Питбулът – убиец от Мокрище на отговорно пазене на неправителствена организация

Снимка: Ройтерс

Същевременно стана ясно, че кучето, обвинено за смъртта на 3-годишното дете от пазарджишкото село Мокрище, е предоставено за отговорно пазене на неправителствената организация "Вотан-нов живот за питбула“. 

Заключението от седмичното наблюдение на кучето е, че към момента то не проявява агресия и няма признаци на бяс. Днес предстоят нови изследвания, които ще установят общото здравословно състояние на питбула. Кучето остава в неправителствената организация до приключването на досъдебното разследване. То изяснява точната причина за смъртта на 3-годишното дете. Едва след това ще се прецени дали питбулът ще бъде окончателно предоставен на защитниците за осиновяване.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици от цял свят на климатична стачка

Протести срещу промените в климата се провеждат по целия свят днес.  Милиони младежи пропускат учебните си занятия, за да заявят, че човечеството няма резервна планета и трябва да се вземат спешни мерки срещу глобалното затопляне. По данни на движението „Петъци за бъдещето“ протести са планирани в общо 150 държави. Демонстрациите започнаха..

обновено на 20.09.19 в 15:25

Диви прасета нанесли до 70% щети на зърнопроизводители в Болярово

За поредна година зърнопроизводители от крайграничната община Болярово се оплакват от набези на диви прасета. На някои от стопаните продукцията е унищожена до 70 процента. Популацията на дивите прасета застрашително расте с всяка изминала година, животните няма с какво да се хранят и унищожават нивите със слънчоглед и царевица, оплакаха се..

публикувано на 20.09.19 в 15:18
Корнелия Нинова

БСП поиска създаване на анкетна комисия в НС по случая "БНР"

БСП поиска създаване на анкетна комисия в парламента по случая БНР. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова заговори за диктатура в действие и настоя да бъде поета политическа отговорност „От вчера журналисти говорят за оказван натиск върху тях, журналистите от БНР. Виждаме, че се опитва властта да замаже проблема и да го прехвърли на..

обновено на 20.09.19 в 15:10
тунел

Движението при тунел „Железница“ е поетапно в двете посоки заради катастрофа

Движението по главен път Е-79 в посока Благоевград при тунел „Железница“ се осъществява поетапно в двете посоки заради катастрофа, съобщи говорителят на ОД на МВР-Благоевград Йорданка Шаркова: "Катастрофата е станала между два леки автомобила. Към момента няма данни за сериозно пострадали. Лентата в посока Благоевград е затворена за движение"...

публикувано на 20.09.19 в 14:32
Вътрешният министър Младен Маринов съобщи какви законови промени планира МВР по време на парламентарния контрол.

МВР иска каска и шофьорска книжка за тротинетка

Водачите на електрически тротинетки и скутери трябва да носят каска и светлоотразителни елементи. Това предвиждат готвени от МВР законодателни промени. Електрически скутери ще подлежат и на регистрация. Управляващите електрически скутери и тротинетки ще бъдат задължени да се движат само по изградените велоалеи, а при липсата им трябва да се..

публикувано на 20.09.19 в 14:32
Бисер Петков

Бисер Петков: Да се намали броят на дните болничен, издаван от личните лекари

Да се намали броят на дните болничен, които личните лекари могат да издават. Това предложи министърът на труда и социалната политика Бисер Петков по време на дискусия, която потърси решения на проблема с фалшивите болнични листа. Предложенията на работодателите първите три дни от болничния да са неплатени или да се изплащат от НОИ, са социално..

обновено на 20.09.19 в 14:23
Николай Малинов

Спецпрокуратурата публикува още документи от разследването за шпионаж

Специализираната прокуратура публикува още документи от разследването за шпионаж срещу председателя на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов. Сред тях са негови разговори в социалните мрежи и документи - като договор за дарение от 15 януари 2013 г. между  фирма „Бромак“, собственост на Цветан Василев, и националното движение..

публикувано на 20.09.19 в 14:19