Първан Симеонов: В България в момента има две опозиции

Първан Симеонов
Снимка: БГНЕС

В България в момента има две опозиции. Това посочи в интервю за предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт" Първан Симеонов от "Галъп":

Едната опозиция е червената, която е ясна – БСП, а другата са доста гласовитите и креативни либерални градски западно гледащи хора – сини, зелени, лилави, които често наричат себе си "дясно“, но това просто са либералите в България, които са тежко политически бити и наритани в ъгъла, защото такъв е политическият климат в целия Запад. Тези две опозиции – едната по-голяма, а другата по-гласовита, в последните седмици и месеци зазвучаха почти в синхрон. Това не е приятно за управляващите, защото те знаят, че такива синхрони могат да се проявяват най-лесно по места, а местните избори са на прага. Не е приятно също така, защото когато опонентът ти е срещу теб, взаимната стрелба стяга и двамата, но като ти се появи и един опонент в гръб, какъвто е синият опонент, тогава става малко по-сложно. Президентът Румен Радев говори на език, който да обедини тези две опозиции. Знаете, че той има по-скоро червена политическа биография, но в момента звучи доста дружелюбно и към сините.

Цялото интервю с Първан Симеонов можете да чуете от звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33