Разследването на шесторното убийство в Нови Искър продължава

МВР: Не става въпрос за убийство и самоубийство на някой от членовете на семейството в Нови Искър

Къщата, в която е извършено убийството в Нови Искър
БГНЕС

Разследването на шесторното убийство в Нови Искър продължава. Представители на МВР и прокуратурата оповестиха тази вечер пред медиите подробности във връзка с тежкото престъпление, като категорично опровергаха версията, че става въпрос за убийство и самоубийство на някой от членовете на 6-членното семейство, което беше застреляно в Нови Искър. Това стана ясно от думите на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов и главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Те определиха убийството на семейството като престъпление без аналог в най-новата история на страната и обясниха, че става въпрос за деяние, което е извършено с изключителна ярост  - част от членовете на семейството са разстреляни с по няколко куршума.

Борислав Сарафов поясни, че към момента се работи основно по версията за дейността на бащата в семейството  - Неделчо Юнаков.  Проверяват се негови фирми, както и това с какво точно се е занимавал той в миналото. Друга версия, по която се работи във връзка с жестокото убийство, е по какъв начин и кога семейството се е нанесло в къщата в Нови Искър, в която беше извършено убийството, и кои са предишните собственици на тази сграда -  дали е имало някакви конфликти между тях и между разстреляното семейство.  

Доказателствата, които насочват криминалистите към това, че не става въпрос за битово престъпление, приключило със самоубийството на някой от членовете на семейството, е начинът, по който са намерени телата и големият брой куршуми, които са били изстреляни по тях,  обясни главният секретар на МВР Младен Маринов. Той допълни, че щабът, който е създаден за разследване на това престъпление продължава да  работи и ще работи и през тази нощ, а вероятно утре МВР и прокуратурата ще предоставят повече информация по случая. 

Свързани новини
Къщата, в която е извършено убийството в Нови Искър

Все още не е открито оръжието, с което е извършено убийството в Нови Искър

Все още не е открито оръжието, с което беше застреляно 6-членно семейство в Нови Искър. Полицията изяснява и кой е евентуалният извършител.  Към  този момент не се изключва нито една версия по случая.  През изминалата нощ беше открито и тялото..

публикувано на 03.01.18 в 15:12

Тяло на простреляна жена е открито близо до Нови Искър

Тяло на простреляна жена е открито близо до Нови Искър през тази нощ. Предполага се, че тялото е на издирваната заради петорното убийство - 44-годишна Кети Николова.  Информацията беше потвърдена пред "Хоризонт" от два източника.  До момента от МВР..

обновено на 03.01.18 в 12:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

Граждани на протест пред БНТ срещу Кошлуков

Десетки граждани се събраха пред сградата на БНТ, за да изразят подкрепата си към екипа на предаването "Денят започва с култура". Екипът на предаването твърди, че програмният директор на БНТ 1 Емил Кошлуков оказва натиск при подбора на темите и..

публикувано на 22.01.18 в 11:57

Хванаха двама от избягалите край село Боснек заподозрени за разбиване на банкомати

Полицията в Перник задържа двама от избягалите при акцията в село Боснек преди месеци мъже, уличени в обири на банкомати. Те са арестувани след преследване. По информация на „Хоризонт“, арестуваните през изминалата нощ са Тодор Богданов и..

обновено на 22.01.18 в 11:38
Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон е пристигнал в Копенхаген

Карлес Пучдемон пристигна в Дания, въпреки заплахата за арест

Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон  пристигна в Копенхаген, съобщи Франс прес като цитира местна телевизия. Пучдемон е в Дания, за да участва в дебат за а политическото бъдеще на Каталуния, който ще се проведе в университета на датската столица..

обновено на 22.01.18 в 11:33

Първокласниците от ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново ходят в клас без да носят раници

Първокласниците от Основно училище „Димитър Благоев“ във Велико Търново ходят в клас, без да носят на гърба си тежките раници. Тетрадките, учебниците и помагалата остават в класната стая. От три години в училището е въведен и иновативен метод за..

публикувано на 22.01.18 в 11:33

Емил Нешев: Миналата година ПСС се е отзовала на рекорден брой инциденти

Човек, излизайки в зимни условия във висока планина, би трябвало да вземе някакви мерки – да знае къде отива, каква в прогнозата за следващите няколко дни. Това каза директорът на Планинската спасителна служба /ППС/ Емил Нешев в интервю за..

публикувано на 22.01.18 в 11:25