Няколко души са ранени при инцидента с кола пред централата на АНС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

По-рано днес трима души бяха ранени във Форт Мийд, щата Мериленд, след като се опитали да влязат с джип през бариерата на входа на Агенцията за национална сигурност на Съединените щати, която се занимава с електронен шпионаж, предаде Ройтерс. 

Местният офис на ФБР обяви, че тримата са арестувани след стрелбата, открита от охраната на разузнавателната агенция. Ставало обаче дума за инцидент, а не за опит за терористично нападение.


ВИЖТЕ ОЩЕ
БНР публикува първата снимка на експлозията преди 6 години

Делото за взривовете край "Петолъчката" продължава през януари

Делото за взривовете в базата за утилизация на боеприпаси край пътен възел „Петолъчката” ще продължи през януари догодина, като се очаква тогава да бъдат призовани още свидетели. При експлозията на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници и бяха нанесени значителни материални щети. Днешното заседание в Ямболския районен съд протече при..

обновено на 16.11.18 в 14:41

ЧЕЗ: Без електрозахранване остават 405 клиенти от село Лозен

Над 3 хиляди жители на софийските села Долни Пасарел, Кокаляне и Лозен бяха без ток заради изкопни дейности на строителна фирма. От ЧЕЗ Разпределение съобщиха, че мястото на аварията е установено и на голяма част от клиентите захранването е възстановено. Без електрозахранване остават 405 клиенти от село Лозен.  Аварийните екипи..

публикувано на 16.11.18 в 14:31

В училищата да бъдат въведени младежки медиатори за овладяване на езика на омразата

В училищата да бъдат въведени младежки медиатори, които да помагат за овладяване на езика на омразата. Около тази идея се обединиха във Велико Търново младежи от шест държави на конференция, посветена на Световния ден на толерантността. Езикът на омразата ескалира, особено в социалните мрежи. Младите хора може да се противопоставят с..

публикувано на 16.11.18 в 13:45
Лозан Панов

Лозан Панов: Съдебната система е затънала в зависимости

Съдебната система е затънала в зависимости, смята председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. На форум, посветен на „Ролята на съдиите в обществената дискусия за върховенството на правото", съдия номер едно изброи 11 причини, които според него опровергават констатацията от последния евродоклад, че страната ни се е справила с..

обновено на 16.11.18 в 13:28
Пловдивският квартал

Светлините в "Капана" ще приветстват всяко новородено бебе в Пловдив

Уличното осветление в квартал „Капана“ в Пловдив ще пулсира всеки път, когато се роди дете. Осветлението е свързано с родилните отделения на 4 болници. При всяко поредно раждане дежурните ще натискат бутон, който ще оповестява появата на бебе, а лампите ще премигват. Началото е тази вечер. Монтажът на пулсиращото осветление на улиците "Христо..

публикувано на 16.11.18 в 13:12