Сътрудничеството в областта на отбраната ще е една от темите на утрешното заседание на Съвета по външни работи в Брюксел

Снимка: БГНЕС
Сътрудничеството в областта на отбраната ще е една от темите на редовното заседание на Съвета "Външни работи", което ще се проведе утре в Брюксел. От българска страна в него ще участват вицепремиерите и министри на външните работи и на отбраната Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов.

На съвместен работен обяд външните министри и министрите на отбраната на държавите членки на ЕС ще обсъдят изпълнението на глобалната стратегия на общността в областта на сигурността и отбраната. В рамките на Съвета ще се състои и  официалната церемония по подписването на нотофикация за постоянно структурирано сътрудничество в областта на отбраната.

 Външните министри ще обсъдят и отношенията между ЕС и Африка в контекста на предстоящата Пета среща на върха, която ще се проведе в края на ноември в Кот Д' Ивоар.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Главният прокурор поиска криминализиране на производството на нелегални цигари

Криминализиране на производството на нелегални цигари беше поискано от главния прокурор Сотир Цацаров при изслушването му от парламентарната комисия за противодействие на сивата икономика. Депутатите изслушаха и новия вътрешен министър Младен Маринов.  Наказателният кодекс предвижда търсене на отговорност само за онези, които държат или продават..

публикувано на 20.09.18 в 16:05
Младен Маринов

Младен Маринов: По закон заместник-главният секретар на МВР изпълнява функциите на главния

Кандидатурата на новия главен секретар на МВР тепърва ще се обсъжда. Това съобщи пред "Хоризонт" министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той обясни, че в министерството има достатъчно  хора, които са подходящи за тази длъжност: "В момента по никакъв начин липсата на главен секретар няма да попречи на тази работа, тъй като има..

публикувано на 20.09.18 в 15:54

Депутатите разшириха обхвата на дуалното образование и въведоха нови изисквания към работодателите

Депутатите разшириха обхвата на дуалното образование и въведоха нови изисквания към работодателите с приетите на първо четене промени в Закона за професионалното образование и обучение.  С промените освен специалности, защитени от държавата, се въвежда понятието "специалности, по които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда"...

публикувано на 20.09.18 в 15:39
Анатолий Величков

До края на годината няма да има подписване на договори за нови кораби и техника за сухопътните войски

Няма да има подписване на договори за нови кораби и техника за сухопътните войски до края на тази година. Това стана ясно от думите на заместник-военния министър Анатолий Величков. Тази година за тях бяха предвидени общо 270 милиона лева. Министерството на отбраната още не е изпратило исканията за информация по проекта за сухопътните войски, обясни..

публикувано на 20.09.18 в 15:35
Виктор Орбан

Печели или губи България от остра позиция по казуса с Унгария

"Ако България реагира остро по темата за процедурата срещу Унгария, това би попречило на реализирането на част от нашите приоритети - членството ни в Шенген и еврозоната и подпомагането по линия на "Фронтекс". Това каза в интервю за "12+3" Владимир Кисьов от Европейския институт. Кисьов е бивш заместник-министър на външните работи и главен преговарящ..

публикувано на 20.09.18 в 15:26