83 държави са засегнати от санитарния скандал със салмонела в произведени във Франция детски адаптирани млека

12 милиона кутии от продукцията на компанията "Лакталис" са изтеглени от пазарите; френската прокуратура продължава разследването по случая
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията за бебешки храни "Лакталис" е реагирала с голямо безпокойство на санитарната криза, заради заразените със салмонела детски млека. В това увери пред вестник "Журнал дьо диманш" главният директор на компанията Емануел Бение, който се явява за първи път пред медиите от началото на скандала. Той увери, че фирмата съдейства на разследването и ще обезщети засегнатите семейства.

35 бебета под шест месеца във Франция бяха заразени от бебешки млека на "Лакталис", произведени в завода в западнофренския град Краон. През декември компанията изтегли от пазара значителни партиди детски храни. Въпреки това някои стоки се продаваха и по-нататък в магазини на веригата "Люклер".

В петък, след среща с министъра на икономиката Бруно Льомер, "Лакталис" изтегли цялата си продукция бебешки млека. Пред радио "Франс анфо" служител в завода свидетелства за драстични нарушения в хигиената, но според генералния директор заразата може да се дължи на ремонт в инсталациите.

Още през декември, когато избухна скандалът, от Агенцията по храните увериха, че няма информация в България да са доставени от опасните партиди бебешки храни на френската компания „Лакталис".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в Община Перник е отменена от съда

Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в Община Перник е отменена от съда. Присъдата е потвърдена от ВАС. Наредбата е приета при множество допуснати съществени нарушения на административно производствените правила, е само един от мотивите на магистратите. С отмяната на наредбата, от 12 април, местните..

публикувано на 24.04.18 в 01:59
Велико Търново

Във Велико Търново започна изграждането на безплатен паркинг за 10 автобуса и 80 леки автомобила

Във Велико Търново започна изграждането на безплатен паркинг за 10 автобуса и 80 леки автомобила. Съоръжението е под крепостта „Царевец“, а инвестицията е 350 000 лева по програмата „Региони в растеж“. Паркингът ще заработи това лято. Наказателният паркинг в подножието на крепостта „Царевец“ се разширява значително и става безплатна зона за..

публикувано на 24.04.18 в 01:54

Германската армия очаква да получи нови оръжия

Германската армия очаква да получи нови оръжия за стотици милиони евро след критиките, че не е добре оборудвана, предаде ДПА. Според вестниците "Ханделсблат" и "Билд" списък на министерството на отбраната включва 18 поръчки, всяка на стойност над 25 милиона евро. Оръжията, които се очаква да получи армията, включват 18 нови ракетни установки..

публикувано на 24.04.18 в 01:44

Фандъкова: очаквам да се възстанови работата на администрацията в столичния район "Младост"

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че очаква да се възстанови работата на администрацията в столичния район "Младост", след ареста на кмета Десислава Иванчева: „Коментирахме една много важна задача, която имат кметовете на „Панчарево“ и на „Младост“ в момента, а именно да подпомогнат Пътната агенция за придобиването на земя за..

публикувано на 24.04.18 в 01:29

Към момента МВнР не разполага с информация дали са пострадали български граждани при инцидента в Торонто

Към момента МВнР не разполага с информация дали са пострадали български граждани при инцидента в Торонто, при който загинаха 9, а бяха ранени 16 души. Генералният консул на Република България в Торонто Петър Крайчев се е свързал с Кралската канадска конна полиция и с други правоохранителни органи. Към момента органите на реда не предоставят никаква..

публикувано на 24.04.18 в 00:57