Каракачанов: При Арменския поп ли да отидем за ски-зоната в Банско

Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Красимир Каракачанов настоя правителството да вземе по-бързо решение за ски-зоната Банско.

Това стана само ден, след като от стенограма на правителството се разбра, че Обединените патриоти настояват за промяна на концесионния договор. Промяната беше атакувана от еколози с мотива, че ще доведе до увеличаване на територията на концесията десетократно срещу едва 30% увеличение на концесионното плащане.

Той въпросът трябваше да е решен отдавна. ПФ го поставя от 2015. Предишното правителство не взе решение. Какво още трябва да направим? Да отидем при Арменския поп или Главния мюфтия на Йерусалим да питаме? Каква е логиката да не бъде решен - попита Каракачанов

Въпросът беше отложен със седмица заради отсъствието на екоминистъра Нено Димов от правителственото заседание. Каракачанов обясни, че темата не би станала повод за напускане на коалицията.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Нено Димов

Правителството обсъжда наемането на международен консултант за договора на “Юлен“

По предложение на екоминистъра Нено Димов, правителството обсъжда възможностите да наеме международен независим консултант, който да анализира концесионния договор на “Юлен“ и допуснатите в него грешки. Международен консултант ще се търси, след като преди две седмици правителството възложи на Нено Димов да преговаря с "Юлен" АД за промяна..

публикувано на 19.12.18 в 14:22
Иван Тотев

Кметът на Пловдив: Няма да се разфасоват прасета на площада

Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви, че категорично няма да се разфасоват прасета на площада в центъра на Пловдив на 26 декември, когато Общината организира празник за пловдивчаните и гостите на града. Вчера на сесия на Общинския съвет Тотев отправи покана за празнична почерпка с две прасета на площад „Стефан Стамболов“. След..

публикувано на 19.12.18 в 13:54
Джордж Сорос

"Файненшъл таймс" определи Джордж Сорос за личност на годината

Американският финансист Джордж Сорос беше определен за Личност на годината от британския в. "Файненшъл таймс" заради своята "активна позиция и либерално виждане за света".  "Той е знаменосецът на либералната демокрация и отвореното общество. Тези идеи победиха в Студената война. Днес те са под обсада от всички страни - от Русия на Владимир Путин до..

публикувано на 19.12.18 в 13:42
Виктория Костадинова, Йоана Пенева и Стелиан Николов

Деца получиха грамоти за връщане на намерени 1000 лева

Три деца от Велико Търново бяха наградени днес от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов за проявена доблест и висока гражданска позиция. 11-годишните ученици намериха и предадоха в полицията чанта с лични документи и валута на обща стойност хиляда лева. Преди седмица петокласниците от СУ „Емилиян Станев“..

публикувано на 19.12.18 в 13:29

Епидемичен взрив на варицела в Перник

Епидемичен взрив на варицела е регистриран в основно училище „Иван Рилски” в Перник, съобщи районната здравна инспекция. Заболели са 23 деца, като 19 от случаите са в периода от 10 до 16 декември. Децата са  във възрастовата група от 6 до 11 години и се лекуват амбулаторно.

публикувано на 19.12.18 в 13:25