Питбулът – убиец от Мокрище на отговорно пазене на неправителствена организация

Снимка: Ройтерс

Същевременно стана ясно, че кучето, обвинено за смъртта на 3-годишното дете от пазарджишкото село Мокрище, е предоставено за отговорно пазене на неправителствената организация "Вотан-нов живот за питбула“. 

Заключението от седмичното наблюдение на кучето е, че към момента то не проявява агресия и няма признаци на бяс. Днес предстоят нови изследвания, които ще установят общото здравословно състояние на питбула. Кучето остава в неправителствената организация до приключването на досъдебното разследване. То изяснява точната причина за смъртта на 3-годишното дете. Едва след това ще се прецени дали питбулът ще бъде окончателно предоставен на защитниците за осиновяване.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разкрити са избирателни секции за пациентите и медиците в столичните болници

В болниците, домовете за възрастни хора и в санаториумите в София утре също ще може да се гласува, като са разкрити избирателни секции за пациентите и медиците. В 24 лечебни заведения и домове за стари хора ще може да се гласува в 23-ти избирателен район, като най-голям брой секции в лечебни заведения - 11, има в район "Триадица". В 24-ти..

публикувано на 25.05.19 в 09:13

Проф. Катрин Щайнер-Хемерле: Най-важното за Австрия сега е да възстанови доверието на гражданите

Най-важното за Австрия сега е да възстанови доверието на гражданите в политическата система. Това коментира пред БНР политологът проф. Катрин Щайнер-Хемерле от университета Каринтия във Вилах за последиците от "Аферата Ибиса" около Хайнц-Кристиян Щрахе, който подаде оставка като вицеканцлер и лидер на своята "Партия на свободата". „"Партията..

публикувано на 25.05.19 в 09:07
Започна обновяването на паметника на 33-ти Свищовски полк.

Започна обновяването на паметника на 33-ти Свищовски полк

Започна обновяването на паметника на 33-ти Свищовски полк. Монументът в Свищов има нужда от възстановяване на надписите и връщане на първообраза му. В крайдунавския град се прави обхождане и опис на паметниците, които се нуждаят от спешно почистване и обновяване. Обновяването на емблематичния за Свищов паметник се прави с 5000 лева,..

публикувано на 25.05.19 в 09:02
Кметът на Септември Марин Рачев

Съд запорира сметки и имоти на кмета на Септември и на съпругата му

Заради иск на Антикорупционната комисия за над 9 милиона лева Пазарджишкият окръжен съд запорира сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев, на съпругата му и на свързани с тях фирми. Претенциите на комисията са за незаконно придобито имущество. Решението на комисията е на база шест тома доказателствен материал, част от който е и прословутото..

публикувано на 25.05.19 в 08:40
Вицеканцлерът на Австрия Хайнц-Кристиан Щрахе

Според адвокат, свързан със скандала в Австрия, става дума за разследваща журналистика

Компрометиращият видеозапис срещу крайнодесния австрийски политик Хайнц- Кристиан Щрахе е бил "проект на гражданското общество с използване на методи на разследващата журналистика", каза вчера един от мъжете, за които се подозира, че са извършили операцията под прикритие, съобщи БТА, като цитира ДПА. Адвокатът на Щрахе каза вчера, че той е..

публикувано на 25.05.19 в 08:23