Звезди от "Ало! Ало!" гостуват на фестивала "Пътуващ театър" в Сливница

Сю Ходж и Кийт Падингтън Ричардс
Снимка: Златна Костова

Сю Ходж, сервитьорката "Джобен формат" в Кафенето на Рене от британския  сериал "Ало! Ало!" и съпругът и и партньор в "Шоуто на Мими от "Ало! Ало!", заклетият рокаджия Кийт "Падингтън" ("Мечо") Ричардс са звездните гости на тазгодишното трето издание на международния  фестивал "Пътуващ театър" в Сливница. След официалното откриване на фестивала на 26 ноември и незабравимото шоу, преминало пред препълнен с екзалтирана публика салон, двойката разказва за "сценична треска" за личната си сценична треска преди всяка среща с публиката, за щастливите си срещи с хората от фестивала, за топлия прием и в театъра, и на улицата, за невероятната организация на фестивала и чудесните нови приятели. Сценична треска, както се оказа, преживява с всяко издание на фестивала и Кметът на Сливница, Васко Стоилков, патрон на "големия малък фестивал". Сценична треска тресе вероятно и младия екип на култовото бургаско заведение "Мамите", в което тази вечер ще се събере културният елит на града, за да гледа "Шоуто на Мими от "Ало! Ало!" Утре вечер, 30 ноември, заведението отново ще посрещне звездната двойка и техните почитатели от Бургас и околността, за да послушат рок-кавърите, които Кийт Ричардс ще изпълни на пианото за тях. В събота, 2-ри декември, Сю и Кийт се връщат отново в Сливница за тържественото закриване на театралния фестивал и за записването на имената им на Стената на Славата.ВИЖТЕ ОЩЕ

Александра Петрова вдъхва нов живот на Хензел и Гретел

Нов театрален сезон-нов късмет! Това пожелание с пълна сила важи за младата и талантлива режисьорка Александра Петрова, която през изминалия сезон обра куп награди с постановката си „Хамелин“ в зала „Методи Андонов“ на Сатеричния театър. Сега Александра Петрова се появява в друго амплоа и на ново място- към класическата приказка на Братя Глим..

публикувано на 13.12.17 в 22:11

Премиера на книгата "Изпусната любов" на младия автор Иво Христов

На 19-ти декември от 19.00 часа в столичния клуб "Готам" ще бъде премиерата на новата книга на младия автор Иво Христов , който е само на 16 години, но вече има зад гърба си пет реализирани издания. Новата книга, наречена Изпусната любов , е събрала разкази, излезли под перото на Христов, който твори, борейки се с тежко заболяване, заради което..

публикувано на 13.12.17 в 16:17

Сценарист: Искахме "Дъвка за балончета" да върне усещането за качествен и гледаем филм

Искахме да върнем в зрителите усещането, че един филм може да бъде едновременно гледаем и качествен. Това заяви в интервю за „Хоризонт до обед“ българският сценарист Теодора Маркова – един от хората зад наскоро излезлия филм „Дъвка за балончета“.   Нейната визитка включва още работа по сериалите „Забранена любов“, „Стъклен дом“,..

публикувано на 13.12.17 в 12:26

Петият Софийски международен литературен фестивал започна в НДК

Петият Софийски международен литературен фестивал започна в НДК и ще продължи до 17 декември. Събитието е платформа за съвременна литература и култура, която се фокусира върху диалога между писателите и обществото, популяризира четенето и езика и разкрива многобройните взаимовръзки на литературата с останалите изкуства. Всяка година..

публикувано на 13.12.17 в 12:11

Културната програма на Председателството ще струва 4 милиона лева

Бюджетът на културната програма на Българското европредседателство е 4 милиона лева и с него ще бъдат финансирани събития от различни видове изкуства. Това заяви зам.-министърът на културата Амелия Гешева в интервю за "Хоризонт до обед".   Шестмесечното председателство ще бъде официално открито със специална церемония в Народния театър "Иван..

публикувано на 13.12.17 в 11:33