КСТ "Проданс" с благотворително състезание по спортни танци в помощ на малкия Крис

9-годишният Кристиян Илиев страда от онкологично заболяване и има нужда от спешна помощ
Снимка: http://prodancebg.com/

9-годишният Кристиян Георгиев Илиев, който страда от онкологично заболяване, се нуждае от помощ за спешно лечение в чужбина. Клубът по спортни танци "Проданс" се ангажира да помогне на Криси и организира благотворително състезание по спортни танци утре, на стадион "Локомотив" в София. Към инициативата се присъединява община "Надежда". Всички приходи от състезанието ще бъдат дарени за лечението на Криси.

Милена Георгиева, треньор и съдия към Федерацията по спортни танци, един от организаторите на благотворителната проява, обясни:

До момента са направени две химиотерапии в България, но за съжаление семейството няма достатъчно средства, а за първия етап на лечението са необходими минимум шест. По предварителни разговори с лекари и експерти ще са нужни минимум сто хиляди евро, но аз вярвам, че ние ще успеем да ги съберем и да помогнем на Крис.

Кутия за дарения ще има на състезанието и на коледните тържества на клуба, открити са дарителски сметки:

IBAN: BG74 STSA 9300 0024 851904 (лева)

IBAN: BG71 STSA 9300 0024 8519 58 (евро)

BIC: STSABGSF
ВИЖТЕ ОЩЕ

Североизтокът на САЩ се готви за четвърта зимна буря

Ню Йорк и Вашингтон се оказаха сред градовете в североизточната част на САЩ, очакващи обилни снеговалежи и силни ветрове при четвъртата за последните седмици зимна буря в региона, предаде ДПА. Държавните училища в Ню Йорк, Филаделфия, Вашингтон, Бостън и други градове бяха затворени, а над 4100 полета бяха отменени. Администрацията на..

публикувано на 22.03.18 в 04:00

Вестник „Гардиън“: Българите се надпреварват да спасяват фаланги от изтощени премръзнали щъркели

„Българите се надпреварват да спасяват фаланги от изтощени премръзнали щъркели“, пише в заглавие вестник „Гардиън“. Жителите на български села се притичат на помощ на стотици мигрирали птици със замръзнали криле, информира вестникът. Какво ще направите, ако срещнете много изтощени щъркели, покрити с лед и лежащи в покрито със сняг поле, пита..

публикувано на 22.03.18 в 03:55

Палестинската тийнейджърка Ахед Тамими ще лежи осем месеца в затвора

Палестинската тийнейджърка Ахед Тамими, която беше заснета да удря израелски войници, ще лежи осем месеца в затвора, предаде ДПА, като цитира съобщение на израелската армия. Тамими се призна за виновна в нападение на израелски офицер и войник, както и по още две обвинения и постигна сделка с израелските власти. Тя ще плати и глоба от 5000 шекела..

публикувано на 22.03.18 в 02:53

Русия изгони американската неправителствена организация "Германски фонд Маршал"

Руското министерство на правосъдието съобщи, че е добавило американската неправителствена организация "Германски фонд Маршал" към списъка на организации, чиято дейност е нежелана в Русия, предадоха Ройтерс и ТАСС. В съобщението не се посочват мотиви за решението. "Германският фонд Маршал" е мозъчен тръст за международни изследвания и анализи,..

публикувано на 22.03.18 в 02:45
Н. Пр. Микола Балтажи

Микола Балтажи: България и Украйна трябва да възродят регионалните отношения в областта на бизнеса, туризма и културата

България и Украйна трябва да възродят регионалните отношения в областта на бизнеса, туризма и културата. Подготвя се двустранна среща през август в Миргород, съобщи във Велико Търново украинският посланик у нас Микола Балтажи. Той проведе срещи с областния управител и кмета на Велико Търново, както и с представители на местния бизнес. За целта..

публикувано на 22.03.18 в 02:21