Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При инцидента са пострадали шестима души

13-годишно момче загина при новата тежка катастрофа между селата Микре и Сопот

Майката на детето и братчето му са в критично състояние

| обновено на 18.11.17 в 16:47
Снимка: БГНЕС

13-годишно момче загина на място при нова тежка катастрофа, която стана днес преди обяд на главния път София-Варна, между селата Микре и Сопот. При инцидента пострадаха други шестима души. 


Инцидентът е станал след челен сблъсък между два леки автомобила. 13-годишното дете, което е загинало на място, е пътувало на предната седалка в единия от тях. Той е бил управляван от 40-годишната му майка, която в момента е настанена в Ловешката болница в критично състояние и с опасност за живота.Тежко пострадало е и 12-годишното братче на загиналото момче. Тримата са от Севлиево. 

В другия автомобил са пътували четирима души - семейство от Пловдив. За състоянието на пострадалите информира директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч д-р Силвия Моева
За майката има опасност за живота. Тя е в критично състояние. Намира се в ОИЛ. Братчето се намира със счупена бедрена кост в ортопедичното отделение. От другите пострадали четирима - едната пациентка е без всякакви наранявания, тя е освободена. Другите трима пострадали са с контузия на гръден кош и са приети в хирургичното отделение - извън опасност за живота, каза д-р Моева, като посочи още, че има вероятност 40-годишната жена, която е в критично състояние, да бъде транспортирана в болница в Плевен. 

Причините за този тежък инцидент все още се изясняват. Движението по пътя Ябланица-Севлиево в участъка на катастрофата - между селата Сопот и Микрe, вече е напълно възстановено, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".


Вчера в същия пътен участък при сблъсък между камион и микробус, превозващ незрящи хора, загинаха деветима души, а 19 пострадаха. Трима от ранените са с опасност за живота, а други трима са в тежко състояние.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Парламентът реши: Давностният срок за сексуални посегателства се увеличава на 35 години

Давностният срок за сексуални престъпления и посегателства срещу деца се увеличава на 35 години. Това реши парламентът, приемайки на второ четене изменения в Наказателния кодекс. Сегашният срок е 20 години. Повишава се и горната граница на наказанията за подобни престъпления. От опозицията възразиха срещу запазването на долната - от 2 години,..

публикувано на 24.04.24 в 13:13
Томислав Дончев, Тома Биков,  Георг Георгиев, Цветомир Паунов от ГЕРБ за регистрация за изборите в ЦИК

ГЕРБ-СДС се регистрира за изборите, иска победа и нормалност

Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите избори 2 в 1 – предсрочни парламентарни и европейски. Изборите са възможност страната ни да има титулярно правителство с ярки политически фигури, което да поема отговорност за управлението, подчерта заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев...

публикувано на 24.04.24 в 13:08

Зърнопроизводителите на нови протести, ако държавата не изпълни подписаното споразумение

Зърнопроизводителите ще излязат на нови протести, ако държавата не изпълни подписаното през февруари споразумение.  Решението е взето на извънредно заседание на Управителния съвет на браншовата организация преди насрочената за 17.00 ч. днес среща в Министерския съвет с 60 земеделски организации.  Освен за пълно изплащане на договорената в споразумението..

публикувано на 24.04.24 в 12:58

Прокуратурата е отказала наказателно производство срещу директора на "Пирогов"

Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство срещу директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров заради липса на данни за престъпление. Това съобщиха от здравното министерство. Преди няколко месеца бившият здравен министър Христо Хинков сезира прокуратурата въз основа на нарушения, констатирани от звеното "Вътрешен одит" на..

публикувано на 24.04.24 в 12:56
Вартануш Топакбашян (в ляво) и Исаак Бохосян в студиото на програма „Христо Ботев“

Вартануш Топакбашян: Желязков не позволи едноминутно мълчание в НС, не било кръгла годишнина

"За България темата "Арменски геноцид" продължава да бъде, меко казано, деликатна и да се вписва в политическата конюнктура . За нас като арменци е разбираемо, но тук говорим за гибелта на 1,5 млн. души. Това е история и не може да бъде статистика, а престъпление, което трябва да се изрече гласно". Това коментира в интервю пред БНР..

публикувано на 24.04.24 в 12:34
Дипломат №1 на ЕС Жозеп Борел по време на дебата в Европарламента, 24 април 2024 г.

Български евродепутати призоваха ЕС към мерки за освобождаване на заложниците на хутите

Български евродепутати призоваха върховния представител по външната политика Жозеп Борел да направи всичко възможно, за да бъдат освободени заложниците на хутите в Червено море, след които и двама българи. Това стана по време на дебат, посветен на безпрецедентната атака на Иран срещу Израел в Европейския парламент в Страсбург. "Директното..

публикувано на 24.04.24 в 12:30

Прощална сесия на ЕП в Страсбург

Над 600 са акредитираните журналисти за финалната пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург. 705 са евродепутатите в този мандат на парламента, над 720 ще бъдат в следващия състав след изборите през юни. Българската група е съставена от 17 депутати. "Много дружелюбна атмосфера. В обсъжданията не се спестяват обвинения, че Европа..

публикувано на 24.04.24 в 12:08