Исландия забрани дискриминацията при заплащането на служителите

Исландия забрани разликата в заплащане на служителите, на базата на пол, етничеки произход, сексуалност или националност. Новата разпоредба ще важи за всички частни и държавни фирми, които имат персонал от повече от 25 души.

Квалификацията и образованието на служителите ще останат водещи при определянето на заплащането им и компаниите няма да бъдат задължени да плащат еднакво на всички. Всяка неоснователна форма на дискриминация обаче ще подлежи на санкции.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще реши ли изграждането на втори лифт на Банско проблема с опашките

Ако броят скиори в Банско е 7000 – 8000, хипотетично няма да има опашки, след като бъде изграден втория лифт.  Леглата в курорта обаче са 20 000, а може би и повече. Това каза за предаването „Хоризонт до обед“ Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.  Той  е и управител на фирма, която работи на..

публикувано на 22.01.18 в 12:09
Мехмет Шимшек

Турският вицепремиер: Операцията в Африн ще има минимално отражение върху икономиката на страната

Турският министър на икономиката Мехмет Шимшек призова инвеститорите към спокойствие. По думите му операцията в Африн няма да трае дълго и ще намали терористични риск в Турция. 11 са овладените от Свободната сирийска армия села в област Африн, по последните данни. Близо 200 цели са били поразени от турската бойна авиация. Вчера от сирийска..

публикувано на 22.01.18 в 12:04

Валя Петрова: В България сме доста изостанали с технологиите в помощ на незрящите

Идеи има, пари – не съвсем. Това показва практиката на Искрен Гайдаров, който през 2015-а година, заедно със съучениците си Любомира и Мария от Провадия, печелят първа награда на „Джуниър Ачийвмънт“ за идеята си за умен часовник за незрящи хора. Само идея дори и три години по-късно. Искрен Гайдаров разказва: Моята надежда беше, че..

публикувано на 22.01.18 в 12:03

Граждани на протест пред БНТ срещу програмния директор Емил Кошлуков

Десетки граждани се събраха пред сградата на БНТ, за да изразят подкрепата си към предаването "Денят започва с култура". Екипът на предаването твърди, че програмният директор на БНТ 1 Емил Кошлуков оказва натиск при подбора на темите и събеседниците. До момента гражданите изразяват своето недоволство с мълчаливо присъствие пред сградата на..

публикувано на 22.01.18 в 11:57

Хванаха двама от избягалите край село Боснек заподозрени за разбиване на банкомати

Полицията в Перник задържа двама от избягалите при акцията в село Боснек преди месеци мъже, уличени в обири на банкомати. Те са арестувани след преследване. По информация на „Хоризонт“, арестуваните през изминалата нощ са Тодор Богданов и Красимир Йорданов . Те са били засечени при рутинна проверка на автомобил в пернишкия квартал..

обновено на 22.01.18 в 11:38