От МВнР и посолството ни в Тел Авив препоръчват да се избягват пътувания до Ерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии

Предупреждението идва заради очаквани демонстрации след решението на Съединените щати за статута на Йерусалим като столица на Израел
Снимка: БГНЕС

Пътуванията до Ерусалим, Витлеем и Палестинските територии трябва да се правят само при крайна необходимост, предупреждават от Министерството на външните работи. Оттам допълват, че се очакват масови прояви, които могат да доведат до инциденти. В случай на пътуване, следва да се избягват публични места с масово струпване на хора, както и да се проявява повишена бдителност при ползването на градски транспорт, допълват от министерството. Оттам съветват да се следят медиите за информация за обстановката и да се спазват указанията на властите.

Същите препоръки важат и за други държави от Близкия изток и Северна Африка, тъй като подобни прояви са възможни и там, предупрежват още от Министерството на външните работи.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кризисен щаб ще координира действията по овладяване на заразните заболявания при животните

В Агенцията по храните започва да работи Национален кризисен щаб, който ще координира действията по овладяване на заразните заболявания при животните. Три са актуалните зарази, с които ветеринарните власти трябва да се справят - птичия грип, чумата по дребните преживни животни и африканската чума по свинете.

публикувано на 19.07.18 в 14:05

Дезинфектират пътните артерии в Пловдивско срещу разпространението на чумата

Всички входни и изходни пътни артерии на Пловдивска област ще се дезинфектират, за да не се допусне разпространението на чумата по животните. Денонощни полицейски патрули ще следят за незаконно транспортиране на животни. Това се реши на среща за епизоотичната обстановка в областта. За обсъждане на ситуацията в региона утре в Пловдив пристигат..

публикувано на 19.07.18 в 14:02

Комисия от Община Крумовград започва оглед на щетите след падналата в района градушка

Комисия от Община Крумовград започва оглед на щетите след падналата в района градушка. Засегнати са около 3 000 декара насаждения. Според местните жители ледените зърна са унищожили 80 на сто от продукцията. Подадените заявления за обезщетения са над 100. „Нямаше щети, счупени прозорци и така нататък, да кажем на коли, но на растенията е..

публикувано на 19.07.18 в 13:58

Прокуратурата внесе за четвърти път обвинителния акт срещу бившата съдийка Румяна Ченалова

Прокуратурата внесе за четвърти път в съда обвинителния акт срещу бившата съдийка Румяна Ченалова. Той беше връщан два пъти на Софийския градски съд и един път на Специализирания наказателен съд заради съществени процесуални нарушения. Ченалова, която бившият посланик на Франция Ксавие дьо Кабан нарече "гнила ябълка" в съдебната ни система и беше..

публикувано на 19.07.18 в 13:42

Трима надзиратели от Варненския затвор са арестувани заради корупционни практики

Трима надзиратели от Варенския затвор са задържани за срок до 72 часа за това, че са пускали затворник да излиза извън територията на затвора. Това съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров . Окръжният прокурор съобщи, че обвинението срещу тримата задържани надзиратели е свързано с шест случая - от 31-ви май до 18-ти юли, при които..

обновено на 19.07.18 в 13:33