Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състоянието на пострадалите в катастрофата край Микре остава тежко

| обновено на 18.11.17 в 19:44
Снимка: БГНЕС

Има опасност за живота на една от пострадалите при вчерашната катастрофа край Микре. 66-годишната жена беше настанена във Военно-медицинската академия в София с още двама от пострадалите. 
Трима тежко ранени  - един мъж и две жени, бяха транспортирани в София снощи и настанени в реанимацията на Военномедицинската академия.  Критично остава състоянието на една от пострадалите, съобщиха директорът на болницата проф. Венцислав Мутафчийски и доц. Евелина Одисеева, ръководител на реанимационния екип:

Има реална опасност все още за живота и. Но може да се каже, че е в тежко, но стабилизирано състояние.  Предстоят и множество оперативни интервенции.
Беше в шок, много тежък транспорт са имали колегите  - през това време се е налагало кръвопреливане, медикаменти за поддържане на кръвното налягане.

Другите тежко пострадали  - 74-годишен мъж и 56-годишна жена са в съзнание, състоянието им е стабилно: Но все пак с тежки травми и остават в реанимацията.  Предстоят им операции, не мога да предвидя евентуалните усложнения, уточни проф. Мутафчийски. 

Двете жени, настанени в болница "Лозенец" в София, са в критично състояние. Те са в реанимация, като целта е да бъдат стабилизирани, за да се пристъпи към операции следващата седмица.

Петима пострадали са настанени в плевенски болници. Жена и мъж са стабилизирани, останалите трима са в централна реанимация на Университетската болница "Д-р Георги Странски" в тежко състояние. Във Военна болница в Плевен е настанен 43-годишен мъж с  травми на опорно-двигателната система. Дежурният лекар д-р Водичка Чудомирова уточни за "Хоризонт", че неговото състояние е добро:
Под контрол е всичко.  Обслужва се от колегите ортопеди. Всичко е нормално. Просто се проследява състоянието му. 

Стабилно е и състоянието на пострадала жена от тази катастрофа, допълва за "Хоризонт"  говорителят на университетската болница "Д-р Георги Странски"  Момчил Цветков:
Една жена, която е с шийна травма в клиниката по неврохирургия -  информацията ми е от доцент Панов, началник на клиниката.  Останалите трима са в Централна реанимация -  в стабилно, но тежко състояние.

Останалите на лечение в Ловеч деветима ранени са в стабилно състояние, без опасност за живота.

Общо девет души загинаха, а 19 пострадаха при вчерашната катастрофа на главния път София-Варна край ловешкото село Микре. Автобус, превозващ 26 души от Съюза на слепите, навлезе в насрещното платно и се сблъска челно с камион. 
       




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Има опасност за живота на една от пострадалите жени, настанени във ВМА след катастрофата

Стабилно е състоянието на настанените в ловешката болница след катастрофата на пътя София - Варна, край село Микре.  В момента в Ловеч остават девет от тях, съобщи за „Хоризонт“ директорът на болницата д-р Анка Георгиева . Оперирани са четирима..

обновено на 18.11.17 в 11:29
ВИЖТЕ ОЩЕ
Благовест Кирилов

Благовест Кирилов: Има конфликт на интереси в ръководството на МЕУ

Машини за броене с по-малко зависим от хората процес, при което обаче я има и хартиената следа – в това бившият заместник-министър на електронното управление и IT експерт Благовест Кирилов вижда гаранция за по-прозрачни избори. В интервю за..

публикувано на 19.04.24 в 08:48

Правителството следи ситуацията Израел - Иран и е в готовност за евакуация на българи

Във връзка с атаките в Близкия Изток министър-председателят и правителството е в координация с ресорните ведомства и следи ситуацията, като има готовност за евакуация на българските граждани. Това съобщават от Министерския съвет. От там допълват, че..

публикувано на 19.04.24 в 08:15
доц. Наталия Киселова

Доц. Наталия Киселова: Криза няма. Излишно е да се притиска президентът

Криза няма. Президентът не е казал, че няма да издаде указ. Той пита защо се предлага такъв кандидат за външен министър. Това заяви пред БНР конституционалистът доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право. Нуждае се от..

публикувано на 19.04.24 в 08:01

Зелена градска среда се обсъжда на форум в Кипър

Новаторски идеи, добри практики и политики за развитието на устойчива, зелена и интелигентна градска среда ще бъдат дискутирани днес на втория "Кипърски форум на градовете" /Cyprus Forum Cities 2024/. Това е най-голямата конференция в областта на..

публикувано на 19.04.24 в 07:56
Никола Стърджън

Съпругът на бивш първи министър на Шотландия - обвинен за присвояване на средства

Съпругът на бившия първи министър на Шотландия Никола Стърджън беше обвинен във връзка с присвояването на средства от Шотландската национална партия, на която беше генерален директор до март миналата година. 59-годишният Питър Мърел беше задържан..

публикувано на 19.04.24 в 07:55

ЦИК обявява местата за гласуване в чужбина

Очаква се днес Централната избирателна комисия да обяви местата за гласуване в чужбина за изборите 2 в 1. Те ще бъдат в държавите, които на произведени до пет години преди изборния ден избори, е имало образувана поне една избирателна секция, в която..

публикувано на 19.04.24 в 07:47

След израелските удари: Иран спря полетите над няколко града

Иран спря полетите над няколко града, включително централния град Исфахан. Държавната иранска телевизия предаде, че противовъздушната отбрана е унищожила три дрона в небето над града. По-рано беше съобщено, че близо до летището там се чуват експлозии...

публикувано на 19.04.24 в 07:43