Звезди от "Ало! Ало!" гостуват на фестивала "Пътуващ театър" в Сливница

Сю Ходж и Кийт Падингтън Ричардс
Снимка: Златна Костова

Сю Ходж, сервитьорката "Джобен формат" в Кафенето на Рене от британския  сериал "Ало! Ало!" и съпругът и и партньор в "Шоуто на Мими от "Ало! Ало!", заклетият рокаджия Кийт "Падингтън" ("Мечо") Ричардс са звездните гости на тазгодишното трето издание на международния  фестивал "Пътуващ театър" в Сливница. След официалното откриване на фестивала на 26 ноември и незабравимото шоу, преминало пред препълнен с екзалтирана публика салон, двойката разказва за "сценична треска" за личната си сценична треска преди всяка среща с публиката, за щастливите си срещи с хората от фестивала, за топлия прием и в театъра, и на улицата, за невероятната организация на фестивала и чудесните нови приятели. Сценична треска, както се оказа, преживява с всяко издание на фестивала и Кметът на Сливница, Васко Стоилков, патрон на "големия малък фестивал". Сценична треска тресе вероятно и младия екип на култовото бургаско заведение "Мамите", в което тази вечер ще се събере културният елит на града, за да гледа "Шоуто на Мими от "Ало! Ало!" Утре вечер, 30 ноември, заведението отново ще посрещне звездната двойка и техните почитатели от Бургас и околността, за да послушат рок-кавърите, които Кийт Ричардс ще изпълни на пианото за тях. В събота, 2-ри декември, Сю и Кийт се връщат отново в Сливница за тържественото закриване на театралния фестивал и за записването на имената им на Стената на Славата.ВИЖТЕ ОЩЕ
Картината на Иля Репин „Иван Грозни убива сина си“

Вандал повреди картината „Иван Грозни убива сина си“

Руската полиция съобщи днес, че е задържала мъж, нанесъл сериозни повреди на една от най-прочутите картини на творилия през XIX в. художник Иля Репин - „Иван Грозни убива сина си“, в галерия в Москва, предаде АФП. Вандалът използвал метален прът от загражденията в Третяковската галерия, за да счупи дебелото стъкло, което защитава творбата от..

публикувано на 26.05.18 в 18:36
Мария Стефанова

Актрисата Мария Стефанова: Театърът и семейството са моят живот

Голямата българска актриса Мария Стефанова гостува в „Нощен Хоризонт” само часове след като получи наградата „Аскеер” 2018 в категорията за главна женска роля в спектакъла „Три високи жени” на Едуард Олби с режисьор Стефан Спасов. Спектакълът се играе в Народния театър. Актрисата е отново на първата ни сцена след 25 години раздяла. Мария..

публикувано на 26.05.18 в 10:08

Откриват Венецианското архитектурно биенале на тема "Свободно пространство"

Архитектурното биенале във Венеция ще отвори врати за 16-и път днес и ще бъде на тема "Свободното пространство", съобщи АФП.  Куратори са ирландските архитекти Ивон Фарел и Шели Макнамара. Те искат да покажат човешкото лице на архитектурата. Понятието "свободно пространство" означава подобряване на общите пространства и отразява разбирането, че..

публикувано на 26.05.18 в 01:31

245 поети се състезават за Славейкова награда в Трявна

245 съвременни български поети участват със свои стихотворения в националния конкурс на името на Петко и Пенчо Славейкови. Традиционната литературна надпревара се организира от Община Трявна. В анонимния конкурс всеки от поетите участва с по едно непубликувано стихотворение. Журито присъжда Славейковата награда и почетен плакет - втора и трета..

публикувано на 25.05.18 в 23:45

Слава Рачева: В кукления театър е всичко, което можем да дадем на децата

Голямата актриса Слава Рачева, позната на поколения деца у нас с приказките на Педя човек – лакът брада, отбеляза своя 80- годишен юбилей тази неделя в Столичния куклен театър. За предаването „Хоризонт за вас“ тя сподели: „Куклата и животът толкова са заедно, че не мога да кажа кое е по-силно, но заради куклата живеем живота и даваме..

публикувано на 25.05.18 в 17:15