Звезди от "Ало! Ало!" гостуват на фестивала "Пътуващ театър" в Сливница

Сю Ходж и Кийт Падингтън Ричардс
Снимка: Златна Костова

Сю Ходж, сервитьорката "Джобен формат" в Кафенето на Рене от британския  сериал "Ало! Ало!" и съпругът и и партньор в "Шоуто на Мими от "Ало! Ало!", заклетият рокаджия Кийт "Падингтън" ("Мечо") Ричардс са звездните гости на тазгодишното трето издание на международния  фестивал "Пътуващ театър" в Сливница. След официалното откриване на фестивала на 26 ноември и незабравимото шоу, преминало пред препълнен с екзалтирана публика салон, двойката разказва за "сценична треска" за личната си сценична треска преди всяка среща с публиката, за щастливите си срещи с хората от фестивала, за топлия прием и в театъра, и на улицата, за невероятната организация на фестивала и чудесните нови приятели. Сценична треска, както се оказа, преживява с всяко издание на фестивала и Кметът на Сливница, Васко Стоилков, патрон на "големия малък фестивал". Сценична треска тресе вероятно и младия екип на култовото бургаско заведение "Мамите", в което тази вечер ще се събере културният елит на града, за да гледа "Шоуто на Мими от "Ало! Ало!" Утре вечер, 30 ноември, заведението отново ще посрещне звездната двойка и техните почитатели от Бургас и околността, за да послушат рок-кавърите, които Кийт Ричардс ще изпълни на пианото за тях. В събота, 2-ри декември, Сю и Кийт се връщат отново в Сливница за тържественото закриване на театралния фестивал и за записването на имената им на Стената на Славата.ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба на добруджанския художник Христо Господинов - Печката се открива днес в Добрич

Ретроспективна изложба на добруджанския художник Христо Господинов се открива днес в Художествената галерия в Добрич. В залите на галерията ще бъдат представени негови графики, керамики, проекти на декоративно-монументални пластики и стенописи. Христо Господинов с прозвището Печката е роден през 1945 г. в с.Краище, Добричко.  Той участва в..

публикувано на 21.08.18 в 10:41

Прожекция на открито на филма "Героите на Шипка" в Габрово

Габровци ще гледат днес на открито историческия филм "Героите на Шипка", в който участват емблематични за българското кино актьори от близкото минало – Николай Масалитинов, Апостол Карамитев, Константин Кисимов.  Кинопрожекцията е част от програмата за отбелязване на 141 години от Шипченската епопея, която е под патронажа на президента Румен..

публикувано на 21.08.18 в 08:49

Археологически разкопки в Кюстендил в търсене на античния град

В Кюстендил започнаха разкопки в търсене на античния град, съществувал в центъра на днешния областен център. Находките на археолозите ще бъдат съхранени в експозиция на открито. Средствата за проучванията – 20 хиляди лева, са осигурени от Министе рството на културата. Новите проучвания са на терена на археологическо-архитектурния..

публикувано на 20.08.18 в 18:03

Нови археологически находки в античния град Хераклея Синтика

Мраморна статуя и няколко надписа с висока археологическа стойност бяха открити при проучването на античния град Хераклея Синтика в местността Рупите край Петрич. Находките са намерени под стълбището на форума, около който е съсредоточено проучването през този сезон. След разкритите капители и светилището на богинята Немезида, това е поредното..

публикувано на 20.08.18 в 17:20
Килийното училище в Горна Оряховица

Започна възстановяването на първото килийно училище в Горна Оряховица

В Горна Оряховица започна възстановяването на първото килийно училище в града. Имотът е собственост на Великотърновската митрополия. По проект на Общината по линия на бедствията и авариите бяха отпуснати близо 130 хиляди лева. Намеренията са килийното училище да стане музей.   Килийното училище пази спомени за някои от най-важните събития в..

публикувано на 20.08.18 в 10:08