да издадем този диск и най-накрая успяха да се съберат средства. Все още баща ми има почитатели в България, слава Богу, въпреки че си е отишъл преди 20 г., сподели дъщерята на Стефан Еленков – г-жа Цветанка Еленкова, в интервю за предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива". Чуйте цялото интервю в звуковия файл.

Българското национално радио Ви предоставя шанс да притежавате в личната си фонотека юбилейния двоен албум на Стефан Еленков. Можете да участвате в томболата като ни пишете на електронната поща castadiva@bnr.bg до 15-и ноември. Жребият ще бъде изтеглен в изданието на „Каста дива“ на 19-и ноември от 20 до 22 ч. по програма „Хоризонт“. Пожелаваме ви късмет!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Връчиха наградите „Пролет 2018“

Вчера вечерта в Първо студио на Българското национално радио се проведе церемонията по връчването на наградите от конкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет“ 2018. В 49-ото таз годишнината издание на пролетни конкурс на БНР заявените участие бяха 50, 13 от тях имахме възможност да чуем снощи на церемонията в първо студио на БНР...

обновено на 26.04.18 в 01:58

Фестивалът „Балкански трафик“ в Брюксел - музикален разрез на Балканите

Вече 12 години балканските ритми отекват в Брюксел на фестивала „Балкански трафик“.  Там брюкселски оркестър от белгийци изпълнява български песни и звучи вдъхновяваща смесица от балкански фолклор, циганска духова музика, пънк, хип-хоп, уърлд мюзик и джаз. Тази година фокусът е върху България. "Когато говорим за Балканите, клишето ни води към..

публикувано на 25.04.18 в 11:51

Йохан Девлетян "Без плейбек" за музиката, която вълнува

Йохан Девлетян е писател и неспасяем музикален фен, отдал много години от живота си за културното развитие на Пловдив. "Без плейбек" се нарича новата му книга. Тя е събрала много лични спомени, впечатления, истории, безценни за хора, пристрастени към музиката. Тук са документирани всички срещи с изключителни музиканти, чиито концерти Йохан Девлетян е..

публикувано на 24.04.18 в 19:29

Стефан Вълдобрев преди големия концерт с "Обичайните заподозрени" в зала 1 на НДК

Дни преди големия си концерт на 11 май в НДК, Стефан Вълдобрев ще изнесе “зелен концерт”в София  за децата в "Музейко". Събитието е част от инициативата “Музейковец за един ден”, чиято идея е известни българи да се срещат с любознателните малчугани, за да им представят по забавен и предизвикателен начин своите професии, интереси и хобита в..

публикувано на 24.04.18 в 16:26

Теодосий Спасов за първи път свири с ВГ "Радиодеца"

Музикантите Росен Захариев-Роко и Теодосий Спасов за първи път свириха на концерт на вокалната група "Радиодеца" с диригент Илина Тодорова. Пролетният джаз концерт се проведе в Първо студио на БНР. 45 малки изпълнители представиха репертоар от нови песни на сцената на Първо студио на БНР. "Изпяхме много хубави песни. Дадохме всичко от себе си,..

обновено на 24.04.18 в 13:37