Две доживотни присъди за извършителя на атентатите в Ню Йорк и Ню Джърси пред 2016-а

Кадър от експлозията в Ню Йорк през септември 2016 година.
БГНЕС

30-годишният американец от афганистански произход Ахмад Рахими получи две доживотни присъди за двата бомбени атентата, извършени през септември 2016 г. в Манхатън, предадоха световните агенции.

При бомбените нападения пострадаха 31 души, а целият Ню Йорк изпадна в паника, тъй като това бяха първите подобни атаки след 11 септември 2001 г. През 2016-а Рахими беше обвинен в процес по осем обвинения за двете бомби, поставени в Ню Йорк и за още шест в Ню Джърси. При залаването му, у 30-годишният мъж беше намерен ръкописен дневник, възхваляващ бившия лидер на "Ал Кайда" Осама бин Ладен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Интернет хигиената - важна, колкото и тази преди хранене

Семейство, софтуер, училище – в този триъгълник е заключен успехът за предпазване на децата в мрежата, а никой няма да каже, че успехът не е нужен, защото 87% от българските деца са в интернет. 80% от тях са под 13-годишна възраст. Всяко пето дете е имало среща с човек, с когото се е запознал в социалните мрежи, сочат различните проучвания от..

публикувано на 19.02.18 в 11:28

Служители на ареста и съдебни охранители отново излизат на протест

Служителите на ареста във Велико Търново и съдебните охранители ще протестират пред съдебната палата днес в 17.00 часа. Те ще отстояват исканията си за увеличение на заплатите и бюджетите на главните дирекции "Изпълнение на наказанията" и "Охрана", по които правителството продължава да мълчи, съобщиха от техния синдикат. Своето недоволство ще изразят..

публикувано на 19.02.18 в 11:04

КНСБ: 581 лева е издръжката за член на четиричленно домакинство в България

Издръжката на живота в България е излизала средно 581 лева за член на четиричленно домакинство в края на декември миналата година, а за нормален за страната стандарт на живот разходите за такова семейство са възлизали на повече от 2300 лв. Това са данни на КНСБ, които оповести в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Виолета..

публикувано на 19.02.18 в 10:55
Мая Манолова

Омбудсманът организира дискусия "Социална защита на деца с един или двама починали родители"

Омбудсманът Мая Манолова внесе обществена дискусия под надслов "Социално-икономическа защита на деца с един или двама починали родители“. Повод за форума е кампанията за защита на правата на децата сираци, която омбудсманът стартира в края на миналата година. Идеята възникна след едно гневно писмо на майка с три деца - Златина Хаджипанайотова ,..

публикувано на 19.02.18 в 10:34

Павел Деспотов: НПО-тата трябва да имат право на археологически разкопки

Неправителствените организации трябва да имат право на археологически разкопки. Това каза в предаването "Преди всички" Павел Деспотов , магистър по археология, след като п оредните промени в Закона за културното наследство предизвикаха напрежение в професионалната общност. Когато се кандидатства за открит лист, не кандидатства институция, а..

публикувано на 19.02.18 в 10:33