Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата "Saint Electrics" в последни приготовления за участието си на фестивала "Eurosonic" в Грьонинген, Холандия

Снимка: личен архив

Групата “Saint Electrics” тази година ще представя страната ни в престижния европейски фестивал „Eurosonic”, който се провежда ежегодно в холандския град Грьонинген. В началото на всяка година в малкия холандски град се събират дебютанти от Европа, постигнали изключителен успех в родната си страна. Чрез многобройните сцени изградени в Грьонинген специално за фестивала „Eurosonic” всеки от тези изпълнители представя музиката си пред публиката пристигнала от цяла Европа, а и пред продуценти, мениджъри и журналисти. Много от младите изпълнители развиват шеметна кариера след представянето си в Грьонинген, като Ед Шийрън, Адел, Дуа Липа, „Мъмфорд енд санс“, примерите са много и не само от Великобритания. Миналата година представителят на България на фестивала „Eurosonic” беше групата „Der Hunds”, която имаше изключителен успех пред публиката на фестивала. А на 19-ти януари ще очакваме резултатът от представянето на българската група “Saint Electrics”, която ще излезе в полунощ на сцената в популярния рок клуб Huize Maasв центъра на Грьонинген. Групата “Saint Electrics” получи шанса да представи своите композиции на фестивала „Eurosonic”, след като участва успешно в радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2017“, провеждан от БНР вече 47 години. В Холандия групата “Saint Electrics” ще изпълни композициите от дебютния си албум “Keep me calm“, представен официално в края на октомври миналата година. Макар че като формация “Saint Electrics” съществуват от 2008-ма година, осезателното си присъствие на българската рок сцена заявиха през 2014-та, когато се оформи и съставът, включващ Мирослав Иванов- китари, вокали и кийборди, Гриша Георгиев- водещ вокал и бас и Деян Драгиев- ударни. И тримата музиканти са известни с участията си в различни формации, но след участието в конкурса на БНР „Пролет 2017“ триото “Saint Electrics”получи широка популярност. В момента тримата музиканти репетират за предстоящото си 45 минутно участие на фестивала „Eurosonic” в Грьонинген. Още за хода на подготовката и ценните съвети, които Миро, Гриша и Деян получиха от Боби Косатката от групата „Der Hunds”, чуйте в прикачения файл. Записът е от участието на групата “Saint Electrics” в предаването „Бъди какъвто си“ на 03.01.2018 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Марко Ганчев

Марко Ганчев: Сарказмът е дружески шарж към живота

"12 тома стихотворения - това е един най-обикновен отчет за изпълнението на един проект в областта на културата . Нали всичко на проекти върви сега." Това каза пред БНР Марко Ганчев - писател, поет, сатирик, който днес ще представи събрани най-добрите си произведения в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". "Трудна работа беше..

публикувано на 25.04.24 в 09:45
Библиотека под дърветата

"Библиотека под дърветата" събира любителите на книгата в Южния парк

От десет дни много софиянци са привлечени от  "Библиотека под дърветата", която се намира в Южния парк.  Ентусиасти превърнаха стара каравана в "Библиотека под дърветата" Един от инициаторите за създаването й е Михаил Нинов . Той вижда изхвърлени до кофата за боклук книги. Хрумва му, че може да се направи място, където те да бъдат..

публикувано на 24.04.24 в 19:49

Между миналото и бъдещето - арт инсталация на Красимир Терзиев на мястото на мавзолея

Инсталацията на визуалния артист Красимир Терзиев "Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, което вече е било" вече е факт в Градската градина в София. Арт инсталацията е разположена на мястото на бившия мавзолей в центъра на столицата. Кризите, през които вървим, засилват усещането за миналото. Постоянно преиграваме моменти от..

публикувано на 24.04.24 в 11:31

Вокална група "Радиодеца" – част от световното шоу на Енчо Керязов "Нощ на звездите"

Вокалната група към Българското национално радио „Радиодеца“ тази година ще е част от световното шоу на Енчо Керязов „Нощ на звездите“.  Формацията се „ражда“ през 1990 година с идеята да записва детски забавни песни за програмите и фонда на БНР. „Радиодецата“ са носители на специалната награда за изпълнение на радиоконкурса „Пей с мен“; участие в..

публикувано на 24.04.24 в 10:16

Синът на Чарли Чаплин ще представи концерт – спектакъл в България

Юджийн Чаплин ще представи у нас концерт – спектакъл, който разказва за живота на неговия баща – Чарли Чаплин. "Останах впечатлен от предствата на Юджийн за неговия родител. Тя е различна от образа на легендарния комик. Чарли Чаплин е бил тих и спокоен човек, който  е играел със своите деца, правил им е фокуси  и ги е разсмивал.  Често е..

публикувано на 23.04.24 в 19:32
Железни момчета

"Железни момчета" и романтиката на българските железници

Цялата история на България може да се разкаже през историята на железниците. Това обясни пред БНР Емил Спахийски, сценарист на филма "Железни момчета". "Има изключителна романтика, свързана с времето на парните локомотиви. Оказва се, че тези машини, създадени от човешката ръка, са изражение на гениалността на инженерната технология...

публикувано на 22.04.24 в 19:34