Проектонаредба на Министерството на правосъдието предвижда

Електронни свидетелства за съдимост на неосъждани ще се издават по служебен път

Снимка: Ани Петрова, БНР

Министерството на правосъдието ще предоставя по служебен път електронни свидетелства за съдимост за неосъждани лица. Това предвижда проект за изменение на наредба, публикуван днес за обществено обсъждане, съобщиха от пресцентъра на ведомството. 

Министерството ще издава електронните свидетелства по служебен път и след подаване на онлайн заявление по образец. Няма да се събира държавна такса, а срокът за получаване на свидетелството ще е до 3 работни дни.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Свиленград почита паметта на пилота Христо Топракчиев

Истински военен самолет, поставен на специален пиедестал в озеленено пространство на един от входовете на Свиленград, посреща гостите от вътрешността на страната и Гърция. Самолетът е подарен на общината преди време от Министерството на отбраната . Самолетът на входа на Свиленград е символ за паметните исторически събития през Балканската война,..

публикувано на 16.10.18 в 03:54

Музеят на авиацията край Крумово днес е с вход свободен

Музеят на авиацията край Крумово - филиал на Националния военноисторически музей, ще работи днес с вход свободен по повод празника на авиацията и Военновъздушните сили. Освен че ще могат да разгледат външната и вътрешната постоянни експозиции на музея, през целия ден посетителите ще имат възможност да се почувстват като истински..

публикувано на 16.10.18 в 03:43

Велико Търново отбелязва Деня за борба с глада с редица инициативи

С благотворителни акции във Велико Търново ще бъде отбелязан Световният ден за борба с глада. В селата Балван и Въглевци ще бъдат раздавани пакети с хранителни продукти, а в старата столица доброволци на БЧК ще подпомогнат хора в нужда.   Дарителското сдружение "Св. Иван Рилски" за поредна година ще подпомогне възрастните хора с пакети с хранителни..

публикувано на 16.10.18 в 03:38

Община Плевен очаква финансова помощ за превенция на горските пожари

На извънредно заседание общинските съветници дадоха съгласие Община Плевен да кандидатства с проект "Защитни мероприятия за превенция при горски пожари". Мерките са по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Общата стойност на проектното предложение на..

публикувано на 16.10.18 в 03:19

Австралийски телескоп регистрира загадъчни бързи радиосигнали от космоса

Изследователи, работещи с радиотелескоп в Западна Австралия, са регистрирали 20 загадъчни силни вълнови сигнала, наричани "бързи радиоизбухвания" за една година, съобщи ДПА. Броят на сигналите е два пъти по-голям, отколкото са регистрирани в целия свят, откакто те са открити през 2007 г. Екипът също откри и най-близкото и силно бързо радиоизбухване,..

публикувано на 16.10.18 в 02:51