От МВнР и посолството ни в Тел Авив препоръчват да се избягват пътувания до Ерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии

Предупреждението идва заради очаквани демонстрации след решението на Съединените щати за статута на Йерусалим като столица на Израел
БГНЕС

Пътуванията до Ерусалим, Витлеем и Палестинските територии трябва да се правят само при крайна необходимост, предупреждават от Министерството на външните работи. Оттам допълват, че се очакват масови прояви, които могат да доведат до инциденти. В случай на пътуване, следва да се избягват публични места с масово струпване на хора, както и да се проявява повишена бдителност при ползването на градски транспорт, допълват от министерството. Оттам съветват да се следят медиите за информация за обстановката и да се спазват указанията на властите.

Същите препоръки важат и за други държави от Близкия изток и Северна Африка, тъй като подобни прояви са възможни и там, предупрежват още от Министерството на външните работи.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Валентин Радев, Светлан Кичиков и Младен Маринов

Отстраняват 13 служители на „Гранична полиция“ заради непроверените пътници на Летище София

Вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че началникът на Регионална дирекция „Гранична полиция“-Аерогари комисар Милен Пенев и 12 гранични полицаи от летище София се отстраняват от работа заради случая с пропуснатите без контрол пътници от Париж на 20 март, за който „Хоризонт“ съобщи вчера. На извънреден брифинг днес следобед Радев..

обновено на 24.03.18 в 15:28

С пътни блокади жителите на два пернишки квартала протестираха заради кални и неасфалтирани улици

С пътни блокади жителите на два пернишки квартала протестираха заради кални и неасфалтирани улици. Жители на квартал „Каменина блокираха пътен възел „Марина бара” и спряха движението към Радомир и Кюстендил и в обратна посока към Перник за около час и половина.  Веднага след тях в другия край на града - на пътя Перник - Стрезимировци, жива верига..

публикувано на 24.03.18 в 15:16

Откриха мъртъв 52-годишен бургазлия в обитавана от него къща в село Момина църква

52-годишен бургазлия е открит мъртъв снощи в обитавана от него къща в село Момина църква, община Средец. Вероятно се е самопрострелял с пушка в областта на главата. Тялото е откарано за аутопсия. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 24.03.18 в 15:12

Две спасителни акции в Пирин проведоха екипи на ПСС

Две спасителни акции в Пирин проведоха екипи на Планинската спасителна служба /ПСС/ в Банско.  10-годишно дете и баща му са били заседнали в района на хижа „Демяница“. В ранния следобед те са били изведени невредими от опасната ситуация.  Междувременно в центъра на спасителната служба е подаден втори сигнал за бедстваща сноубордистка в един от улеите на..

публикувано на 24.03.18 в 15:06

Почина френският жандармерист, който се размени със заложник при вчерашното нападение в Треб

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон  потвърди смъртта на френския полицай, който се размени със заложник при снощното нападение в Треб, съобщиха световните информационни агенции. Лейтенант Арно Белтрам вече беше обявен за герой от френския президент Макрон след края на заложническата драма.  За да заблуди похитителя, който..

обновено на 24.03.18 в 15:00