"Каритас България" с благотворителна кампания в подкрепа на възрастните хора

Снимка: Радио ВИДИН
"Защото сме хора" - това е надсловът на благотворителна кампания в подкрепа на възрастните хора, която провежда Сдружение "Каритас България". Българското национално радио е медиен партньор на инициативата, чието пето издание започва днес и ще продължи до края на април 2018 година.

Ваня Клечерова
, която е координатор "Комуникации  и фондонабиране" в "Каритас България", разказа за кампанията в ефира на "Хоризонт":


Кампанията е в подкрепа на възрастни хора, които страдат от здравословни проблеми и които имат нужда от професионални грижи  и подкрепа. За тях "Каритас" реализира услугата "домашни грижи", която се състои в следното: мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници посещават възрастния човек директно в неговия дом и му предоставят услугите, от които се нуждае, които са пряко свързани с неговото здравословно състояние и социални потребности.


"Каритас" е организация към католическата църква в България, поради което в нашите дейности ние се ръководим от принципи като милосърдие, съпричастност и споделяне. Изслушването и разбирането е, което прави услугата "домашни грижи" на "Каритас" изключително ценна - защото сътрудниците на "Каритас" влизат в дома на възрастния човек не просто като професионалисти, които механично ще си свършат задълженията и ще поемат следващи адреси, напротив - те разговарят с възрастния човек, изслушват го.


Имаме както професионална грижа за здравето и социалните потребности на човека, така и емоционална... 
Практиката ни показва, че възрастните хора освен от здравословни проблеми, страдат и от това, че изпадат в изолация. Те имат нужда от общуване и влизането на сътрудниците на "Каритас" в дома на възрастните хора, общуването с тях всъщност възвръща живеца в погледа на човека.


Повече за кампанията чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33