Започна кампания по събиране на стари гуми в София

В 8 района на София е започнало събиране на стари гуми, съобщи Татяна Асенова от Столичния инспекторат.

С цел те да не бъдат изхвърлени нерегламентирано по зелени площи, по улици, тротоари и други места, а да бъдат събрани и предадени за последващото им оползотворяване, обясни Асенова.

Също така започна и кампания по събиране на текстил от гражданите, който не му е мястото в контейнерите за битови отпадъци, а трябва да намери последващо оползотворяване, добави тя.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отбелязваме 145-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски

В цялата страна се отбелязва 145-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. На първата проява в  София  пред паметника на Апостола вицепрезидентът  Илияна Йотова  приветства деца, които изнесоха рецитал. Те прочетоха мисли на Апостола пред паметника му, който е и лобното му място. Илияна Йотова каза, че в момента..

обновено на 19.02.18 в 11:55
Математическа гимназия

Една от най-дискутираните теми в Русе е свързана със съдбата на Математическа гимназия "Баба Тонка“

Вече три седмици една от най-дискутираните теми в Русе е свързана с образованието – не дали е достатъчно финансирано или колко е успешно, не как ще се развива то в бъдеще и какви са творческите планове на експертите, а нещо доста по-прозаично – колко паралелки да има в Математическата гимназия "Баба Тонка“ – пет, колкото са от години насам,..

публикувано на 19.02.18 в 11:55

Интернет хигиената - важна, колкото и тази преди хранене

Семейство, софтуер, училище – в този триъгълник е заключен успехът за предпазване на децата в мрежата, а никой няма да каже, че успехът не е нужен, защото 87% от българските деца са в интернет. 80% от тях са под 13-годишна възраст. Всяко пето дете е имало среща с човек, с когото се е запознал в социалните мрежи, сочат различните проучвания от..

публикувано на 19.02.18 в 11:28

Служители на ареста и съдебни охранители отново излизат на протест

Служителите на ареста във Велико Търново и съдебните охранители ще протестират пред съдебната палата днес в 17.00 часа. Те ще отстояват исканията си за увеличение на заплатите и бюджетите на главните дирекции "Изпълнение на наказанията" и "Охрана", по които правителството продължава да мълчи, съобщиха от техния синдикат. Своето недоволство ще изразят..

публикувано на 19.02.18 в 11:04

КНСБ: 581 лева е издръжката за член на четиричленно домакинство в България

Издръжката на живота в България е излизала средно 581 лева за член на четиричленно домакинство в края на декември миналата година, а за нормален за страната стандарт на живот разходите за такова семейство са възлизали на повече от 2300 лв. Това са данни на КНСБ, които оповести в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Виолета Иванова..

публикувано на 19.02.18 в 10:55