КСТ "Проданс" с благотворително състезание по спортни танци в помощ на малкия Крис

9-годишният Кристиян Илиев страда от онкологично заболяване и има нужда от спешна помощ
Снимка: http://prodancebg.com/

9-годишният Кристиян Георгиев Илиев, който страда от онкологично заболяване, се нуждае от помощ за спешно лечение в чужбина. Клубът по спортни танци "Проданс" се ангажира да помогне на Криси и организира благотворително състезание по спортни танци утре, на стадион "Локомотив" в София. Към инициативата се присъединява община "Надежда". Всички приходи от състезанието ще бъдат дарени за лечението на Криси.

Милена Георгиева, треньор и съдия към Федерацията по спортни танци, един от организаторите на благотворителната проява, обясни:

До момента са направени две химиотерапии в България, но за съжаление семейството няма достатъчно средства, а за първия етап на лечението са необходими минимум шест. По предварителни разговори с лекари и експерти ще са нужни минимум сто хиляди евро, но аз вярвам, че ние ще успеем да ги съберем и да помогнем на Крис.

Кутия за дарения ще има на състезанието и на коледните тържества на клуба, открити са дарителски сметки:

IBAN: BG74 STSA 9300 0024 851904 (лева)

IBAN: BG71 STSA 9300 0024 8519 58 (евро)

BIC: STSABGSF
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар бушува в района на ТЕЦ-Сливен

Бали слама горят в момента в двора на ТЕЦ-Сливен. Няма пострадали при бушуващия и сега пожар, съобщиха от пресцентъра на полицията в града. Силниятвятър разорял натрупаните в двора на топлоцентралата бали. Според директора на ТЕЦ-Сливен инж. Кънчо Танев който на мястото на пожара, тези бали са предвидени за използване на биогориво за предстоящият..

публикувано на 24.09.18 в 23:25

Професионалната гимназия по икономика и туризъм във Велинград е сред новите училища-посланици на ЕП в България

Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов“ във Велинград е сред новите училища-посланици на Европейския парламент в България. Кампанията тази година предизвика голям интерес, като свои кандидатури подадоха над 100 учебни заведения от страната. Програмата за училища-посланици на Европейския парламент е най-мащабната..

публикувано на 24.09.18 в 21:52

Овладян е пожарът, който избухна тази вечер в района ЖП линията между Карлово и Баня

Овладян е пожарът,  който избухна тази вечер в района ЖП линията между Карлово и Баня, близо до село Дъбене. Пламнали сухи треви и храсти от двете страни на линията наложиха спиране на движението на влаковете. То е вече възстановено. Със забавено разписание, заради пожара, е бил един влак, движещ се по направлението Карлово - Пловдив. Той е изчакал на..

обновено на 24.09.18 в 21:31

Фасадата на мол "Ларго" в Благоевград падна заради силния вятър

Инцидентът е станал малко преди 18:30 ч. Свидетели разказаха, че са чули тътен, който е разтърсил центъра на Благоевград. След това върху площада са паднали панели от фасадата на мола. Уплашени клиенти на търговските обекти в сградата коментираха: "Охраната ни изгони навън. Всичко започна да се тресе. Влязохме в тоалетната, за да не падне..

обновено на 24.09.18 в 21:07

Вятър със скорост около 120 км/ч духа в Сливен

Вятър със скорост около 120 км/ч духа в момента в Сливен, съобщи Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност и управление при кризи“ в общината, позовавайки се на местната хидрометеорологична обсерватория. Дежурният в Областно пътно управление съобщи, че е затруднено преминаването по пътя Нова Загора - Стара Загора, заради паднало в района..

публикувано на 24.09.18 в 21:05