Петър Славов: По нищо не личи, че делото за КТБ скоро ще започне

Петър Славов
Снимка: БГНЕС
По нищо не личи, че делото за КТБ скоро ще започне, а кога ще завърши вече съвсем никой не може да прогнозира. Това посочи в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" юристът Петър Славов:

Самият Цветан Василев неведнъж заяви, че иска да даде показания пред българския съд, като отказва да се яви пред правосъдието в България и изрази желание това да стане чрез дистанционна връзка. Междувременно от прокуратурата продължават да обясняват как това не може да стане и отказват да го разпитат. И едната страна, и другата страна – държавното обвинение, не полагат достатъчно усилия това дело да тръгне и да приключи в един момент. Освен това законът няколко пъти беше променян основно по инициатива на държавното обвинение, като се твърдеше, че се отстраняват несъвършенства, които способстват делото да тръгне и да завърши.

Цялото интервю с Петър Славов можете да чуете от звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават под домашен арест

Десислава Иванчева и Биляна Петрова напускат ареста

След 7 месеца под стража, Специализираният наказателен съд пусна под домашен арест отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева и бившата й заместничка Биляна Петрова. Според съдия Иво Хинов, двете са  във влошено психическото и физическото състояние, което затруднява възможностите им пълноценно да реализират правото си на лична защита...

обновено на 16.11.18 в 14:48
БНР публикува първата снимка на експлозията преди 6 години

Делото за взривовете край "Петолъчката" продължава през януари

Делото за взривовете в базата за утилизация на боеприпаси край пътен възел „Петолъчката” ще продължи през януари догодина, като се очаква тогава да бъдат призовани още свидетели. При експлозията на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници и бяха нанесени значителни материални щети. Днешното заседание в Ямболския районен съд протече при..

обновено на 16.11.18 в 14:41

ЧЕЗ: Без електрозахранване остават 405 клиенти от село Лозен

Над 3 хиляди жители на софийските села Долни Пасарел, Кокаляне и Лозен бяха без ток заради изкопни дейности на строителна фирма. От ЧЕЗ Разпределение съобщиха, че мястото на аварията е установено и на голяма част от клиентите захранването е възстановено. Без електрозахранване остават 405 клиенти от село Лозен.  Аварийните екипи..

публикувано на 16.11.18 в 14:31

В училищата да бъдат въведени младежки медиатори за овладяване на езика на омразата

В училищата да бъдат въведени младежки медиатори, които да помагат за овладяване на езика на омразата. Около тази идея се обединиха във Велико Търново младежи от шест държави на конференция, посветена на Световния ден на толерантността. Езикът на омразата ескалира, особено в социалните мрежи. Младите хора може да се противопоставят с..

публикувано на 16.11.18 в 13:45
Лозан Панов

Лозан Панов: Съдебната система е затънала в зависимости

Съдебната система е затънала в зависимости, смята председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. На форум, посветен на „Ролята на съдиите в обществената дискусия за върховенството на правото", съдия номер едно изброи 11 причини, които според него опровергават констатацията от последния евродоклад, че страната ни се е справила с..

обновено на 16.11.18 в 13:28