Звезди от "Ало! Ало!" гостуват на фестивала "Пътуващ театър" в Сливница

Сю Ходж и Кийт Падингтън Ричардс
Снимка: Златна Костова

Сю Ходж, сервитьорката "Джобен формат" в Кафенето на Рене от британския  сериал "Ало! Ало!" и съпругът и и партньор в "Шоуто на Мими от "Ало! Ало!", заклетият рокаджия Кийт "Падингтън" ("Мечо") Ричардс са звездните гости на тазгодишното трето издание на международния  фестивал "Пътуващ театър" в Сливница. След официалното откриване на фестивала на 26 ноември и незабравимото шоу, преминало пред препълнен с екзалтирана публика салон, двойката разказва за "сценична треска" за личната си сценична треска преди всяка среща с публиката, за щастливите си срещи с хората от фестивала, за топлия прием и в театъра, и на улицата, за невероятната организация на фестивала и чудесните нови приятели. Сценична треска, както се оказа, преживява с всяко издание на фестивала и Кметът на Сливница, Васко Стоилков, патрон на "големия малък фестивал". Сценична треска тресе вероятно и младия екип на култовото бургаско заведение "Мамите", в което тази вечер ще се събере културният елит на града, за да гледа "Шоуто на Мими от "Ало! Ало!" Утре вечер, 30 ноември, заведението отново ще посрещне звездната двойка и техните почитатели от Бургас и околността, за да послушат рок-кавърите, които Кийт Ричардс ще изпълни на пианото за тях. В събота, 2-ри декември, Сю и Кийт се връщат отново в Сливница за тържественото закриване на театралния фестивал и за записването на имената им на Стената на Славата.ВИЖТЕ ОЩЕ

Седем заглавия от класическата опера и един мюзикъл в тазгодишната "сцена на вековете"

И тази година през лятото в крепостта „Царевец“ във Велико Търново ще се проведе фестивалът "Сцена на вековете". Програмата му включва 7  заглавия от класическата опера и един мюзикъл. БНР е традиционен медиен партньор на оперния фестивал.  Летният сезон на българските оперни театри тази година ще се проведе от 14 юли до 5 септември. „Сцена на..

публикувано на 17.02.18 в 15:53
marin_yanev

Марин Янев празнува 75-та си годишнина тази вечер с представлението "Майстори"

Марин Янев празнува 75-та си годишнина тази вечер с представлението "Майстори" в Народния театър. Актьорът е в първата ни трупа от 33 години. Колегите му отбелязват, че му готвят специална изненада. Класическата пиеса на Рачо Стоянов е  режисирана от Петринел Гочев.  През годините, Марин Янев е отличаван с различни награди, сред които наградата за..

публикувано на 17.02.18 в 10:43
Пловдив

Веселина Сариева: Заплахите от кмета на Община Пловдив към участници в културния календар не трябва да бъдат толерирани

Фондация „Отворени изкуства“, която организира едно от емблематичните за културния календар на града под тепетата събития – „Нощ Пловдив“ – отказва финансирането от общината за инициативата. Това обяви директорът на фондацията Веселина Сариева . Повод за решението ѝ е ремонтът на ул. „Отец Паисий“, при който, по предложение на кмета на община..

публикувано на 16.02.18 в 18:51
автор: Андрей Даниел

Майстори на изобразителното изкуство стават част от образователна инициатива с добавена културна стойност

Четирима от най-известните съвременни български художници и скулптори стават част от иновативна образователна инициатива с добавена културна стойност - това са  професорите Андрей Даниел, Емил Попов, Николай Майсторов и Вихрони Попнеделев . Майсторите на изобразителното изкуство ще  проведат срещи-дискусии със студенти и ученици от гимназиите..

публикувано на 16.02.18 в 18:50

Археологическият музей показва 340 находки от нашите земи, открити през 2017 г.

В Националния археологически институт с музей тази вечер ще бъде открита изложбата “Българска археология 2017”. За 11-и пореден път чрез експозиция ще бъде представена теренната работа на българските археолози през изминалата година с най-интересните находки и богат илюстративен материал. Съорганизатори на изложбата са 17 исторически и археологически музеи..

публикувано на 16.02.18 в 03:49