Каракачанов: При Арменския поп ли да отидем за ски-зоната в Банско

Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Красимир Каракачанов настоя правителството да вземе по-бързо решение за ски-зоната Банско.

Това стана само ден, след като от стенограма на правителството се разбра, че Обединените патриоти настояват за промяна на концесионния договор. Промяната беше атакувана от еколози с мотива, че ще доведе до увеличаване на територията на концесията десетократно срещу едва 30% увеличение на концесионното плащане.

Той въпросът трябваше да е решен отдавна. ПФ го поставя от 2015. Предишното правителство не взе решение. Какво още трябва да направим? Да отидем при Арменския поп или Главния мюфтия на Йерусалим да питаме? Каква е логиката да не бъде решен - попита Каракачанов

Въпросът беше отложен със седмица заради отсъствието на екоминистъра Нено Димов от правителственото заседание. Каракачанов обясни, че темата не би станала повод за напускане на коалицията.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Крал Фелипе Шести

Зетят на испанския се яви в затвора, за да изтърпи присъда

Зетят на испанския крал Иняки Урдангарин,  съден на пет години и десет месеца за злоупотреба с държавни средства, се е явил за изтърпяване на наказанието си, съобщиха испанските власти. Съпругът на инфантата Кристина е отишъл сутринта в затвора в Бриева, на стотина километра северно от Мадрид.   По информация на вестник "Паис" зетят на Фелипе Шести е..

публикувано на 18.06.18 в 10:53
Разрушения от военни действия през 2017 г. в източната сирийска провинция Дейр аз Зур, където в нощта срещу понеделник бяха нанесени въздушни удари срещу проправителствени бойци.

Удари в Източна Сирия убили 38 проправителствени бойци

Почти 40 чужди бойци, съюзници на режима в Сирия, са били убити при въздушни удари в нощта срещу понеделник край източната границаца на страната с Ирак, предаде АФП, позовавайки са на мониторингова организация. Базираният във Великобритания Сирийски център за човешките права, който твърди, че разполага с източници на терен, съобщи, че..

публикувано на 18.06.18 в 10:50

Десетокласник събира и дарява хиляди книги за читалища

Десетокласник събира и дарява хиляди книги за читалища.  Кирил Балдев живее в център за настаняване в с. Звъничево и учи в елитната математическа гимназия „Константин Величков“ в Пазарджик. Момчето, лишено от родителски грижи, е сред най-големите дарители на книги в Пазарджик и региона.  Първото си голямо дарение е направил преди 3 години, когато..

публикувано на 18.06.18 в 10:35
Иняки Урдангарин напуска съд в Палма се Майорка миналата седмица, където получи заповедта за влизане в затвора.

Зетят на испанския крал влезе в затвора

Зетят на испанския крал Фелипе VI влезе днес в затвора, след като загуби обжалването по получена присъда за корупция, съобщи АФП, позовавайки се на испанските затворнически власти. Иняки Урдангарин (50 г.) - съпругът на испанската принцеса Кристина, влезе в затвора в Бриева, на стотина километра северно от Мадрид около 8 часа местно време,..

публикувано на 18.06.18 в 10:32

В Ловеч започва седмица, посветена на Димитър Димов

С изложба и прожекции на филми в Ловеч започва седмица, посветена на живота и делото на българския писател и учен проф. Димитър Димов. На официална церемония тази вечер ще бъде връчена и националната литературна награда на негово име, чиито носител тази година  е писателката Павлина Павлова. Кореспондентът ни Пламен Христов информирае  регионалната..

публикувано на 18.06.18 в 10:22