Очаква се днес британският външен министър да произнесе реч за бъдещето след Брекзит

БГНЕС

Британският министър на външните работи Борис Джонсън днес ще произнесе реч, в която очертава неговите виждания за бъдещите отношения с Европейския съюз. Очаква се той да се опита да убеди искащите оставане в Съюза да видят положителното в Брекзит и да не работят срещу интересите на Великобритания.

Очаква се Джонсън да предупреди, че срещу 17,5 милиони британци, които гласуваха за излизането от ЕС, ще бъде извършено ужасяващо и непоправимо предателство, ако успеят опитите за подмяна на вота в референдума.

Основната прицел в речта на Борис Джонсън са гласувалите за оставане в ЕС, като той ще изложи либералния аргумент в полза на Брекзит и защо Брекзит трябва да дава надежди, а не да поражда страхове. Външният министър ще заяви, че Брекзит е вратата към една отворена към света, либерална и глобална Великобритания.

Изтеклата информация за съдържанието на речта на Борис Джонсън обаче породи незабавни реакции сред неговите критици, които го обвиниха в лицемерие и припомниха, че той пръв прибягна до тактиката на разпространяване на зловредни слухове по време на кампанията за Брекзит.

Речи като тази на Джонсън предстои да произнесат и други министри, включително премиерът Тереза Мей.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Спортното министерство обяви две програми за финансиране на идея и на млади хора

Министерството на младежта и спорта вече обяви възможности за финансиране на добри идеи на млади хора. Става дума за две програми, каза в предаването "Преди всички" Моника Янакиева – началник отдел Младежки програми в министерството:   Едната програма се нарича Национална програма за младежта. Към момента има обявен срок за кандидатстване по..

публикувано на 19.02.18 в 11:07

Кметовете на ДПС в кърджалийските села Звиница и Енчец са преизбрани

Кметовете на ДПС в кърджалийските села Звиница и Енчец са преизбрани на вчерашните частични местни избори. Те отново се кандидатираха, след като миналата есен пълномощията им бяха прекратени заради участие в търговски фирми.  В Звиница вотът беше спечелен от  Ниязи Вели  със 78 на сто от гласовете, а в Енчец - от  Юксел Бекир , който беше..

публикувано на 19.02.18 в 10:47
Бойко Борисов и Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва

Борисов: България има сериозни намерения за инвестиции в сферата на туризма и бизнеса в Кабо Верде

България има сериозни намерения за инвестиции в сферата на туризма и бизнеса в Кабо Верде. Това заяви премиерът  Бойко Борисов , който разговаря в София с министър-председателя на Кабо Верде  Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва .  Ще се увеличи и броят на студентите у нас, които завършват медицина, подчерта  Борисов.  България не е..

публикувано на 19.02.18 в 10:44
Еди Рама – премиер на Албания

Еди Рама допуска един ден Косово и Албания да имат общ президент

Албанският премиер  Еди Рама  допуска един ден Косово и Албания да имат "общ президент като символ на национално единство", предаде Франс прес. Той смята, че  е възможно двете страни да имат обща външна политика, а не само общи дипломатически представителства .  Рама направи това изявление пред косовския парламент по повод десетата годишнина..

публикувано на 19.02.18 в 08:12

Борисов и Орбан ще обсъдят развитието на двустранните отношения

Унгарският министър-председател ще бъде на работно посещение в България днес. Премиерите  Бойко Борисов  и  Виктор Орбан  ще обсъдят развитието на двустранните отношения, възможностите за взаимодействие между Българското европредседателство и Унгарското председателство на Вишеградската група, както и актуални европейски теми.  Миграция, охрана..

публикувано на 19.02.18 в 07:15