Спечелете юбилейния двоен албум на Стефан Еленков

| обновено на 09.11.17 в 18:10


На 10-и ноември /петък/ от 18.30 ч. в Мраморната зала на Руския културно-информационен център ще бъде представено ново издание на българския музикален пазар – юбилеен двоен диск, посветен на 80-годишнината от рождението и 20-годишнината от смъртта на големия български бас Стефан Еленков.

Той беше 30 г. солист на Софийската опера и успя да пее в 108 оперни театри по света. Пял е „Хованщина“ в Миланската Скала, записвал е „Пуритани“ в „Ковънт Гардън“, гостувал е в Метрополитън опера в Ню Йорк, в Парижката Гранд опера, в Балшой театър и още, и още… Този албум всъщност съдържа двете му плочи, които издаде приживе в България – с арии от руски опери /“Борис Годунов“, „Хованщина“, „Княз Игор“, „Евгений Онегин“…/ и с популярни руски песни /“Ой, ти, Волга“, „Ах, Настася“, „Легенда за 12 разбойника“…/. Отдавна искахме да издадем този диск и най-накрая успяха да се съберат средства. Все още баща ми има почитатели в България, слава Богу, въпреки че си е отишъл преди 20 г., сподели дъщерята на Стефан Еленков – г-жа Цветанка Еленкова, в интервю за предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива". Чуйте цялото интервю в звуковия файл.

Българското национално радио Ви предоставя шанс да притежавате в личната си фонотека юбилейния двоен албум на Стефан Еленков. Можете да участвате в томболата като ни пишете на електронната поща castadiva@bnr.bg до 15-и ноември. Жребият ще бъде изтеглен в изданието на „Каста дива“ на 19-и ноември от 20 до 22 ч. по програма „Хоризонт“. Пожелаваме ви късмет!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пианистът Иван Дончев издаде концертен албум

В минутите за нови албуми на музикалния пазар в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" представяме новия компактдиск на пианиста Иван Дончев, когото познаваме с активната му концертна дейност в Италия, а също и от предишни звукозаписни проекти. Българинът   утвърждава репутацията си и като солист, и като педагог – наследник на школата на..

публикувано на 17.11.17 в 20:33
Исторически концерт във венецианския Арсенал

Българка организира исторически концерт във Венеция

Все по-често ни се случва да четем бомбастични заглавия как българи са "покорили" или "завоювали", или "взривили" публиката със свои концерти. Но ето, че и ние имаме случай да кажем напълно заслужено: Българка вписа името си в историята на Венеция. Тя накара легендарната венецианска марина да се покори на нейните желания. Кремена Николова е млада..

публикувано на 17.11.17 в 20:14
Георги Арнаудов

Композиторът Георги Арнаудов - любимец и на музикантите, и на публиката

Изпълнители от различни поколения се събраха на 13 ноември в камерната зала „България“ за авторски концерт на композитора Георги Арнаудов. 60-годишнината му стана повод за серия концерти и изпълнения на негови произведения през настоящата година. Георги Арнаудов е един от безспорните любимци на нашите музиканти, ако съдим по това колко..

публикувано на 17.11.17 в 19:24
Красимира Стоянова и Йендрик Шпрингер във Виена

Примата Красимира Стоянова изнесе рецитал във Виенската опера

На 13 ноември залата на Виенската щатсопер се изпълни с публика, дошла да посети не обичайно оперно представление, а една изключително стилна, изискана концертна вечер – песенния рецитал на Красимира Стоянова  в клавирен съпровод на Йендрик Шпрингер. Красимира Стоянова е   сред най-големите имена  в елита на оперния свят днес и певица с изразен..

публикувано на 17.11.17 в 15:04
Влада Томова

Влада Томова със специален концерт в София

Българската певица, която живее в Ню йорк - Влада Томова ще представи специален концерт в София на 22 ноември в "Студио 5". Концертът ще премине под знака на благодарността. Гости и приятели ще бъдат посрещнати по стар български обичай - с топла питка-слънце, мед и шарена сол. Влада Томова ще представи музика от проектите си "Балкански..

публикувано на 17.11.17 в 10:48