Исландия забрани дискриминацията при заплащането на служителите

Исландия забрани разликата в заплащане на служителите, на базата на пол, етничеки произход, сексуалност или националност. Новата разпоредба ще важи за всички частни и държавни фирми, които имат персонал от повече от 25 души.

Квалификацията и образованието на служителите ще останат водещи при определянето на заплащането им и компаниите няма да бъдат задължени да плащат еднакво на всички. Всяка неоснователна форма на дискриминация обаче ще подлежи на санкции.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Соня Мелоян за казуса с ПМГ "Баба Тонка" в Русе: Държавният план-прием не е еднолично решение

Съдебният казус, свързан с математическата гимназия "Баба Тонка" в Русе, ще продължи на 14 септември в Административния съд в града. Гимназията от десетилетия приема точно пет паралелки в три профила - математика, информатика и биология с химия. На матурите учениците са с най-висок успех в града. Началникът на Регионалното управление на..

публикувано на 19.07.18 в 17:58
Мъжът с полицейския шлем бе идентифициран като президентския помощник Александър Бенала

Помощник на френския президент набил демонстрант

Френската прокуратура проверява помощник на френския президент Еманюел Макрон за нападение над протестиращи, съобщи Би Би Си. Александър Бенала - помощник на шефа на канцеларията на Макрон, бе заснет да влачи жена и да бие протестиращ мъж по време на демонстрация на 1 май. Записът е направен от студентския активист Тахар Бухафс. На..

публикувано на 19.07.18 в 17:58

Евтаназират всички животни в село Шарково, в село Болярово чакат резултатите от втората проба

Всички животни в село Шарково, включително стадото на Тодорка Сакелиева, ще бъдат унищожени. От стадото в Болярово, за което има съмнение за чума, ще бъдат взети втори проби. Това стана ясно след заседанието на кризисния щаб, което се проведе в Болярово. В него участваха министър Порожанов, шефът на Областната дирекция на МВР в Ямбол, кметовете..

обновено на 19.07.18 в 17:53

Цацаров с пълна подкрепа за българските граничари, разследвани за смъртта на турски бракониер

Главният прокурор Сотир Цацаров обеща подкрепа на българските граничари, разследвани за смъртта на турски бракониер и ги увери, че до екстрадицията им в Турция няма да се стигне. Обвинител номер се срещна с вече бившия граничар Михаил Цонков и с тримата му колеги - Николай Костов, Николай Петков и Живко Петков, които все още са в системата..

публикувано на 19.07.18 в 17:50

Над 40 големи горски пожари бушуват в Швеция

Много села в цяла Швеция бяха евакуирани през изминалата нощ заради бушуващите над 40 големи горски пожари, предизвикани от летните горещини, предаде ДПА. След като помолиха за помощ други страни, шведските власти получиха самолети и хеликоптери за борба с пожарите от Италия и Норвегия и очакват пристигането на два специализирани самолета от Франция...

публикувано на 19.07.18 в 17:44