Сътрудничеството в областта на отбраната ще е една от темите на утрешното заседание на Съвета по външни работи в Брюксел

Снимка: БГНЕС
Сътрудничеството в областта на отбраната ще е една от темите на редовното заседание на Съвета "Външни работи", което ще се проведе утре в Брюксел. От българска страна в него ще участват вицепремиерите и министри на външните работи и на отбраната Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов.

На съвместен работен обяд външните министри и министрите на отбраната на държавите членки на ЕС ще обсъдят изпълнението на глобалната стратегия на общността в областта на сигурността и отбраната. В рамките на Съвета ще се състои и  официалната церемония по подписването на нотофикация за постоянно структурирано сътрудничество в областта на отбраната.

 Външните министри ще обсъдят и отношенията между ЕС и Африка в контекста на предстоящата Пета среща на върха, която ще се проведе в края на ноември в Кот Д' Ивоар.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Корнелия Нинова: Има данни за заплаха за финансовата и националната сигурност

В декларация от парламентарата трибуна лидерът на БСП Конелия Нинова настоя за провеждане на Председателски съвет и закрито заседание на Народното събрание заради данни за заплаха за финансовата сигурност и националната сигурност от правоохранителните органи у нас: Вярвам, че те ще помогнат на народните представители да си направят..

обновено на 17.01.18 в 10:08

Доц. Михов: Съмнявам се, че нов превод на Истанбулската конвенция ще разсее опасенията

Съмнявам се, че нов превод на Истанбулската конвенция ще разсее опасенията. Това каза в предаването „Преди всички“ доц. Милен Михов – депутат от "Обединени патриоти" и зам.-председател на ВМРО. Общественият дебат за Истанбулската конвенция се отложи за 23 януари. Вчера стана ясно, че се подготвя нов превод на български език на документа. По..

публикувано на 17.01.18 в 08:57
Андрей Новаков

Андрей Новаков: Партньорите ни в ЕС подчертават, че ролята на България на Балканите е незаменима

Днешният ден е кулминацията на 10-годишни усилия и работа на България в ЕС. Това заяви в предаването „Преди всички“ евродепутатът Андрей Новаков .   Още снощи, когато премиерът пристигна в ЕП да участва в заседание на групата на ЕНП, малко по-късно откри коктейл по повод Българското председателство с много от българите, които работят в..

публикувано на 17.01.18 в 08:28

Евродепутатите ще разискват влиянието на руската пропаганда в страните от ЕС

Евродепутатите ще разискват влиянието на руската пропаганда в страните от ЕС и обвиненията за опити за оказване на влияние върху изборите в някои държави на пленарно заседание в Страсбург. Членовете на Европарламента предупредиха преди около две години за засилването на пропагандата от Кремъл срещу Общността, след анексията на Крим и..

публикувано на 17.01.18 в 08:17

Българското председателство може да помогне за постигането на консенсус по спорните миграционни въпроси, смята Викстрьом

Българското председателство може да даде нова енергия в Европейския съвет за постигането на консенсус по спорните миграционни въпроси. Това заяви пред БНР евродепутатът Сесилия Викстрьом , докладчик в Европарламента за промените в Дъблинския регламент: Това е много важен момент в историята на Европа, защото за първи път България ще бъде..

публикувано на 17.01.18 в 08:12