В Каспичан се проведе конкурс за най-добро розе, бяло и червено вино

Снимка: pixabay.com


Дъждовното и мрачно време в цяла България не попречи днес лозята да бъдат подрязани, а с вино да се черпи всеки. Така бе и днес в Каспичан. Хората подрязаха лозите, поляха ги с вино за берекет и с приятели изпиха по няколко чаши вино, за да уважат празника, посветен на Свети Трифон. В местното читалище "Пробуда-1928” се проведе и конкурс за най-добро бяло, червено вино и розе - реколта 2017 година. От общо 70 проби от домашни вина победители станаха четирима.

Днес следобед бяха обявени баш-винарите за изминалата година. За бяло вино първа награда за домашно вино получи един от най-младите производители в региона Юлиян Куртев. С най-добро червено вино се оказа Ивайло Иванов, а първа награда за розе бе присъдена на Енчо Михалев - всички от Каспичан. Тази година имаше и специална награда - тя отиде за бялото вино на местния майстор Николай Койчев.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Жулиета Герова.


ВИЖТЕ ОЩЕ
БНР публикува първата снимка на експлозията преди 6 години

Делото за взривовете край "Петолъчката" продължава през януари

Делото за взривовете в базата за утилизация на боеприпаси край пътен възел „Петолъчката” ще продължи през януари догодина, като се очаква тогава да бъдат призовани още свидетели. При експлозията на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници и бяха нанесени значителни материални щети. Днешното заседание в Ямболския районен съд протече при..

обновено на 16.11.18 в 14:41

ЧЕЗ: Без електрозахранване остават 405 клиенти от село Лозен

Над 3 хиляди жители на софийските села Долни Пасарел, Кокаляне и Лозен бяха без ток заради изкопни дейности на строителна фирма. От ЧЕЗ Разпределение съобщиха, че мястото на аварията е установено и на голяма част от клиентите захранването е възстановено. Без електрозахранване остават 405 клиенти от село Лозен.  Аварийните екипи..

публикувано на 16.11.18 в 14:31

В училищата да бъдат въведени младежки медиатори за овладяване на езика на омразата

В училищата да бъдат въведени младежки медиатори, които да помагат за овладяване на езика на омразата. Около тази идея се обединиха във Велико Търново младежи от шест държави на конференция, посветена на Световния ден на толерантността. Езикът на омразата ескалира, особено в социалните мрежи. Младите хора може да се противопоставят с..

публикувано на 16.11.18 в 13:45
Лозан Панов

Лозан Панов: Съдебната система е затънала в зависимости

Съдебната система е затънала в зависимости, смята председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. На форум, посветен на „Ролята на съдиите в обществената дискусия за върховенството на правото", съдия номер едно изброи 11 причини, които според него опровергават констатацията от последния евродоклад, че страната ни се е справила с..

обновено на 16.11.18 в 13:28
Пловдивският квартал

Светлините в "Капана" ще приветстват всяко новородено бебе в Пловдив

Уличното осветление в квартал „Капана“ в Пловдив ще пулсира всеки път, когато се роди дете. Осветлението е свързано с родилните отделения на 4 болници. При всяко поредно раждане дежурните ще натискат бутон, който ще оповестява появата на бебе, а лампите ще премигват. Началото е тази вечер. Монтажът на пулсиращото осветление на улиците "Христо..

публикувано на 16.11.18 в 13:12