Спечелете юбилейния двоен албум на Стефан Еленков

| обновено на 09.11.17 в 18:10


На 10-и ноември /петък/ от 18.30 ч. в Мраморната зала на Руския културно-информационен център ще бъде представено ново издание на българския музикален пазар – юбилеен двоен диск, посветен на 80-годишнината от рождението и 20-годишнината от смъртта на големия български бас Стефан Еленков.

Той беше 30 г. солист на Софийската опера и успя да пее в 108 оперни театри по света. Пял е „Хованщина“ в Миланската Скала, записвал е „Пуритани“ в „Ковънт Гардън“, гостувал е в Метрополитън опера в Ню Йорк, в Парижката Гранд опера, в Балшой театър и още, и още… Този албум всъщност съдържа двете му плочи, които издаде приживе в България – с арии от руски опери /“Борис Годунов“, „Хованщина“, „Княз Игор“, „Евгений Онегин“…/ и с популярни руски песни /“Ой, ти, Волга“, „Ах, Настася“, „Легенда за 12 разбойника“…/. Отдавна искахме да издадем този диск и най-накрая успяха да се съберат средства. Все още баща ми има почитатели в България, слава Богу, въпреки че си е отишъл преди 20 г., сподели дъщерята на Стефан Еленков – г-жа Цветанка Еленкова, в интервю за предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива". Чуйте цялото интервю в звуковия файл.

Българското национално радио Ви предоставя шанс да притежавате в личната си фонотека юбилейния двоен албум на Стефан Еленков. Можете да участвате в томболата като ни пишете на електронната поща castadiva@bnr.bg до 15-и ноември. Жребият ще бъде изтеглен в изданието на „Каста дива“ на 19-и ноември от 20 до 22 ч. по програма „Хоризонт“. Пожелаваме ви късмет!


ВИЖТЕ ОЩЕ
Аня Лехнер

Виолончелистката Аня Лехнер в София: Музика с дъх на свобода

Концертният цикъл "Музиката на Европа" на Софийската филхармония в сътрудничество с Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" дава на публиката уникалната възможност да се срещне с творчеството на представители на 28-те държави членки на ЕС. Всеки понеделник камерна зала "България" се препълва, а някои от желаещите да чуят концертите..

публикувано на 18.01.18 в 11:56
Зорница Иларионова

Цигуларката Зорница Иларионова - между концертите и конкурсите

Млада, красива и талантлива, Зорница Иларионова е 25-годишна цигуларка, родена в Плевен. Завършва с отличие Националното музикално училище “Любомир Пипков“ в София през 2011 година като ученичка на своята майка - известната цигулкова педагожка Благородна Танева. Учи и в Еscuela Superior de Musica Reina Sofia - Мадрид, Испания, в класа на..

публикувано на 18.01.18 в 11:27

Спомен за диригента Михаил Милков

Имаме повод да си припомним големия български диригент Михаил Милков - един от изтъкнатите авторитети в областта на хоровото изпълнителско изкуство. През 2018-а отбелязваме 95 години от рождението му. Роден е на 22 януари 1923 г. в Лом. Завършва Българската държавна консерватория. Повече от 40 години ръководи създадения от него Смесен хор..

публикувано на 18.01.18 в 10:58
София квартет

София квартет и кларинетистът Борислав Йоцов си партнират в концерт

София квартет има изключително натоварен сезон. Музикантите,  носители на Националната награда "Златен квартет" на името на "Акад. Марин Големинов" за 2017 година, са поели отговорността да представят пред ценителите класическия квартетен репертоар, но често имат забежки и към по-леки и забавни произведения. И така, наред с музиката на Хайдн, Моцарт,..

публикувано на 18.01.18 в 09:58
Кристиан Костов с отличието, получено на церемония в Грьонинген, Холандия

Кристиан Костов получи още едно престижно европейско отличие - Изборът на публиката

Кристиан Костов - първият българин, носител на наградата за дебютиращи европейски изпълнители, добили голяма популярност извън границите на собствената си държава, получи в сряда вечерта и друга голяма награда - Изборът на публиката (Public Choice Award).  Костов бе награден на бляскава церемония в зала „Мартини плаза“ в Грьонинген, Холандия, в..

обновено на 18.01.18 в 09:02