КСТ "Проданс" с благотворително състезание по спортни танци в помощ на малкия Крис

9-годишният Кристиян Илиев страда от онкологично заболяване и има нужда от спешна помощ
Снимка: http://prodancebg.com/

9-годишният Кристиян Георгиев Илиев, който страда от онкологично заболяване, се нуждае от помощ за спешно лечение в чужбина. Клубът по спортни танци "Проданс" се ангажира да помогне на Криси и организира благотворително състезание по спортни танци утре, на стадион "Локомотив" в София. Към инициативата се присъединява община "Надежда". Всички приходи от състезанието ще бъдат дарени за лечението на Криси.

Милена Георгиева, треньор и съдия към Федерацията по спортни танци, един от организаторите на благотворителната проява, обясни:

До момента са направени две химиотерапии в България, но за съжаление семейството няма достатъчно средства, а за първия етап на лечението са необходими минимум шест. По предварителни разговори с лекари и експерти ще са нужни минимум сто хиляди евро, но аз вярвам, че ние ще успеем да ги съберем и да помогнем на Крис.

Кутия за дарения ще има на състезанието и на коледните тържества на клуба, открити са дарителски сметки:

IBAN: BG74 STSA 9300 0024 851904 (лева)

IBAN: BG71 STSA 9300 0024 8519 58 (евро)

BIC: STSABGSF
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Евелина Славчева: Недоволството на метеоролозите е потушено временно

Временно беше потушено недоволството на метеоролозите, заяви в предаването „Неделя 150“ проф. Евелина Славчева, председател на Общото събрание на БАН.       „Напрежението във вида, в който се видя публично, всъщност може би е още по-дълбоко вътре в института и изобщо в институтите на Академията, независимо от позитивните тенденции, които..

публикувано на 24.06.18 в 10:18

Александър Спасов е победителят при бегачите в ултрамаратона "Витоша 100"

Александър Спасов е победителят при бегачите в ултрамаратона "Витоша 100", известен още като "Обиколката на Витоша".  Александър Спасов от Ихтиман измина разстоянието от близо 100 километра за 8 часа и 12 минути. На второ и трето място се класираха Ивайло Атанасов и Тодор Пенков. При жените все още няма достигнали до финала. Бегачите тръгнаха в..

публикувано на 24.06.18 в 09:25

Празникът Еньовден е наситен с богата обредност

Над 53 хиляди души у нас имат имен ден на Еньовден - деня, в който православната църква празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител Господен. Празникът е наситен с богата обредност и е свързан с лечебната сила на билките. За лек или наслада интересът към лечебните растения е все така актуален. Освен за традиционната отвара, напоследък расте..

публикувано на 24.06.18 в 08:40
Мурсалски чай

Мурсалският чай и тази година е забранен за бране на територията на цялата страна

Мурсалският чай и тази година е забранен за бране, дори за лични нужди, на територията на цялата страна, заради застрашените му находища. Това припомнят от Националната служба за защита на природата към Министерството на околната среда и водите във връзка с традиционното отбелязване на Еньовден. Според поверието събраните в ранното утро на празника треви..

публикувано на 24.06.18 в 08:06

Църквата отбелязва рождението на св. Йоан Кръстител

Църквата почита днес църковния празник Рождение на св. Йоан Кръстител, наричан от народа Еньовден. Заченат с Божията намеса, св. Йоан, наречен Кръстител или Предтеча, се ражда няколко години преди Исус Христос, за да прокара пътя на неговото учение сред юдейския народ. Той първи започва покръстването на юдеите във водите на река Йордан. Рождението на св...

обновено на 24.06.18 в 07:54