КСТ "Проданс" с благотворително състезание по спортни танци в помощ на малкия Крис

9-годишният Кристиян Илиев страда от онкологично заболяване и има нужда от спешна помощ

Снимка: http://prodancebg.com/

9-годишният Кристиян Георгиев Илиев, който страда от онкологично заболяване, се нуждае от помощ за спешно лечение в чужбина. Клубът по спортни танци "Проданс" се ангажира да помогне на Криси и организира благотворително състезание по спортни танци утре, на стадион "Локомотив" в София. Към инициативата се присъединява община "Надежда". Всички приходи от състезанието ще бъдат дарени за лечението на Криси.

Милена Георгиева, треньор и съдия към Федерацията по спортни танци, един от организаторите на благотворителната проява, обясни:

До момента са направени две химиотерапии в България, но за съжаление семейството няма достатъчно средства, а за първия етап на лечението са необходими минимум шест. По предварителни разговори с лекари и експерти ще са нужни минимум сто хиляди евро, но аз вярвам, че ние ще успеем да ги съберем и да помогнем на Крис.

Кутия за дарения ще има на състезанието и на коледните тържества на клуба, открити са дарителски сметки:

IBAN: BG74 STSA 9300 0024 851904 (лева)

IBAN: BG71 STSA 9300 0024 8519 58 (евро)

BIC: STSABGSF
ВИЖТЕ ОЩЕ

Френските специални части ликвидираха нападателя от Страсбург

Две денонощия след стрелбата в Страсбург нападателят Шериф Шакат е ликвидиран от френските специални части.  Терористът се е укривал близо до мястото, където полицията изгуби следите му във вторник. При акцията няма пострадали полицаи.

публикувано на 14.12.18 в 00:41

Мъж в столичния квартал "Христо Ботев" беше арестуван, след като рани с нож трима души

Полицията задържа 24-годишен мъж в столичния квартал "Христо Ботев", който рани с нож трима души и опита да се барикадира. Заради инцидента, полицейското присъствие в района е засилено. Най-сериозно е пострадала от нападението възрастна жена. Тя е с опасност за живота. Другите двама ранени са с леки порезни рани.

публикувано на 13.12.18 в 21:37

Кметът на Сливен призова съгражданите си да не чупят градската коледна украса

Кметът на Сливен Стефан Радев отправи апел към съгражданите си да не чупят градската коледна украса. Повод за това станаха неколкократните вандалски прояви към украсата, която тази година струва на общината близо 160 хиляди лева. Последните счупени украси са пред сградата на общината. Кметът Радев коментира, че счупените украси ще бъдат..

публикувано на 13.12.18 в 21:28
Кадър от експериментален полет с космически кораб на

Кораб на "Върджин галактик" извърши първия успешен пилотиран полет до Космоса

Корабът за космически туризъм на   компанията "Върджин галактик" извърши първия успешен пилотиран полет до Космоса. Собственикът Ричард Брансън заяви, че целта му е първите космически туристи да излетят още през март догодина. Корабът носител   достигна височина 14 км и освободи пътническия модул "Спейсшип две", като буквално го катапултира на 80..

публикувано на 13.12.18 в 20:58

БЧК започна раздаването на помощите с хранителни продукти във Велико Търново

Във Велико Търново Българският червен кръст започна раздаването на помощите с хранителни продукти за одобрените от социалните служби нуждаещи се граждани. За областта в програмата са включени близо 10 хиляди социално слаби. Одобрените граждани във Велико Търново, които получават по 24 килограма храни от 16 артикула, са 1169.   Ето какво казаха..

публикувано на 13.12.18 в 20:44