83 държави са засегнати от санитарния скандал със салмонела в произведени във Франция детски адаптирани млека

12 милиона кутии от продукцията на компанията "Лакталис" са изтеглени от пазарите; френската прокуратура продължава разследването по случая
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията за бебешки храни "Лакталис" е реагирала с голямо безпокойство на санитарната криза, заради заразените със салмонела детски млека. В това увери пред вестник "Журнал дьо диманш" главният директор на компанията Емануел Бение, който се явява за първи път пред медиите от началото на скандала. Той увери, че фирмата съдейства на разследването и ще обезщети засегнатите семейства.

35 бебета под шест месеца във Франция бяха заразени от бебешки млека на "Лакталис", произведени в завода в западнофренския град Краон. През декември компанията изтегли от пазара значителни партиди детски храни. Въпреки това някои стоки се продаваха и по-нататък в магазини на веригата "Люклер".

В петък, след среща с министъра на икономиката Бруно Льомер, "Лакталис" изтегли цялата си продукция бебешки млека. Пред радио "Франс анфо" служител в завода свидетелства за драстични нарушения в хигиената, но според генералния директор заразата може да се дължи на ремонт в инсталациите.

Още през декември, когато избухна скандалът, от Агенцията по храните увериха, че няма информация в България да са доставени от опасните партиди бебешки храни на френската компания „Лакталис".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови 22 камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани в Ловеч и няколко села от общината

Изградената система за видеонаблюдение, на територията на община Ловеч досега включваше 56 камери. Кметът Корнелия Маринова поясни, че новите ще бъдат монтирани на възлови места: „Ще бъдат синхронизирани с камерите на МВР и това да ни дава информация за нарушения на обществения ред, за опазване на общинската собственост, на живота и здравето на..

публикувано на 23.10.18 в 01:27

Стартира проектът за интегриран градски транспорт на Дупница

Стартът на проекта за интегриран градски транспорт на Дупница бе даден, като стойността на проекта е за над 7 млн. лв., от които над 6 млн. лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“. Проектът включва ремонт на съществуваща и изграждане на нова улична мрежа – общо около 7 километра, полагане на тротоари, поставяне на светофарна уредба и на 13..

публикувано на 23.10.18 в 01:22

Обявена е обществена поръчка за доставката на 51 нови автомобила, предназначени за пътната агенция

Автомобилите са за областните управления, които отговарят за поддържането на близо 20 000 км републиканска мрежа, а с въвеждането на тол-системата на тях ще бъдат възложени и други отговорности. Втората обособена позиция в поръчката е за доставката на два високопроходими автомобила, необходими за шофиране при тежки метеорологични условия и през..

публикувано на 23.10.18 в 01:10

Родители на деца с увреждания блокираха центъра на София

Родители на деца с увреждания и солидарни с тях граждани от София, Пловдив и други градове се заканиха да продължат протестите си срещу вицепремиера Валери Симеонов, докато не чуят, че е подал оставка. Привърженици на инициативата "Системата ни убива", които се събраха тази вечер под сградата на Министерския съвет, блокираха за повече от час..

обновено на 22.10.18 в 21:01
Празникът на Търновския гарнизон бе възстановен преди четири години след неговото прекъсване през 1947 г.

Търновският гарнизон отбеляза празника си

С военен ритуал и поднасяне на венци и цветя на признателност пред паметника „Майка България“ във Велико Търново тази вечер беше отбелязан празникът на Търновския военен гарнизон. Празникът на Търновския гарнизон бе възстановен преди четири години след неговото прекъсване през 1947 г. Днес в гарнизона са включени Националният военен..

публикувано на 22.10.18 в 19:51