КСТ "Проданс" с благотворително състезание по спортни танци в помощ на малкия Крис

9-годишният Кристиян Илиев страда от онкологично заболяване и има нужда от спешна помощ
Снимка: http://prodancebg.com/

9-годишният Кристиян Георгиев Илиев, който страда от онкологично заболяване, се нуждае от помощ за спешно лечение в чужбина. Клубът по спортни танци "Проданс" се ангажира да помогне на Криси и организира благотворително състезание по спортни танци утре, на стадион "Локомотив" в София. Към инициативата се присъединява община "Надежда". Всички приходи от състезанието ще бъдат дарени за лечението на Криси.

Милена Георгиева, треньор и съдия към Федерацията по спортни танци, един от организаторите на благотворителната проява, обясни:

До момента са направени две химиотерапии в България, но за съжаление семейството няма достатъчно средства, а за първия етап на лечението са необходими минимум шест. По предварителни разговори с лекари и експерти ще са нужни минимум сто хиляди евро, но аз вярвам, че ние ще успеем да ги съберем и да помогнем на Крис.

Кутия за дарения ще има на състезанието и на коледните тържества на клуба, открити са дарителски сметки:

IBAN: BG74 STSA 9300 0024 851904 (лева)

IBAN: BG71 STSA 9300 0024 8519 58 (евро)

BIC: STSABGSF
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лекар беше арестуван в София по време на дежурство заради агресивно поведение

Лекар беше арестуван, заради агресивно поведение по време на смяна в столична поликлиника. Вероятно задържаният ще бъде съден по бързата процедура за хулиганство. Сигналът до МВР са подали негови пациенти.  Задържаният лекар е бил на смяна в клиника, която се намира в столичния квартал "Сухата река". Негови пациенти са подали сигнал до полицията,..

обновено на 16.01.18 в 15:26

KС ще се произнесе на 23 януари по казуса с оставката на Делян Добрев

Конституционният съд ще се произнесе на 23 януари, вторник, по подадената, но отхвърлена от Народното събрание оставка на депутата от ГЕРБ Делян Добрев .  Koнcтитyциoнните съдии отхвърлиха жалбата на омбудсмана Мая Манолова по казуса с чacтично гарантираното зapaбoтeнo тpyдoвo възнaгpaждeниe. Само четирима  от съдиите подкрепиха искането..

обновено на 16.01.18 в 15:08

Отпада частичното бедствено положение в Пазарджик, обявено заради кризата с отпадъците

След 17 часа днес отпада частичното бедствено положение в Пазарджик, което беше обявено в края на миналата година заради кризата с боклука. Общината е сключила договор с новия оператор на регионалното депо да битови отпадъци. Изпълнител по  петгодишния договор са две фирми с регистрации l София и Русе. Освен Пазарджик, съоръжението ще обслужва още..

публикувано на 16.01.18 в 14:49

Доц. Ивайло Кожухаров: Над 70 хиляди души годишно у нас умират от сърдечно-съдови заболявания

България е на първо място по смъртност вследствие на сърдечно-съдови заболявания. Това съобщи съсловното сдружение по кардиостимулация, като се позова на данни на Европейската сърдечна асоциация. Над 70 хиляди души годишно у нас умират от сърдечно-съдови заболявания, посочи доц. Ивайло Кожухаров от Националната кардиологична болница. В 80%  от..

публикувано на 16.01.18 в 14:47

Японската телевизия издаде фалшиво предупреждение за изстреляна от Северна Корея ракета

Японската държавна телевзия Ен Ейч Кей издаде фалшива тревога за изстреляна от Северна Корея ракета, съобщи Ройтерс. Новината беше коригирана в рамките на няколко минути, но все още не е ясно как се е стигнало до отправянето на фалшивото предупреждение.  Преди два дни обявена погрешка от хавайските власти тревога за предстоящо нападение с балистична..

публикувано на 16.01.18 в 14:38